Köszönet az önkénteseknek! – többen segítenek idén is a Napraforgó Táborban

Az előző évekhez hasonlóan idén is számos önkéntes segíti a Napraforgó Városi Napközis Tábor megvalósítását. Többségük valamilyen képzéshez kötelezően elvégzendő gyakorlat miatt jön a Bregyóba, összekötve a kellemeset a hasznossal. Az önkéntesek felügyeletet biztosítanak a gyerekeknek és közreműködnek a programokban is.
2020.07.31. 09:45 |

Gyerekek százai töltik idén is a szabadidejüket Székesfehérvár Önkormányzatának nyári napközis táborában, a Bregyó-közi Sportcentrumban. Színes és gazdag a programkínálat, melynek megvalósításából a különféle civil szervezetek, intézmények és a székesfehérvári pedagógusok mellett az önkéntesek is tevékenyen kiveszik a részüket.

Boda Fanni az angliai Bristolban tanul egyetemen, a mesterképzésre történő jelentkezés kapcsán vesz részt több hetes gyakorlaton a Napraforgó Táborban. Sokat tanul a gyerekek viselkedéséről, reakcióikról, a velük való bánásmódról. Mint mondja, nagyon kedvező tapasztalatai vannak, ebben a táborban a gyerekek fantáziáját igazán szabadjára lehet engedni.
Kocsis Andrea pedagógia asszisztens tanfolyamot végez, melyhez 40 órás, szintén kötelező gyakorlat tartozik. Ezen a héten minden nap a táborban van, aktívan részt vesz a programokban, és felügyeli az időtöltést, az étkeztetést.

Nagy Mira Panna Budapesten képző- és iparművészeti képzésen vesz részt, és főleg a kreativitást igénylő kézműves programok megvalósítását segíti szintén csak ezen a héten, emellett a Koronás Parkba is elkíséri a gyerekeket.

Molnár Tamás Attila és Bende Zsombor az IKSZ-et, vagyis az iskolai közösségi szolgálatukat teljesítik a Bregyóban. Bármilyen rájuk bízott feladatot készek elvégezni, különösen, ha sportprogramokról van szó.

A Napraforgó Városi Napközis Tábor augusztus 19-ig további három turnussal folytatódik. Még vannak szabad férőhelyek, így szeretettel várják a székesfehérvári általános iskolákban tanuló gyerekeket. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a Városgondnokság honlapján.

Fehérvári színes

 1. Közel ötvenen vettek részt a SZÉNA Egyesület nyári napközis táboraiban

  A pénteken záruló Kalandtáborban sok élménnyel gazdagodtak a gyermekek. A városnézés, mozizás, közös süteménysütés mellett a tanyavilág állataival is megismerkedhettek Csákberény – Orondpusztán

  2020.08.13.
 2. A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 14-én, pénteken

  A hagyományoktól eltérő, ám méltó ünnepi programsorozattal készül a város a Székesfehérvári Királyi Napokra, amely augusztus 14-én, pénteken délután kezdődik. Miklós János keramikus kiállításának megnyitója után fogadalmi misével, majd a Nemzeti Emlékhelyen megemlékezéssel folytatódik a programsorozat. Újra megnyitja kapuit a Városháza, de lesz fáklyás belvárosi túra és ingyenes kertmozi is. 

  2020.08.13.
 3. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet csütörtökön a Hiemer-ház gesztenyés udvarában

  Augusztus 13-án, csütörtökön este 7 órai kezdettel a Hungarikum együttes ad klubkoncertet a Hiemer-ház gesztenyés udvarában. Szeretettel várják az érdeklődőket.

  2020.08.13.
 4. Furfangos kezek - kötő-horgoló kör gyerekeknek és felnőtteknek csütörtökön

  Augusztus 13-án, csütörtökön 14 és 16.30 óra között "Furfangos kezek" címmel jelentkezik a kötő-horgoló kör a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol gyerekek és felnőttek is találnak kreatív, jó hangulatú elfoglaltságot; nagyon sok szép dolog elkészíthető útmutatással, segítségnyújtással rövid idő alatt.

  2020.08.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30