Kosaras jubileum, gálameccs a régi nagy kedvencekkel

Húsz éves lett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, ebből az alkalomból, valamint a huszonegy éve szerzett első Albacomp-bajnoki címre emlékezve rendeznek ma este kosaras gálát a VOK sportcsarnokában. Rengeteg régi kedvenc és régi ellenfél is eljön, a szurkolók újra láthatják Blankset, Lapovot, Trusint, Szizovot is a fehérvári hőskorszakból.
2019.04.12. 08:06 |

A szervezők igyekeztek minden korábbi Alba-kedvencet meghívni, egy valódi sikerkorszakra emlékezve. 1998-ban lett először bajnok az Albacomp, utána kétszer megismételte és két Magyar Kupa-címet is nyert. A máig egyetlen magyar NBA-kosaras, Dávid Kornél valamennyi bajnoki címből kivette részét, és akkor alapította meg a nevét viselő alapítványt, amely kosárlabda akadémia létrehozásával folytatta a fehérvári szép kosaras hagyományokat.

A húszéves DKKA és az Albacomp első aranykorszaka előtt tisztelegve a VOK-ban rendezendő gálameccsen az akkori és kicsit korábbi fehérvári csapat nagy hősei és kedvencei játszanak a korábbi ellenfelekből verbuvált gálacsapattal. Dávid, Halm, Bodrogi, Matus, Gémes és a többi bajnok mellett a légiós kedvencek is jelen lesznek, hiszen visszatér Bojan Lapov, Lance Blanks, és az aranycsapat előtti korszak emblematikus figurái, Dmitrij Trusin és Valerij Szizov is. Az ellenfelek között pedig itt lesz a későbbi fehérvári sikeredző, Dzunics Braniszlav.

A program már 14 órakor elkezdődik utánpótlás mérkőzésekkel, a gálameccs pedig este hatkor indul. A VOK-ban minden szurkolónak lesz lehetősége találkozni, közös fotót készíteni, régi emlékeket feleleveníteni az Alba történelmének nagy alakjaival.

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak