Kitáncolták a májusfát a Vasvári Általános Iskola kisdiákjai

Kisiskolások köszöntek el táncmulatsággal szerdán délelőtt a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren felállított májusfától. A két éve elindított hagyomány felelevenítésében közreműködött a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is.
2019.06.12. 12:11 |

A város támogatásával és a Fehérvári Polgárok Egyesületének a közreműködésével a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren felállított májusfát szerdán délelőtt táncolták ki a kisiskolások.

"Az iskola mindig is a pedagógiai programjának részeként tekintett a hagyományok ápolására és a májusfa kitáncoltatása is ilyen szép néphagyomány. Büszke vagyok rá, hogy most már harmadik alkalommal az iskola előtt állítják fel Palotaváros májusfáját és nálunk kerül sor a kitáncoltatásra is, ami pünkösd tájékán esedékes. A mai napon sportvetélkedők, vidám programok zajlanak a Vasváriban, az udvaron egy rendőr járőrautót is kipróbálhatnak a gyerekek, de a honvédségtől is érkeztek járművek." - mondta el Laczkó Gábor iskolaigazgató, aki köszönetet mondott Viza Attila önkormányzati képviselőnek is, aki évről évre saját keretéből támogatja az iskolában folyó oktató-nevelő munkát az iskola alapítványának nyújtott pénzügyi segítségen kívül.

Elsőként Csáder Luca 5.B osztályos tanuló egy pünkösdi verset szavalt, felkészítője Végváriné Dóczi Réka volt. Ezt követően a 3. és 4. osztályos gyermekek adtak elő pünkösdi táncokat Brücklerné Cserpes Judit táncpedagógus vezetésével.

Viza Attila önkormányzati képviselő kiemelte, büszke arra, hogy Székesfehérváron, Palotavárosban is sikerült újraéleszteni a májusfa állítás hagyományát. A képviselő köszönetet mondott a Fehérvári Polgárok Egyesületének és a Fehérvári Tűzoltó Egyesületnek, akikkel már harmadik éve működnek együtt a májusfa állítás és kitáncolás kapcsán.

Fehérvári színes

 1. Virágözön - kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart

  Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. 

  2020.07.01.
 2. Szeptember 30-ig várja az óvodások és iskolások alkotásait az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

  Szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

  2020.07.01.
 3. Zöldellő kertek - öngondoskodó háztartások a Székesfehérvári Egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyében is javában folynak a munkálatok a Katolikus Karitász öngondoskodó háztartásokért indított országos segélyprogramjainak köszönhetően. A Zöldellő kertek-vetőmag programban az egyházmegye területén száz család vesz részt, tizenöt településen. A rászoruló családok több mint húszféle vetőmagot kaptak ingyenesen, amelyeknek elültetése, gondozása a család feladata. 

  2020.07.01.
 4. Tűzoltók és közutasok közös „kosarazása” a barátság világnapján

  Ma van a barátság világnapja, ebből az alkalomból egy rendhagyó látogatásra hívta a Katasztrófavédelem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait, a székesfehérvári laktanyába.

  2020.06.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2