Konferencia a fehérvári közszolgáltatásokról látványos munkagép-bemutatóval

Második alkalommal szerveznek közszolgáltatói konferenciát Székesfehérváron. Április 10-én, szerdán a Városházán három, idén 15 éves városi cég – a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. – részvételével lesz tanácskozás "Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában" címmel.
2024.04.02. 14:36 |
Konferencia a fehérvári közszolgáltatásokról látványos munkagép-bemutatóval

Több helyszínen izgalmas turisztikai kulisszajárásokra várják majd az érdeklődőket, míg napközben a Városház téren mintegy, a városüzemeltetésben használt, érdekes munkagépet állítanak ki.

A rendezvények nyilvánosak és ingyenesek.

Az első közszolgáltatói konferenciát hagyományteremtő szándékkal tavaly szeptemberben rendezték meg a DEPÓNIA Nonprofit Kft., a FEJÉRVÍZ Zrt. és a SZÉPHŐ Zrt. részvételével. A mostani program április 10-én, szerdán délelőtt szintén a Városháza Dísztermében lesz, ahol a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. mutatja be a város mindennapi életében betöltött, fontos szerepét és tevékenységét.

A programokat beharangozó sajtótájékoztatón Lehrner Zsolt alpolgármester elmondta, Székesfehérvár Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a városlakók megismerjék a közszolgáltató cégek által teremtett értékeket. A bemutatkozó vállalkozások komoly súllyal vannak jelen a város gazdaságában azzal, hogy összesen mintegy 700 főt foglalkoztatnak. Városüzemeltetési tevékenységük jelentőségére inkább akkor döbbennénk rá, ha a munkájuk elmaradna. 

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a közhasznú információszolgáltatás színtereként folyamatos nyitvatartással áll az érdeklődők rendelkezésére. Fehérváriak és turisták fele-fele arányban veszik igénybe a szolgáltatásokat – mondta Szegő Krisztina ügyvezető. A Társaság 14 éve üzemelteti a Tourinform Irodát, ahol ez idő alatt 276 000 látogatót regisztráltak, idegenvezető-hálózatukkal 3300 városnéző programot bonyolítottak le 84 500 fő részvételével. 2019 óta a tevékenységük kiegészült a Sóstó Látogatóközpont, majd a Szent István Király Múzeumhoz tartozó MúzeumShop, végül 2024-ben a Vidi Múzeum üzemeltetésével, szakmai működtetésével. A Látogatóközpont 2023-ban közel 350 programot szervezett 8500 résztvevő számára, köztük tematikus ökotúrákat és környezeti nevelést célzó interaktív foglalkozásokat, családi napokat, táborokat és stadiontúrákat is.

A Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Guti Péter arról beszélt, hogy a bemutatkozó cégek 15 évvel ezelőtti megalapítása fontos lépés volt az önkormányzatiság tekintetében, hiszen a klasszikus hatósági feladatokon túl elvárásként megjelent a szolgáltató-fejlesztő szerep ellátása is. Cégük Székesfehérvár fejlődését ingatlanprojektek megvalósításában, ingatlanok, létesítmények üzemeltetésében segíti és több mint 10 éve ingatlanüzemeltetési, önkormányzati beruházásokhoz kapcsolódó műszaki ellenőrzési feladatokat lát el. A cég üzletágai folyamatosan bővülnek építészeti tervezéssel, valamint a Sóstói Stadion és az Alba Aréna üzemeltetésével.

A szintén 15 éves Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. 21 féle, jórészt kötelező városüzemeltetési közfeladatot lát el – mondta Bozai István ügyvezető igazgató. Ide tartozik a zöldfelületek és parkok fenntartása, köztisztasági feladatok ellátása, napközis táborok szervezése… stb. A társaság 303,4 km közutat, 17,2 km kerékpárutat és 263 km gyalogutat és járdát kezel, több mint 150 játszóteret tart karban. Összesen 3,8 millió négyzetméternyi közterületen végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén.

PROGRAMOK 2024. ÁPRILIS 10-ÉN, SZERDÁN

  • 10.00 és 12.00 óra között közszolgálati konferencia a Városháza Dísztermében és tematikus kiállítás az emeleti folyóson
  • 16:00-16:30-17:00 időpontokban kulisszajárások kicsit másként a Szent István Király Múzeum Rendházában, a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban és a Hiemer-házban. Szó lesz építészeti, tervezési és üzemeltetési érdekességekről.
  • 9.00 és 13.00 óra között a Városgondnokság 30, a városüzemeltetésben alkalmazott munkagépének nyilvános bemutatása a Városház téren

A rendezvények nyilvánosak és ingyenesen látogathatóak. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!