Labdarúgás - Döntetlennel fejezte a MOL Fehérvár FC a bajnokságot

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga NB I-es bajnokság záró fordulójában a Paks legénységét fogadta. A mérkőzésnek csak a Paks számára volt tétje, hiszen győzelemmel az 5. helyen végezhetett volna. A mérkőzés döntetlen lett, így az Atomváros együttese visszalépett egy helyet.
2022.05.14. 21:05 |

MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2 (1-2)

MOL Aréna Sóstó, 4224 néző, vezette: Berke.
Gólszerzők: Kodro (24.), Osváth (67., öngól) illetve Gyurkits (16.), Szabó J. (45+3.)
Sárga lap: Sabanov (45+4.), illetve Ádám (30.)

Fehérvár: Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Sabanov, Fiola - Rúben Pinto (Lednyev 67.), Makarenko (Bamgboye, 57.) - Kodro (Hangya, 86.), Nikolics, Dárdai P. (Bese 86.)

Paks: Rácz G. - Osváth (Nagy R., 82.), Kovács N., Szélpál, Vas G., Szabó J. - Windecker, Gyurkits (Balogh B., 67.), Szabó B. (Haraszti, 67.) - Ádám, Sajbán.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a csapatok nem a védekezésre helyezték a hangsúlyt, hanem a góllövésre. A kapuk többször forogtak veszélyben. A 16. percben előnyhöz jutottak a vendégek,  Gyurkits szépen forgatta meg a védőjét, majd gyönyörűen tekert a bal felső sarokba. Nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek az előnyüknek, nyolc perc múlva  Kenan Kodro révén egyenlített a Fehérvár. Nem sokkal később egy percen belül kétszer is gólt szerezhetett volna a hazai gárda, de előbb Kodro, majd Nikolics lőtte lábon a paksi kapust.  A játékrész végén egy vendég szöglet után Szabó János újra előnyhöz juttatta a látogatókat.

Térfélcsere után a "helyzet fokozódott", lüktetett a mérkőzés, nagy küzdelem, harc jellemezte e játékrészt. A Vidi némi paksi segítséggel egyenlített, ugyanis Osváth olyan szerencsétlenül ért bele egy beadásba, hogy a labda a saját kapujába vágódott. Bár igyekeztek a pályán lévők, de több gól már nem született.

A Fehérvár a 4., a Paks a 6. helyen fejezte be a bajnokságot. A fehérváriak júliusban az Európa Konferencia Ligában játszanak.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak