Közel hetven fehérvári felolvasó szerepelt a készülő hangos Bibliában

A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány igazgatója, Dr. Benyik György, egyetemi tanár kezdeményezésére folytatódik hazánkban a hangos Biblia program. Ennek keretében Fehérváron hétfőn, Székesfehérváron, a Szent László teremben olvastak a a Könyvek Könyvéből részéleteket; mintegy hetven fehérvári felolvasó, köztük Spányi Antal, püspök három perces részletekben mondta felvételre az ószövetségi Szentírás Számok könyve és Judit könyve részét.
2019.08.12. 17:28 |

A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója, Mosns. Dr. Benyik György egyetemi tanár, plébános által elindított kezdeményezés keretében a következő hónapokban önkéntesek olvassák fel az Ószövetség teljes szövegét, s születik meg a hangos Biblia.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Számok könyve és a Judit könyve rész felvételét vállalta,

amelyet hétfőn a Szent László teremben rögzítettek Fülöp Zsolt és Sramek Nándor, hangmérnökök közreműködésével. Az egybegyűlt felolvasókat Spányi Antal köszöntötte.

„A Bibliát sokféleképpen emlegetik; nekünk nagyon kedves az a név, hogy a Könyvek Könyve. De még ennél is sokkal-sokkal több.

A Biblia az Isten szava, élő eleven üzenete.

A Biblia az Isten kinyilatkoztatása. Egy könyv, hiszen ezt a kinyilatkoztatást leírták, hogy megmaradjon, el ne felejtődjön, meg ne változódjon. Leírták könyv formájában, kezünkbe tudjuk venni.

A Biblia a világ legtöbb nyelvére lefordított könyv.

Benyik professzor úr gondolata nyomán ezt a könyvet ellőbb kézzel lemásolták, majd most, szintén az ő ötlete alapján végigolvassuk a Bibliát, amelyről hangzófelvétel készül.

Azt gondolom, hogy ez is egy alkalom, egy lehetőség, hogy minél több emberhez eljusson az az üzenet, amit az Isten az embernek küld.

Jusson el az az üzenet az emberek szívéhez és lelkéhez, amely megmutatja, hogy hogyan kell élnünk, mit kell tennünk az életben, mit gondoljunk Istenről és egymásról.” - hangsúlyozta a főpásztor.

„Ez a felolvasás segítsen, hogy ne csak mi kerüljünk általa Istenhez közelebb, hanem imádságos jelenlétünk által vigyük egész városunkat is Istenhez közelebb.” - zárta gondolatait Spányi Antal, püspök, aki a vállalt bibliai rész első felolvasója is volt, őt Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök, irodaigazgató követte majd az önkéntesek, mintegy hetvenen, egymást váltva, három perces részleteket vállalva.

„A Biblia felolvasásának Székesfehérváron már hagyományai vannak, hiszen adventi időben mindig sokan jelentkeznek az Újszövetség Maratonra. Célunk volt a versmondásban vagy más kulturális területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok megszólítása.” - emelte ki Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója.

Közélet

 1. Kenyérszentelés és szentmise Szent István király ünnepén a Szent Imre templomban

  Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapján az ünnepi szentmisét 10.30 órától a Bazilika felújítása miatt ezúttal is a Szent Imre templomban celebrálja Spányi Antal, megyés püspök, a főpásztor hagyományosan a szentmise végén áldja meg az új kenyeret és kéri Isten áldását valamennyi magyar család kenyerére és életére.

  2019.08.19.
 2. Augusztus 20 Székesfehérváron - ezek lesznek a Királyi Napok programjai Szent István ünnepén

  A Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján, az Államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent István királyra és Magyarország alapítására emlékezünk. Az ünnepi programok már reggel 10 órakor Népművészeti Fesztivállal kezdődnek és egészen este 11 óráig tartanak majd, tökéletes keretbe foglalva a Székesfehérvári Királyi Napok tizenkét napos programsorozatát.

  2019.08.19.
 3. Kenyérszentelés és ünnepi műsor is lesz augusztus 20-án a Kisfaludi Közösségi Házban

  Augusztus 20-án, kedden a hagyományoknak megfelelően kenyérszentelés lesz a Kisfaludi Közösségi Házban. Az esemény 15 órakor kezdődik, az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg, ünnepi műsort ad Buch Tibor, amelyre a belépés díjtalan.

  2019.08.19.
 4. Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai

  A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából idén is hat testvér- és partnervárosból érkeztek vendégek. A delegációk Székesfehérváron töltött napjaik alatt látogatást tesznek több Fejér megyei nevezetességnél, részt vesznek a Koronázási Szertartásjátékon.

  2019.08.18.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek