Közgyűlés - elindult a közbeszerzése a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő felújításának

A Közgyűlés elején adták át a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjakatmelyet Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, Szemán Szilárd rendőr alezredes és Simon Gyula tűzoltó hadnagy kapott. Elindult a közbeszerzése a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő felújításának, döntöttek a déli összekötő nyomvonalával kapcsolatos utolsó kisajátításról és több belvárosi épület homlokzatfelújítását is támogatta a testület.
2019.04.12. 10:25 |

Igazgatói kinevezéseket támogatott a testület

A közgyűlés támogatta a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola jelenlegi intézményvezetőjének Ráczné Kálmán Anikó pályázatát, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola intézményvezetői beosztására Makainé Vida Bernadett pályázott, melyet szintén egyhangúlag támogatta a testület. A Vasvári Pál Gimnázium igazgatói pozíciójára Horváth József nyújtott be pályázatot, aki jelenleg is vezeti a gimnáziumot. Mindhárom igazgatói kinevezést támogatta a testület, az intézményvezetőket pedig az oktatásért felelős miniszter bízza majd meg öt éves időtartamra.

A város polgármestere Cser-Palkovics András adta át Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat.

Belvárosi társasházak homlokzatfelújítását támogatja Fehérvár

A Budai út 27. számú társasház homlokzatfelújításához 3.5 millió forint vissza nem térítendő támogatással, a Géza tér 2. szám alatti társasház felújításához pedig 2,1 millió forinttal járul hozzá a város önkormányzata.

Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

A Szekfű Gyula utcai rendelőintézet felújításáról is döntést hozott a testület. A mintegy kétszázmilliós EU-s forrást Székesfehérvár további százmillió forinttal egészíti ki. Ezzel pedig elindulhat a teljes felújítása ennek az orvosi rendelőnek is. A kivitelezés néhány hónap múlva kezdődhet, a közbeszerzési eljárás lezárulta után.

Nyáron már a déli összekötő kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés is elindulhat

A déli összekötő úttal kapcsolatban is döntöttek a képviselők, ugyanis a nyomvonalhoz szükséges utolsó kisajátítási kérdést is le lehetett zárni, ami azt eredményezi, hogy az eredeti ütemtervnek megfelelően a nyár elején a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás is elindítható lesz és remélhetőleg jövőre elkezdődik az építkezés.

"A közgyűlés konstruktív hozzáállását jól mutatja, hogy néhány héttel egy választás és néhány hónappal az önkormányzati választások előtt is, mintegy 25 napirendi pontban fél óra alatt döntést hozott a közgyűlés, ami azt mutatja, hogy kulturált közélete van a városnak, amit ezúton is szerenék megköszönni képviselőtársaimnak" – mondta a közgyűlés után Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek