Közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben

Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.
2023.11.16. 15:18 |
Közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben

A legnagyobb beruházás a Maroshegyi Óvodában valósult meg. A fejlesztésekről csütörtökön az intézményben tett helyszínbejárás során számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője és Békési-Kimiti Ágnes óvodavezető.

Megújult a világítás, az álmennyezet és az elektromos hálózat a Maroshegyi Óvodában. A helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban 415 millió forintot költött saját forrásból a város az önkormányzati intézmények felújítására. Összesen hét óvodára, két bölcsődére és két szociális intézményre fordíthatták ezt a rendelkezésre álló forrást. Sokrétű volt a fejlesztés, hiszen van, ahol tető, van, ahol a fűtésrendszer vagy éppen a homlokzat, a belső elektromoshálózat újult meg. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a fehérvári vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak, mert – mint mondta – az általuk végzett munka eredményeképpen befolyó helyi adóbevételt tudták az intézményeinkre költeni. A legnagyobb felújítás a Maroshegyi Óvodában valósult meg, mintegy 120 millió Ft értékben.

Több felújítás és bővítés is történt az elmúlt évek során, de az, hogy a tetőt most rendbe tudtuk tenni, az ráteszi a koronát ezekre a felújításokra – mondta Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. A teljes tetőszigetelés mellett felújították az elektromos hálózatot az erős- és gyengeáramú vezetékek korszerűsítésével, valamint az elektromos szerelvények cseréjével, új lámpatestek elhelyezésével. Új riasztó- és villámvédelmi rendszert is kiépítettek, és a régi épületrészben – a meglévő álmennyezet bontását követően – új tartószerkezettel kazettás álmennyezet készült.

Békési-Kimiti Ágnes óvodaigazgató örömét fejezte ki, hogy a munkálatok szinte párhuzamosan zajlottak: a tetőfelújítás, az álmennyezet és a világítás korszerűsítésével így viszonylag rövidebb idő alatt végeztek a kivitelezők. A vezető hozzátette, az épület korszerűsítésével gazdaságosabbá vált a működés. Megemlítette, hogy egy másik önkormányzati beruházásnak köszönhetően az új épületre egy éve napelemet is telepítettek. Ennek jótékony hatását már érzik az intézmény költségvetésében, hiszen sokat spórolnak az energiaköltségeken ezáltal.

Városfejlesztés

 1. Felújították a Munkácsyt

  Lezajlott a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása, ami közel 350 millió forint értékben kapott többek között új nyílászárókat, homlokzat-hőszigetelést, tetőszerkezet hő- és vízszigetelést, valamint napelemes rendszert. A beruházást szerdán délelőtt sajtónyilvános bejáráson zárták le.

  2023.12.06.
 2. Fejlesztések a Fecskeparton és a Királykúton

  Régóta ígért beruházásoknak örülhetnek a Királykút lakónegyedben élők. Megújult és kétsávosra bővült a Cserkész és a Mikszáth Kálmán utcákat összekötő út, megújult a járda, illetve új parkolók is épültek. A Fecskeparton egy új kutyafuttató szolgálja a lakosok és kedvenceik kikapcsolódását. A beruházásokról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

  2023.12.06.
 3. Befejeződött a lámpák cseréje

  Tavasz elején kezdődött és az év végi határidőnél gyorsabban megtörtént több mint 11 ezer közvilágítási lámpatest cseréje Székesfehérváron. A város egészét érintő közvilágítás-fejlesztési beruházás műszaki része lezárult, de folyamatosan dolgoznak a szakemberek a hálózat hibáinak javításán is. Ha közvilágítási hibát észlelnek, akkor a Városgondnokság hibabejelentő felületén vagy a Székesfehérvár applikáción keresztül lehet jelezni.

  2023.12.05.
 4. Buszhálózat-bővítés 2024.

  Többszöri előkészítést követően jövőre tovább bővül a helyijáratos buszhálózat Székesfehérváron. Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve nem egyszerre, hanem ütemezetten, bizonyos időszakonként, néhány járatot érintve lépnek majd életbe a hálózatot és a menetrendet is érintő változások. Az I. ütemet a jelenlegi elképzelések szerint tavasszal vezetnék be.

  2023.12.04.