Környezetvédő öko családi délután volt Alsóvárosban, a Szárcsa utcában

Zenés, mesés, játékos formában szerezhettek ismereteket az ovis, kisiskolás korú gyerekek, akik június 18-án, vasárnap részesei voltak az Alsóvárosi Közösségi Ház 15 órakor kezdődő öko délutánjának: a Lim-Lom mese és az Állatok olimpiája című előadások mellett kézműves foglalkozás is várta a családokat az ingyenes rendezvényen.
2023.06.18. 18:57 |
Környezetvédő öko családi délután volt Alsóvárosban, a Szárcsa utcában

Nem lehet elég korán kezdeni – a mondat a környezeti nevelésre is igaz.

Az Alsóvárosi Közösségi Ház délutánján elsőként a Lim-lom mesét láthatták és játszhatták. A környezetóvó bábos előadáson egy mese keretében Koltay Eszter környezetkutató és Sőnfeld Mátyás, zeneterapeuta, dalszerző-gitáros beszélgetett a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtésről. A mese hősei a hulladékból készült, marionett jellegű bábok voltak: Papír Robi, Szatyor Aranka, Pityóka Pál, Bádog Andor, akik a természet körforgásába szeretnének visszatalálni, – ehhez PityPanni, az erdő tündére és Jonatán, a zenélő almafa a gyerekek segítségét kérte. Az interaktív előadásban a gyerekek együtt énekeltek, játszottak a szereplőkkel, és sok hasznos dolgot is megtanulhattak a mese végére.

Az Állatok olimpiáján, a szintén interaktív zenés, bábos és sok mozgással járó műsorba a közönséget – gyerekeket, felnőtteket is bevonta az előadó, Nemes László, aki már több mint harminc éve viszi műsorait a gyerekekhez.

A program ideje alatt kézműves foglalkozáson is részt vehettek az érdeklődők. Az eseményre kitelepült a Gaja Környezetvédő Egyesület, öko és napelemes játékokkal. Emellett izgalmas feladványokat tartalmazó öko logikai szabaduló dobozok szereztek kalandos kikapcsolódást a családoknak.

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.