Közgyűlés - elindult a közbeszerzése a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő felújításának

A Közgyűlés elején adták át a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjakatmelyet Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, Szemán Szilárd rendőr alezredes és Simon Gyula tűzoltó hadnagy kapott. Elindult a közbeszerzése a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő felújításának, döntöttek a déli összekötő nyomvonalával kapcsolatos utolsó kisajátításról és több belvárosi épület homlokzatfelújítását is támogatta a testület.
2019.04.12. 10:25 |

Igazgatói kinevezéseket támogatott a testület

A közgyűlés támogatta a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola jelenlegi intézményvezetőjének Ráczné Kálmán Anikó pályázatát, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola intézményvezetői beosztására Makainé Vida Bernadett pályázott, melyet szintén egyhangúlag támogatta a testület. A Vasvári Pál Gimnázium igazgatói pozíciójára Horváth József nyújtott be pályázatot, aki jelenleg is vezeti a gimnáziumot. Mindhárom igazgatói kinevezést támogatta a testület, az intézményvezetőket pedig az oktatásért felelős miniszter bízza majd meg öt éves időtartamra.

A város polgármestere Cser-Palkovics András adta át Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat.

Belvárosi társasházak homlokzatfelújítását támogatja Fehérvár

A Budai út 27. számú társasház homlokzatfelújításához 3.5 millió forint vissza nem térítendő támogatással, a Géza tér 2. szám alatti társasház felújításához pedig 2,1 millió forinttal járul hozzá a város önkormányzata.

Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

A Szekfű Gyula utcai rendelőintézet felújításáról is döntést hozott a testület. A mintegy kétszázmilliós EU-s forrást Székesfehérvár további százmillió forinttal egészíti ki. Ezzel pedig elindulhat a teljes felújítása ennek az orvosi rendelőnek is. A kivitelezés néhány hónap múlva kezdődhet, a közbeszerzési eljárás lezárulta után.

Nyáron már a déli összekötő kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés is elindulhat

A déli összekötő úttal kapcsolatban is döntöttek a képviselők, ugyanis a nyomvonalhoz szükséges utolsó kisajátítási kérdést is le lehetett zárni, ami azt eredményezi, hogy az eredeti ütemtervnek megfelelően a nyár elején a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás is elindítható lesz és remélhetőleg jövőre elkezdődik az építkezés.

"A közgyűlés konstruktív hozzáállását jól mutatja, hogy néhány héttel egy választás és néhány hónappal az önkormányzati választások előtt is, mintegy 25 napirendi pontban fél óra alatt döntést hozott a közgyűlés, ami azt mutatja, hogy kulturált közélete van a városnak, amit ezúton is szerenék megköszönni képviselőtársaimnak" – mondta a közgyűlés után Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek