Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

A közművek felújításával és cseréjével kezdődik, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával folytatódik a Bartók Béla tér felújítása, ami egy újabb olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz.
2019.03.11. 11:52 |

Első ütemben a tér alatt húzódó közművezetékek rendezése és cseréje, bontási, tereprendezési feladatok elvégzése történik meg a mostani munkaterület átadásával. Ezt követően zöldterület-rendezés, burkolatépítés, utcabútorok és színpad térrész kialakítása történik majd a téren. A felújítással létrejön egy olyan, legalább 400 fő befogadására alkalmas közösségi tér, amely lehetővé teszi a város kulturális, közösségi arculatának a megújítását és hozzájárul a kulturális és közösségi szolgáltatások infrastrukturális helyzetének és minőségének javulásához.

A téren hétfőn délelőtt tartott bejárást Cser-Palkovics András polgármester és Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akció Csoport és az ECHO Innovációs Műhely elnöke a kivitelezővel és a szakemberekkel közösen.

Egy nagyon fontos beruházás kezdődik a Bartók Béla téren, ahol a munkaterület átadás megtörtént és hamarosan elkezdődik a téren a közművek felújítása és cseréje – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Közel 3500 négyzetméternyi közösségi tér és közterület újul meg több, mint 320 millió forintból, melyből 261 milliónyi Európai Uniós forrás, a fennmaradó részt pedig Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A Bartók Béla tér felújításával szeretnénk folytatni azt a programot, amit a Fő utca felújításával kezdtünk és például tavaly az Országzászló térrel és a Jávor Ottó térrel folytattunk. Ez a tér is egy olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz, nem elfelejtve azt, hogy az itt található intézmények maguk is ki tudnak majd hozni a térre programokat.” A város polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a felújítás előkészítő munkálataiban és türelmet, megértést kért a felújítás időtartama alatt. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy a következő évek nagy feladata, hogy a Szent István tér és a Kossuth utca felújítása megtörténhessen.

LETÖLTHETŐ .pptx a tervekről

A befejezés tervezett határideje 2020. szeptember 30., azonban a munka előrehaladását befolyásolják a tér közelében tervezett egyéb beruházások, így a Szent István Király Múzeum Rendházának megújítása, a Csók István Képtár építészeti felújítása, a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítése és a SZÉPHŐ Zrt. távhő-rekonstrukciója. 

A közművek felújítását a Konstruktor Kft kezdi hamarosan a viziközművek felújításával és cseréjével, mellette pedig alvállalkozójuk a Lászlóvill Kft a közvilágítás felújítását végzi el. Ganczer Gábor ügyvezető elmondta, hogy az ivóvíz vezetéket a mind a Jókai, mind az Oskola utcában az Ady Endre utcától egészen a tér végéig teljesen kicserélik. A szennyvízcsatorna hálózatot részleges bontással alakítják át oly módon, hogy bélelik a meglévő vezetékeket. A munkálatok befejezésére hat hónap áll a vállalkozó rendelkezésére, de szeretnének a határidő előtt végezni a kivitelezéssel.

Városfejlesztés

 1. Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa

  A végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el. 

  2019.03.08.
 2. Árpád-ház Program - kezdődik a sétaút kivitelezése

  Az Árpád-ház Program legfontosabb célkitűzése a város Árpád-korhoz illetve a középkorhoz kapcsolódó építészeti és történelmi relikviáinak összekötése egy tematikus sétaúttá, mely fizikailag és szellemileg is kijelöl egy bejárható útvonalat. Hosszú előkészítő munkálatok után az első elemek kivitelezése hamarosan kezdődik és még tavasszal kiírják a közbeszerzését a volt Köztársaság Mozi felújításának is, ahol méltó körülmények között helyezik el az egykori Nagyboldogasszony Bazilika köveit.

  2019.03.07.
 3. Kezdődnek a járdafelújítások és építések az 5. számú választókörzetben

  Több helyszínen járdafelújítások, illetve járdaépítések kezdődnek tavasszal az 5. számú választókörzetben 33,1 millió forint értékben. A mai munkaterület-átadások kapcsán Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője számolt be a tervezett munkálatokról. 

  2019.02.28.
 4. Csütörtökön kezdődik a Szilvamag felújítása a Maroshegyen

  Lakossági fórumot tartottak kedden este a Gárdonyi Géza Művelődési Házban a Temesvári utca, Gyimesi utca és a Szilvamag lakóinak és vállalkozóinak, ahol a kivitelezők és a tervezők is tájékoztatták az érintetteket a munkavégzés menetéről. A kivitelezési munkálatok jövő héten a Szilvamagban kezdődnek.

  2019.02.26.
 1. Újabb öt elektromos töltőállomás Székesfehérváron

  Újabb öt elektromos töltőállomást telepített az E.ON Székesfehérvár forgalmas pontjaira, ahol egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel elektromos járműveiket a városban élők és az arra utazók. A mostani bővítéssel a főváros után Székesfehérváron található a legtöbb elektromos töltőállomás Magyarországon. 

  2019.02.26.
 2. Kezdődik a Szilvamag, a Temesvári és a Gyimesi utca felújítása a Maroshegyen

  Az ideiglenes felszíni ivóvízvezeték építésével hamarosan kezdetét veszi a Temesvári és a Gyimesi utca teljes felújítása a Maroshegyen. Az új ivóvíz hálózat és új csapadékvíz elvezető rendszer mellett új útburkolat és járdák épülnek. A Szilvamag teljes felújítása is hamarosan kezdődik. Itt jelentős mennyiségű, az útra merőleges parkoló mellett egy olyan kis parkot alakítanak ki intenzív növénytelepítéssel, ami enyhíti a városrész központjában a Balatoni út forgalmának hatását.

  2019.02.20.
 3. Munkaterület átadások - városszerte kezdődnek a parkoló és járdafelújítások

  Heteken belül kezdődik a Királysor 41. és 51. közötti parkoló teljes felújítása, a Cserepes köz 2. mellett egy új 17 állásos parkoló építése, a Jankovich utca 20-26 előtti parkolók felújítása, illetve a Kelemen Béla utca 14-18 és 26-30 előtti parkolók felújítása is. A Béla úton az 57-es szám előtt egy kapubeálló kijavításával, pedig az út felső szakaszának csapadékvíz elvezetési problémáit orvosolják.

  2019.02.20.
 4. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek