Közgyűlés - jövő év elején kezdődik a Vadmadárkórház építése

Érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás, így jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Egy másik fontos fejlesztés is kezdődhet hamarosan: a szennyvíztelepen keletkező biogáz hasznosításával a telep villamosenergia felhasználásának több mint háromnegyedét fedezik majd.
2018.12.14. 10:25 |

Az ülés elején egyperces néma csenddel emlékeztek Nádorfi Gabriellára, a Szent István Király Múzeum régészére, a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola egykori igazgatójára, Lengyel Viktornéra és Dr. Horváth Lajosra, a Vidi örökös tiszteletbeli főorvosára.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója

Nyugdíjba vonul Kulbertné Virág Zsuzsanna, a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója, akinek hosszú évek munkáját az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerte el, melyen Cser-Palkovics András polgármester adott át az ülésen. Kulbertné Virág Zsuzsanna óvodapedagógusi hivatását 1978-ban kezdte meg a Hosszúsétatéri Óvodában. 1981-től a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatóhelyettese, 1999-től igazgatója, mely intézményből 40 év után most vonul nyugdíjba.

Tovább folytatódik a Saára Gyula Útfelújítási Program

Elfogadta a közgyűlés az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet, ami a január és február hónapra vonatkozó finanszírozás. Ezen belül már most egymilliárd forintot biztosított a testület utak, járdák, parkolók felújítására – mondta Cser-Palkovics András. Az a cél, hogy ne legyen továbbra sem olyan városrész Fehérváron, ahol ne lenne közlekedést segítő és életminőséget fejlesztő beruházás.

Az Aranybulla-emlékmű és környezetének méltó helyreállításáról is tárgyalt a testület. Döntöttek arról, hogy több kissebb területeket megvesz az emlékmű környékén a város ugyanis az Árpád-ház Program részét képező Nemzeti Emlékhely - Sétaút részeként újítaná fel és parkosítaná az Aranybulla-emlékmű környezetét.

Elfogadták Fehérvár egészségfejlesztési tervét

Az elmúlt évek tapasztalatai és eredményei alapján elmondható, hogy Székesfehérváron mind az önkormányzat, mind pedig a polgárok komolyan gondolják, hogy Fehérvár egészséges város. Az elfogadott Egészségfejlesztési Terv megvalósítása pedig megteremti a lehetőséget a további fejlődésre annak érdekében, hogy az itt élők megőrizzék egészségüket és életminőségük javuljon. A város egészségfejlesztési tervének elfogadásakor Márton Roland önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok az idős háziorvos a városban és nem nagyon látszik az utánpótlás. Mint mondta plusz szolgáltatásokat kellene kínálnia a városnak a fiatalabb generáció felé, ami vonzóvá teszi számukra Székesfehérvárt. Elmondta továbbá, hogy egy egészségmegőrző diagnosztikai központot kéne létrehozni, ahol CT és MR vizsgálatokat vehetnének igénybe a fehérvári lakosok. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok kiemelte, hogy a városrészi sikeres egészségügyi szűrőnapokon nagyon sokan vannak és több olyan új eszközt is vásároltak, amivel többféle ingyenes szűrést biztosítanak a székesfehérváriaknak. Horváth Tancsa Ágnes megerősítette, hogy a fehérvári alapellátásban jelenleg Fehérváron nincs probléma.

Elindította a testület a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor felújítására a közbeszerzési eljárást.

Elfogadták a képviselők a beszámolót az egy órás ingyenes parkolás tapasztalatairól

Július 1-től a sárga, az-az a II. várakozási övezetben NFC kártya használatával egy órányi díjmentes parkolás lehetséges. Eddig összesen 3836 kártyát váltottak ki a Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán. A sárga övezetben található összesen 66 parkolóautómatánál az elmúlt 5 hónapban összesen hárommillió díjmentes percet, vagyis ötvenezer órát vettek igénybe az NFC kártya tulajdonosok.

Biogáz hasznosítás a szennyvíztelepen

A székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásának fejlesztése egy több mint 1,2 milliárd forintos program, melynek jóváhagyásáról is döntés született az év utolsó közgyűlésén – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A környezetvédelmet szem előtt tartó fejlesztés költséghatékony is, hiszen a tervek szerint a telep villamosenergia-fogyasztása megközelítőleg 84%-kal fog csökkenni, a széndioxid-kibocsátás közel évi háromezer tonnával lesz csökkenthető.

Kezdődhet a Vadmadárkórház építése a Sóstón

Nagyon sokan örülnek annak, hogy érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás – emelte ki a város polgármestere. Jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Ez egy sokak által várt beruházás lesz, ami nagyon fontos Székesfehérvárnak.

Közélet

 1. Új generáció új perspektívákkal - zárult a Modell Európai Parlament fehérvári ülése

  A kedd esti záróprogrammal véget ért a Modell Európai Parlament (MEP) XVII. Nemzeti ülése Székesfehérváron. Múlt csütörtök óta csaknem száz, az ország számos pontjáól érkezett középiskolás modellezte az Európai Parlament működését bizottsági és plenáris üléseken, vitákon. A Városháza Dísztermében rendezett záró esten többek között külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi továbbjutással és képzési lehetőséggel jutalmazták a legkiválóbban szerepelt diákokat.

  2019.03.19.
 2. Az éltető víz - Muráncsik Beáta előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Március 22-én, pénteken 16 órakor a Víz Világnapja alkalmából Muráncsik Beáta „Az éltető víz” című előadására várják az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumba. A belépés díjtalan.

  2019.03.19.
 3. Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete - a fiatalok biztonsága a cél

  A frissen alakult egyesület alapvető célja a rendezvényekre járó székesfehérvári és környékbeli fiatalok biztonságos szórakozásának, kikapcsolódásának elősegítése, biztosítása, valamint a rendezvényhelyszínek, szervezők és hatóságok közötti kommunikáció erősítése és a drogprevenció. Ennek részeként hatósági partnerekkel közösen létrehozza saját minősítési rendszerét, melynek neve: Biztonságos Szórakozóhely. 

  2019.03.18.
 4. IPAR 4.0 - „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.”

  A digitalizáció oktatásra, gazdaságra, szakképzésre és munkaerőpiacra gyakorolt hatásairól, a digitális átállást támogató fejlesztések és kapcsolódó támogatásokról, a fehérvári jógyakorlatról is szó lesz az Alba Innovár Digitális Élményközpont március 26-i eseményén. 

  2019.03.18.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek