Kórház fejlesztések: végéhez közelednek a Nővérszálló felújítási munkálatai

Hamarosan befejeződik a Nővérszálló épületének felújítása, mely egyike a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház elmúlt bő 10 évben megvalósuló fejlesztéseinek – számolt be róla közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.
2023.12.21. 11:00 |
Kórház fejlesztések: végéhez közelednek a Nővérszálló felújítási munkálatai

A városvezető a posztban elmondta: az elmúlt évtizedben számos fejlesztést tudtak végrehajtani a kórházban, köztük két új kórházi tömb építésével és a szülészet-nőgyógyászat teljes megújításával.

„Hamarosan befejeződik a Nővérszálló épületének felújítása! Aki arra járt mostanság, láthatta, hogy az elmúlt hónapokban megújult az épület külseje, mostanra pedig az állványok is lekerültek!

A Szent György Kórház régiónk, megyénk és városunk legfontosabb egészségügyi intézménye, egyben egyike a legnagyobb munkáltatóknak is! Az itt dolgozó orvosok, ápolók és segítők körülményeinek, juttatásainak javítása alapvető fontosságú, melyet a bérek mellett esetenként a lakhatással is lehet segíteni.

A kórházunk orvos- és nővérszállójára már igencsak ráfért egy felújítás, mely most kívülről is igen látványos volt, hiszen megtörtént a homlokzati szigetelés és még korábban a nyílászárók cseréje is! A kivitelező kisebb-nagyobb belső beavatkozásokat is elvégez az épületen, összességében sokkal energiahatékonyabbá, így komfortosabbá is téve az épületet!

A Szent György Kórház elmúlt bő 10 évében számos fejlesztést tudunk végrehajtani, kiemelkedik ebből a 2 új kórházi tömb, a szülészet-nőgyógyászat teljes megújítása és nagyon fontos lépés az orvos- és nővérszálló felújítása is! Köszönet a magyar államnak, a Kórháznak és minden dolgozójának, hogy a Szent György Kórház számos területen fejlődhet!”

Városfejlesztés

 1. Új okostantermet avattak

  Folytatódik Székesfehérváron az okostanterem-program a Howmet Aerospace Alapítvány és az Alba Innovár Digitális Élményközpont támogatásával. Szerdán a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményében avattak új, a XXI. század kihívásaira építő, a gyerekek készségeinek és képességeinek fejlesztését szolgáló termet.

  2024.02.28.
 2. Megújult a Tóparti és az Ybl

  Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban mintegy 80 százalékos készültségen áll a teljes körű korszerűsítés, míg a volt Ybl Miklós Általános Iskola épületénél jelenleg a szerkezeti megerősítés zajlik. A két intézmény fejlesztései közel 6 milliárdos keretből valósulhatnak meg.

  2024.02.27.
 3. nyílt napok az Arénában

  Már a péntek délutáni nyitáskor nagyon sokan vártak arra, hogy beléphessenek és megnézhessék a város új, ikonikus épületét az Alba Arénát és szombaton is rendkívüli volt az érdeklődés. Az alapszakasz második helyén végző, már biztos CHL résztvevő Fehérvár AV19 játékosai is ott voltak a szombati napon az arénában és több mint ezer autogrammot adtak.

  2024.02.23.
 4. További iskolafelújítások

  Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.

  2024.02.19.