Kézilabda – Siófoki győzelem az utolsó hazai mérkőzésen

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata a Siófok KC együttesét fogadta a kézilabda első vonal bajnokságának az utolsó előtti fordulójában. A mérkőzést megelőző pillanatok ünnepélyesek voltak, hiszen a fehérváriak négy játékosukat búcsúztatták. Szólt a taps. A mérkőzésen már csak időnként...
2022.05.13. 20:50 |

A búcsú fájdalmas pillanatai előzték meg a kezdő sípszót.

Triscsuk Krisztina, Töpfner Alexandra, Bardi Fruzsina és Szarka Adrienn köszönt el a klubtól.

Balássi Imre, a klub elnöke virággal köszönt el a játékosoktól. Triscsuk Kriszta egy 218 feliratú mezt is kapott ajándékba, ennyi mérkőzésen vett részt a csapat színeiben. Az 53-szoros magyar válogatott kézilabdázó – aki tagja volt a 2012-es Eb-bronzérmes csapatnak – 2005 és 2013 között erősítette először a Fehérvár csapatát, és egy kitérő után 2020-ban tért vissza az FKC színeibe. Tiszteletére több régi társ is eljött az utolsó mérkőzésére, a többiek között Németh András, az edzőlegenda, és Tóth Timea, a hajdani válogatott társ.

A mérkőzést a fehérváriak kezdték jobban, 3-1-re vezettek. Utána egyenlített a vendég, és a vezetést is átvette. Ezután ismét a hazaiak percei következtek, a 15. percig őrizték kétgólos előnyüket, aztán egyszerűen leálltak. A siófokiak amit kapura lőttek, egy, két kivételtől minden bement, nagyon hiányzott, ha nem is jó, de elfogadható kapusteljesítmény. A vége felé három gólra felzárkózott a hazai csapat, de végül négy gólos Siófok vezetéssel zárult a félidő.

Térfélcsere után jó 10 percig egyenrangú partner volt az Alba, de utána – miként az első játékrészben - teljesen elkészült az erejével a társaság. A Siófok játszott, aztán játszadozott, minimális ellenállást tanúsítottak a házigazdák. Egy, egy pillanatig kézilabdáztak, de ezek csak momentumok voltak. Ami biztos: fiatal csapat ez, van benne fantázia, a következő évben fokozatosan fel kell építeni a fiatalokat, de kell igazolni néhány klasszis játékost, akik tudják vinni őket előre. És kell egy jó kapus is mindenképpen!

Ami tény: a csapat bent maradt, lehet kezdeni az építkezést!

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár KC–Siófok KC 24–33 (12–16)

Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett – Töpfner 4, Afentaler, BESSZER 3, Varga E. 3, UTASI 6, Szarka A. 1. Csere: Kubina (kapus), Boldizsár 1, Triscsuk 3 (3), Gerháth K., Bardi 2, Ohjama, Takó 1. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Siófok KC: VOJNOVIC – Böhme 3, Such 1, KISS N. 5, JANJUSEVICS 6, DEBRECZENI-KLIVINYI 5, Mavsar 3. Csere: Herczeg, Krasznai (kapusok), Juhász F. 2, SIRIÁN 5, Wald 1, Jezic 2, Lapos, Kadlicsek. Vezetőedző: Uros Bregar

MESTERMÉRLEG

Józsa Krisztián: — A Siófok teljesen megérdemelten győzött, az első húsz perc nekünk sikerült jobban, de utána brutális tempót nyomott ellenfelünk, teljesen más dimenzióban játszott. Ez főleg a támadójátékban mutatkozott meg, erre nekünk nem volt válaszunk, a védekezésünk nem volt eléggé feszes és sajnos a kapuból sem tudtunk segítséget kapni. A második félidőben a támadójátékunkban megvoltak a lehetőségeink, de a Siófoknak volt egy kapusa, aki ezeket rendre hárította.

Uros Bregar:  Az első félidőben a védekezésünkkel egyáltalán nem voltam elégedett, aztán a második félidőre viszont feljavult a csapat és kontrollálta a játékot. 

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak