Közgyűlés - jövő év elején kezdődik a Vadmadárkórház építése

Érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás, így jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Egy másik fontos fejlesztés is kezdődhet hamarosan: a szennyvíztelepen keletkező biogáz hasznosításával a telep villamosenergia felhasználásának több mint háromnegyedét fedezik majd.
2018.12.14. 10:25 |

Az ülés elején egyperces néma csenddel emlékeztek Nádorfi Gabriellára, a Szent István Király Múzeum régészére, a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola egykori igazgatójára, Lengyel Viktornéra és Dr. Horváth Lajosra, a Vidi örökös tiszteletbeli főorvosára.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója

Nyugdíjba vonul Kulbertné Virág Zsuzsanna, a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója, akinek hosszú évek munkáját az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerte el, melyen Cser-Palkovics András polgármester adott át az ülésen. Kulbertné Virág Zsuzsanna óvodapedagógusi hivatását 1978-ban kezdte meg a Hosszúsétatéri Óvodában. 1981-től a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatóhelyettese, 1999-től igazgatója, mely intézményből 40 év után most vonul nyugdíjba.

Tovább folytatódik a Saára Gyula Útfelújítási Program

Elfogadta a közgyűlés az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet, ami a január és február hónapra vonatkozó finanszírozás. Ezen belül már most egymilliárd forintot biztosított a testület utak, járdák, parkolók felújítására – mondta Cser-Palkovics András. Az a cél, hogy ne legyen továbbra sem olyan városrész Fehérváron, ahol ne lenne közlekedést segítő és életminőséget fejlesztő beruházás.

Az Aranybulla-emlékmű és környezetének méltó helyreállításáról is tárgyalt a testület. Döntöttek arról, hogy több kissebb területeket megvesz az emlékmű környékén a város ugyanis az Árpád-ház Program részét képező Nemzeti Emlékhely - Sétaút részeként újítaná fel és parkosítaná az Aranybulla-emlékmű környezetét.

Elfogadták Fehérvár egészségfejlesztési tervét

Az elmúlt évek tapasztalatai és eredményei alapján elmondható, hogy Székesfehérváron mind az önkormányzat, mind pedig a polgárok komolyan gondolják, hogy Fehérvár egészséges város. Az elfogadott Egészségfejlesztési Terv megvalósítása pedig megteremti a lehetőséget a további fejlődésre annak érdekében, hogy az itt élők megőrizzék egészségüket és életminőségük javuljon. A város egészségfejlesztési tervének elfogadásakor Márton Roland önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok az idős háziorvos a városban és nem nagyon látszik az utánpótlás. Mint mondta plusz szolgáltatásokat kellene kínálnia a városnak a fiatalabb generáció felé, ami vonzóvá teszi számukra Székesfehérvárt. Elmondta továbbá, hogy egy egészségmegőrző diagnosztikai központot kéne létrehozni, ahol CT és MR vizsgálatokat vehetnének igénybe a fehérvári lakosok. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok kiemelte, hogy a városrészi sikeres egészségügyi szűrőnapokon nagyon sokan vannak és több olyan új eszközt is vásároltak, amivel többféle ingyenes szűrést biztosítanak a székesfehérváriaknak. Horváth Tancsa Ágnes megerősítette, hogy a fehérvári alapellátásban jelenleg Fehérváron nincs probléma.

Elindította a testület a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor felújítására a közbeszerzési eljárást.

Elfogadták a képviselők a beszámolót az egy órás ingyenes parkolás tapasztalatairól

Július 1-től a sárga, az-az a II. várakozási övezetben NFC kártya használatával egy órányi díjmentes parkolás lehetséges. Eddig összesen 3836 kártyát váltottak ki a Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán. A sárga övezetben található összesen 66 parkolóautómatánál az elmúlt 5 hónapban összesen hárommillió díjmentes percet, vagyis ötvenezer órát vettek igénybe az NFC kártya tulajdonosok.

Biogáz hasznosítás a szennyvíztelepen

A székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásának fejlesztése egy több mint 1,2 milliárd forintos program, melynek jóváhagyásáról is döntés született az év utolsó közgyűlésén – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A környezetvédelmet szem előtt tartó fejlesztés költséghatékony is, hiszen a tervek szerint a telep villamosenergia-fogyasztása megközelítőleg 84%-kal fog csökkenni, a széndioxid-kibocsátás közel évi háromezer tonnával lesz csökkenthető.

Kezdődhet a Vadmadárkórház építése a Sóstón

Nagyon sokan örülnek annak, hogy érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás – emelte ki a város polgármestere. Jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Ez egy sokak által várt beruházás lesz, ami nagyon fontos Székesfehérvárnak.

Közélet

 1. Lemezek, reszelők és fényezés - alumíniumipari tábor a Váciban

  Szakmai, általános iskolásoknak szóló nyári napközis tábort tart a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az Arconic Alapítvány támogatásával. Az érdekes barkácstáborral az iskola és az alapítvány célja, hogy az iskolapadokból az alumíniumipar és az autószerelés iránt érdeklődő diákok kerüljenek ki, ezzel is elősegítve a kisiskolások pályaorientációját.

  2019.06.20.
 2. Ezüstérmet szereztek a székesfehérvári tűzoltók az országos sportversenyen

  A négyszer százméteres váltófutással és a kismotorfecskendő-szereléssel folytatódott a XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportverseny szerdán Székesfehérváron. A szikrázó napsütés a vetélkedő zárónapján sem könnyítette meg a tűzoltók dolgát. A sportviadalon Baranya megye csapata vívta ki az első helyezést, a házigazda Fejér megyeiek a tavalyi bronzérem után ezúttal a dobogó második helyét szerezték meg.

  2019.06.20.
 3. Megemlékezés Gyóni Géza születésének 135., halálának 102. évfordulóján a költő szobránál

  Június 25-én, kedden 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán emlékeznek meg Gyóni Géza, költő születésének 135., halálának 102. évfordulójáról. A megemlékezést követően Toldi Éva pedagógus, szerkesztő, újságíró előadására várják az érdeklődőket.

  2019.06.19.
 4. Lakossági fórum lesz kedden Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Lakossági fórumra várja a Maroshegyen élőket a körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva. A kedden 17.30 órakor kezdődő rendezvényen a városrészben jelenleg zajló fejlesztésekről lesz szó, a fórumon részt vesz Dr. Cser-Palkovics András polgármester is. 

  2019.06.19.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek