Közgyűlés - jövő év elején kezdődik a Vadmadárkórház építése

Érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás, így jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Egy másik fontos fejlesztés is kezdődhet hamarosan: a szennyvíztelepen keletkező biogáz hasznosításával a telep villamosenergia felhasználásának több mint háromnegyedét fedezik majd.
2018.12.14. 10:25 |

Az ülés elején egyperces néma csenddel emlékeztek Nádorfi Gabriellára, a Szent István Király Múzeum régészére, a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola egykori igazgatójára, Lengyel Viktornéra és Dr. Horváth Lajosra, a Vidi örökös tiszteletbeli főorvosára.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója

Nyugdíjba vonul Kulbertné Virág Zsuzsanna, a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója, akinek hosszú évek munkáját az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerte el, melyen Cser-Palkovics András polgármester adott át az ülésen. Kulbertné Virág Zsuzsanna óvodapedagógusi hivatását 1978-ban kezdte meg a Hosszúsétatéri Óvodában. 1981-től a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatóhelyettese, 1999-től igazgatója, mely intézményből 40 év után most vonul nyugdíjba.

Tovább folytatódik a Saára Gyula Útfelújítási Program

Elfogadta a közgyűlés az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet, ami a január és február hónapra vonatkozó finanszírozás. Ezen belül már most egymilliárd forintot biztosított a testület utak, járdák, parkolók felújítására – mondta Cser-Palkovics András. Az a cél, hogy ne legyen továbbra sem olyan városrész Fehérváron, ahol ne lenne közlekedést segítő és életminőséget fejlesztő beruházás.

Az Aranybulla-emlékmű és környezetének méltó helyreállításáról is tárgyalt a testület. Döntöttek arról, hogy több kissebb területeket megvesz az emlékmű környékén a város ugyanis az Árpád-ház Program részét képező Nemzeti Emlékhely - Sétaút részeként újítaná fel és parkosítaná az Aranybulla-emlékmű környezetét.

Elfogadták Fehérvár egészségfejlesztési tervét

Az elmúlt évek tapasztalatai és eredményei alapján elmondható, hogy Székesfehérváron mind az önkormányzat, mind pedig a polgárok komolyan gondolják, hogy Fehérvár egészséges város. Az elfogadott Egészségfejlesztési Terv megvalósítása pedig megteremti a lehetőséget a további fejlődésre annak érdekében, hogy az itt élők megőrizzék egészségüket és életminőségük javuljon. A város egészségfejlesztési tervének elfogadásakor Márton Roland önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok az idős háziorvos a városban és nem nagyon látszik az utánpótlás. Mint mondta plusz szolgáltatásokat kellene kínálnia a városnak a fiatalabb generáció felé, ami vonzóvá teszi számukra Székesfehérvárt. Elmondta továbbá, hogy egy egészségmegőrző diagnosztikai központot kéne létrehozni, ahol CT és MR vizsgálatokat vehetnének igénybe a fehérvári lakosok. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok kiemelte, hogy a városrészi sikeres egészségügyi szűrőnapokon nagyon sokan vannak és több olyan új eszközt is vásároltak, amivel többféle ingyenes szűrést biztosítanak a székesfehérváriaknak. Horváth Tancsa Ágnes megerősítette, hogy a fehérvári alapellátásban jelenleg Fehérváron nincs probléma.

Elindította a testület a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor felújítására a közbeszerzési eljárást.

Elfogadták a képviselők a beszámolót az egy órás ingyenes parkolás tapasztalatairól

Július 1-től a sárga, az-az a II. várakozási övezetben NFC kártya használatával egy órányi díjmentes parkolás lehetséges. Eddig összesen 3836 kártyát váltottak ki a Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán. A sárga övezetben található összesen 66 parkolóautómatánál az elmúlt 5 hónapban összesen hárommillió díjmentes percet, vagyis ötvenezer órát vettek igénybe az NFC kártya tulajdonosok.

Biogáz hasznosítás a szennyvíztelepen

A székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásának fejlesztése egy több mint 1,2 milliárd forintos program, melynek jóváhagyásáról is döntés született az év utolsó közgyűlésén – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A környezetvédelmet szem előtt tartó fejlesztés költséghatékony is, hiszen a tervek szerint a telep villamosenergia-fogyasztása megközelítőleg 84%-kal fog csökkenni, a széndioxid-kibocsátás közel évi háromezer tonnával lesz csökkenthető.

Kezdődhet a Vadmadárkórház építése a Sóstón

Nagyon sokan örülnek annak, hogy érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás – emelte ki a város polgármestere. Jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Ez egy sokak által várt beruházás lesz, ami nagyon fontos Székesfehérvárnak.

Közélet

 1. Külföldi ösztöndíj lehetőség tehetséges Székesfehérvári diákoknak

  A Trendhim Scolarship ösztöndíjjal olyan hallgatókat támogatnak, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik ezeken a területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

  2019.01.16.
 2. Látogatási tilalom lesz péntektől Fejér megye kórházaiban

  A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

  2019.01.16.
 3. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.
 4. Kérelmet nyújthatnak be emlékdiplomára a nyugdíjas pedagógusok

  Székesfehérvár Önkormányzata kéri azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik diplomájukat 50, 60, 65, 70 illetve 75 esztendeje vették át, nyújtsák be emlékdiploma iránti kérelmüket. Telefonon és személyesen is lehet segítséget kérni az ügyintézéshez február 28-ig.

  2019.01.16.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek