Ki ölte meg Kennedyt? – Hahner Péter előadása a fehérvári MCC-ben

„Ki ölte meg Kennedyt?” címmel tartanak előadást 2023. február 7-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
2023.02.02. 07:01 |
Ki ölte meg Kennedyt? – Hahner Péter előadása a fehérvári MCC-ben

„Tele van magányos gyilkosokkal a történelem, és mi szeretnénk mögötte valami nagyobb okot látni.” - Hahner Péter 

1963. november 22-én Dallasban megölték az Egyesült Államok elnökét, John Fitzgerald Kennedyt. Ő volt a negyedik amerikai elnök, akivel merénylet végzett, mindhárom elődje magányos gyilkos áldozatául esett. A Kennedy-gyilkosságról készült jelentést 75 évre titkosították, ami táplálta a már a gyilkosság napján szárnyra kapó összeesküvés-elméleteket.

A február 7-i előadás során Hahner Péter történész „A nem létező rejtély – Tizenöt kérdés és válasz a Kennedy-gyilkosságról” című könyvét alapul véve bemutatja a Kennedy-gyilkosság kapcsán felmerült összeesküvés elméleteket, megismerteti hallgatóit a gyilkossal, hallhatunk a tanúk beszámolóiról, arról, hogy mennyire volt megbízható és sikeres a Warren-bizottság vizsgálata és az őket követő vizsgálódások sora, és arról is, mi igaz Oliver Stone JFK című filmjéből.

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.