Kitáncolták a májusfát a Vasvári Általános Iskola kisdiákjai

Kisiskolások köszöntek el táncmulatsággal szerdán délelőtt a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren felállított májusfától. A két éve elindított hagyomány felelevenítésében közreműködött a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is.
2019.06.12. 12:11 |

A város támogatásával és a Fehérvári Polgárok Egyesületének a közreműködésével a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren felállított májusfát szerdán délelőtt táncolták ki a kisiskolások.

"Az iskola mindig is a pedagógiai programjának részeként tekintett a hagyományok ápolására és a májusfa kitáncoltatása is ilyen szép néphagyomány. Büszke vagyok rá, hogy most már harmadik alkalommal az iskola előtt állítják fel Palotaváros májusfáját és nálunk kerül sor a kitáncoltatásra is, ami pünkösd tájékán esedékes. A mai napon sportvetélkedők, vidám programok zajlanak a Vasváriban, az udvaron egy rendőr járőrautót is kipróbálhatnak a gyerekek, de a honvédségtől is érkeztek járművek." - mondta el Laczkó Gábor iskolaigazgató, aki köszönetet mondott Viza Attila önkormányzati képviselőnek is, aki évről évre saját keretéből támogatja az iskolában folyó oktató-nevelő munkát az iskola alapítványának nyújtott pénzügyi segítségen kívül.

Elsőként Csáder Luca 5.B osztályos tanuló egy pünkösdi verset szavalt, felkészítője Végváriné Dóczi Réka volt. Ezt követően a 3. és 4. osztályos gyermekek adtak elő pünkösdi táncokat Brücklerné Cserpes Judit táncpedagógus vezetésével.

Viza Attila önkormányzati képviselő kiemelte, büszke arra, hogy Székesfehérváron, Palotavárosban is sikerült újraéleszteni a májusfa állítás hagyományát. A képviselő köszönetet mondott a Fehérvári Polgárok Egyesületének és a Fehérvári Tűzoltó Egyesületnek, akikkel már harmadik éve működnek együtt a májusfa állítás és kitáncolás kapcsán.

Fehérvári színes

 1. Közös palacsintázásra várják a gyerekeket Vízivárosban augusztus 30-án

  Tekerve vagy hajtva, csokisan vagy lekvárosan – augusztus 30-án, a vakáció utolsó napjainak egyikén közös palacsintázásra várnak minden gyereket, családot a vízivárosi Palacsinta Pénteken a Budai úti LISZI-iroda elé.

  2019.08.22.
 2. Szombaton lesz az V. Kisfalud Novaj-Pusztai Vigasság

  Augusztus 24-én, szombaton lesz az V. Kisfalud Novaj-pusztai Vigasság, a Kisfaludi Közösségi Házban. A programok 10 órakor kezdődnek, bemutatókkal, interaktív játékokkal akadályversennyel és pörköltfőző versennyel. A színpadi műsorok 14 órakor kezdődnek, a műsorvezető Németh Gábor lesz, a belépés díjtalan.

  2019.08.22.
 3. Ritkaságok is várják a látogatókat hétvégén a XXV. Országos Díszmadár-kiállításon

  Színpompás norwich-kanári, nagytestű, törpe- és hullámos papagájok, pintyek, valamint nyuszik és tengerimalacok is láthatók lesznek augusztus 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete jubileumi, 25. alkalommal rendezi meg hagyományos kiállítását. A részletekről a szervezők tájékoztattak, szerdán, a Hiemer-házban.

  2019.08.21.
 4. Nyáresti Vigalom az Öreghegyi Közösségi Házban Buch Tiborral és a Horváth Duóval

  Augusztus 22-én Nyáresti Vigadalom kerül megrendezésre az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő eseményen fellép Horváth Elemér “Emi”, Buch Tibor és Horváth Péter. Jegyvásárlás a helyszínen lehetséges.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek