Kóger: A védekező és a támadó játékunkon is javítani kell!

Pénteken és vasárnap is súlyos vereséget szenvedett a Hydro Fehérvár AV19, amely zsinórban négy zakónál jár az EBEL-ben. Ráadásul sok gólt kapva, ami megmutatja, miben kell elsősorban előre lépnie a Volánnak, ha javítani akar.
2019.10.07. 14:20 |

Első négy meccséből hármat megnyert, a második négyet viszont kivétel nélkül elveszítette Hannu Jarvenpää csapata. Idegenben még pontot sem szerzett, de legutóbbi két hazaiján is kikapott a Graztól és a Znojmótól. A kettő között pedig hatot kapott Bécsben. A Hydro Fehérvár AV19 nyolcadik helyen áll a tizenegy csapatos ligában, harminckét kapott góljánál senki nem kapott többet, így főleg a védekezését okolhatja a gyengébb eredményekért.

Kóger Dániel csapatkapitány ettől függetlenül a csatárok teljesítményével sem elégedett. "Ennyi gólt nem szabad kapni, de a támadó játékunk sem volt a helyén ezen a két meccsen. Olyan hibákat vétettünk a védekező harmadban, amiket az ellenfelek kihasználtak, nem is kellett maguknak helyzetet csinálniuk, mi adtuk kezükbe a lehetőségeket. Belepiszkítottunk a saját szezonrajtunkba, de túl sokat nem töprenghetünk raja. Ezt a hetet kell felhasználnunk, hogy aztán hét végén két jó meccsel visszataláljunk a jó irányba."

Kóger szerint nem képességbeli problémák vannak a csapatnál, és a szakmai stáb jogosan kéri számon a figyelemtlenségeket. "Valami az elmúlt meccseken nem volt a helyén, de nem azért, mert ne akart volna valaki a tudásának megfelelően játszani. Úgy tűnik, több kell a következő mérkőzéseken, még nagyobb odafigyelésre lesz szükség. Nem szeretnénk a szezon elején olyan pontokat elveszíteni, amik később nagyon hiányozhatnak. Ilyenkor megkapjunk a mester kritikáját, meg is érdemeljük. De ismétlem, nem hozzáállásbeli problémákról van szó, hanem figyelmetlenségekről. Bírnunk kell a kritikát, mert mi rontottuk el ezeket a meccseket. Mindenkinek magát is helyre kell pofoznia, hosszú még a szezon, tragédia nem történt. Dolgozunk tovább keményen és bízom benne, hogy visszatalálunk a felfelé vezető útra."

A rajton 5-0-ra maradt alul a címvédő Klagenfurtnál a Volán, utéána azonban háromszor nyert hazai pályán, bár csak egyszer a rendes játékidőben. Vagyis a védekezés mellett a támadások em olyan hatékonyak, mint a szezon legelején.
"A helyzetek kialakításával és kihasználásával is van probléma. Amit kialakítunk, azt se mindig tudjuk belőni. Bécsben is akadt szinte üres kapus helyzetünk, amiből csak kapuvas lett. Olyan ziccereket hagyunk ki, amiket az ellenfél többnyire értékesít. A szezon elején hosszú játékaink voltak a támadó harmadban, ez az utóbbi meccseken hiányzott, kevés volt a letámadás után kialakított lehetőség. Dolgoznunk kell rajta, több korongot kell belőnünk, akár csúnya gólokat begyűrnünk, az talán segít abban, hogy utána a szép akcióinkat is góllal fejezzük be" -tette hozzá Kóger.

A Hydro Fehérvár AV19 ezen a héten pénteken az itthon 1-0-ra legyőzött Linz vendége lesz, vasárnap pedig hazai pályán találkozik a Bolzanóval.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak