Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

A közművek felújításával és cseréjével kezdődik, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával folytatódik a Bartók Béla tér felújítása, ami egy újabb olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz.
2019.03.11. 11:52 |

Első ütemben a tér alatt húzódó közművezetékek rendezése és cseréje, bontási, tereprendezési feladatok elvégzése történik meg a mostani munkaterület átadásával. Ezt követően zöldterület-rendezés, burkolatépítés, utcabútorok és színpad térrész kialakítása történik majd a téren. A felújítással létrejön egy olyan, legalább 400 fő befogadására alkalmas közösségi tér, amely lehetővé teszi a város kulturális, közösségi arculatának a megújítását és hozzájárul a kulturális és közösségi szolgáltatások infrastrukturális helyzetének és minőségének javulásához.

A téren hétfőn délelőtt tartott bejárást Cser-Palkovics András polgármester és Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akció Csoport és az ECHO Innovációs Műhely elnöke a kivitelezővel és a szakemberekkel közösen.

Egy nagyon fontos beruházás kezdődik a Bartók Béla téren, ahol a munkaterület átadás megtörtént és hamarosan elkezdődik a téren a közművek felújítása és cseréje – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Közel 3500 négyzetméternyi közösségi tér és közterület újul meg több, mint 320 millió forintból, melyből 261 milliónyi Európai Uniós forrás, a fennmaradó részt pedig Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A Bartók Béla tér felújításával szeretnénk folytatni azt a programot, amit a Fő utca felújításával kezdtünk és például tavaly az Országzászló térrel és a Jávor Ottó térrel folytattunk. Ez a tér is egy olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz, nem elfelejtve azt, hogy az itt található intézmények maguk is ki tudnak majd hozni a térre programokat.” A város polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a felújítás előkészítő munkálataiban és türelmet, megértést kért a felújítás időtartama alatt. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy a következő évek nagy feladata, hogy a Szent István tér és a Kossuth utca felújítása megtörténhessen.

LETÖLTHETŐ .pptx a tervekről

A befejezés tervezett határideje 2020. szeptember 30., azonban a munka előrehaladását befolyásolják a tér közelében tervezett egyéb beruházások, így a Szent István Király Múzeum Rendházának megújítása, a Csók István Képtár építészeti felújítása, a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítése és a SZÉPHŐ Zrt. távhő-rekonstrukciója. 

A közművek felújítását a Konstruktor Kft kezdi hamarosan a viziközművek felújításával és cseréjével, mellette pedig alvállalkozójuk a Lászlóvill Kft a közvilágítás felújítását végzi el. Ganczer Gábor ügyvezető elmondta, hogy az ivóvíz vezetéket a mind a Jókai, mind az Oskola utcában az Ady Endre utcától egészen a tér végéig teljesen kicserélik. A szennyvízcsatorna hálózatot részleges bontással alakítják át oly módon, hogy bélelik a meglévő vezetékeket. A munkálatok befejezésére hat hónap áll a vállalkozó rendelkezésére, de szeretnének a határidő előtt végezni a kivitelezéssel.

Városfejlesztés

 1. Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön

  Közel 580 négyzetméteren, 425 folyóméter hosszan készült el a térköves járda az Agyag utcában, amely közel 16,5 millió forintba került. A járdaépítések nem állnak meg Felsővárosban, két héten belül átadják a munkaterületet a kivitelezőnek a Kertalja és a Havranek utcai járdák felújítására.

  2019.05.22.
 2. Megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át a Királysoron

  Műszaki átadást tartottak szerdán délelőtt a Vízivárosban, ahol elkészültek az új bekötőjárdák a Királysor 35 – 61. szám közötti valamennyi lakótömbnél, de megújult több lépcső, rámpa és egy beton támfal is.

  2019.05.22.
 3. A ma parkja a holnap ligete - elkészült a III. Béla király téren a parkfelújítás

  Az utak és a parkolók tavaly őszi felújítása után elkészül és kizöldült a III. Béla király tér. A teljes parkrekonstrukció sok fával, új virágágyakkal és egy új szökőkúttal is gazdagította a teret. A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 31 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát ültettek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei. Megújult a szökőkút a téren és az új virágágy is mutatja már, hogy milyen szép lett a park. 

  2019.05.21.
 4. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 1. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 2. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 3. Elkészült a Murányi utcai lépcső felújítása az Öreghegyen

  Átadták a Murányi utca és a Máriavölgy közötti lépcsőt. A rossz állapotú, már balesetveszélyes helyen a szakemberek kijavították az alépítményt, illetve biztosították az útvonal akadálymentességét is.

  2019.05.10.
 4. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek