Kosaras jubileum, gálameccs a régi nagy kedvencekkel

Húsz éves lett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, ebből az alkalomból, valamint a huszonegy éve szerzett első Albacomp-bajnoki címre emlékezve rendeznek ma este kosaras gálát a VOK sportcsarnokában. Rengeteg régi kedvenc és régi ellenfél is eljön, a szurkolók újra láthatják Blankset, Lapovot, Trusint, Szizovot is a fehérvári hőskorszakból.
2019.04.12. 08:06 |

A szervezők igyekeztek minden korábbi Alba-kedvencet meghívni, egy valódi sikerkorszakra emlékezve. 1998-ban lett először bajnok az Albacomp, utána kétszer megismételte és két Magyar Kupa-címet is nyert. A máig egyetlen magyar NBA-kosaras, Dávid Kornél valamennyi bajnoki címből kivette részét, és akkor alapította meg a nevét viselő alapítványt, amely kosárlabda akadémia létrehozásával folytatta a fehérvári szép kosaras hagyományokat.

A húszéves DKKA és az Albacomp első aranykorszaka előtt tisztelegve a VOK-ban rendezendő gálameccsen az akkori és kicsit korábbi fehérvári csapat nagy hősei és kedvencei játszanak a korábbi ellenfelekből verbuvált gálacsapattal. Dávid, Halm, Bodrogi, Matus, Gémes és a többi bajnok mellett a légiós kedvencek is jelen lesznek, hiszen visszatér Bojan Lapov, Lance Blanks, és az aranycsapat előtti korszak emblematikus figurái, Dmitrij Trusin és Valerij Szizov is. Az ellenfelek között pedig itt lesz a későbbi fehérvári sikeredző, Dzunics Braniszlav.

A program már 14 órakor elkezdődik utánpótlás mérkőzésekkel, a gálameccs pedig este hatkor indul. A VOK-ban minden szurkolónak lesz lehetősége találkozni, közös fotót készíteni, régi emlékeket feleleveníteni az Alba történelmének nagy alakjaival.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak