Kézilabda: nem sikerült az Alba Fehérvár KC évnyitó mérkőzése

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata hosszú szünet után lépett újra pályára tétmérkőzésen. Bár a tabellán jóval előrébb álló Vác számított az esélyesebbnek, a fehérváriak bravúr győzelemben reménykedtek. De ez megmaradt reménynek…
2022.01.12. 21:02 |

A vendégcsapat gyakorlatilag a mérkőzés elejétől kezdve irányította a játékot.

Végig a Vác csapatánál volt az előny ezen az összecsapáson. A hatodik percben még csak kettővel jártak előrébb, de ez a különbség fokozatosan nőtt hét, aztán tíz gólra. A fehérváriak az első félidő végén kicsit kozmetikáztak ezen, de a váciaknak így is nyolc volt, a játékrész végén meg kilenc. Fordulás után sem változott a helyzet, de tíz fölé nem jutottak a vendégek, a tízet is csak egyszer érték el, 24-34-nél. Nyolc lett a vége, sajnos nem volt egy súlycsoportban a két csapat ezen az estén. Tény a sérülések és a Covid fertőzés hátráltatta a csapatot, akik nem tudtak teljes kerettel edzést tartani.

JEGYZŐKÖNYV
ALBA FEHÉRVÁR KC-Váci KNSE 29-37 (13-22)

FEHÉRVÁR: Tóth Nikolett – TÖPFNER 8 (1), BOLDIZSÁR 4, Gerháth K., Varga E. 2, TRISCSUK 6, Szarka A. 1. Csere: Pijevic, Kubina (kapusok), Besszer 3, Utasi 4, Domokos D., Dubán, Takó 1, Háfra L., Sulyok. Edző: Boris Dvorsek

VÁC: Pásztor B. – Diószegi 3, HÁMORI 4, HELEMBAI F. 7, KUCZORA 9 (3), KÁCSOR 5, Schatzl Natalie 2. Csere: BUKOVSZKY (kapus), Kovalcsik, Aron 2, Bárdy 2, Grosch 2, Világos 1, Balogh P.. Szondi. Edző: Ottó Katalin

Kiállítások: 4 illetve 6 perc

Hétméteresek: 2/1 illetve / 3/3

Mestermérleg:

Boris Dvorsek: — Sok sérülés és Covid-fertőzés történt a csapatban az utóbbi időben, nem tudtam a teljes keretnek edzést tartani. Az elmúlt időszakban ettől függetlenül már egész jól nézett ki a gárda valamennyire tudtunk edzeni, de kérdéses volt, hogy hogyan tudjuk a mérkőzést lejátszani, milyen állapotban leszünk a parketten. Láthattuk, hogy ez az állapot nem volt a maximum közelében sem, és a Vác korán eldöntötte a mérkőzést.
Ottó Katalin: — Tudtuk azt, hogy ellenfelünk nem teljes csapattal fog felállni, megkönnyítette a dolgunkat, hogy hiányzott az irányítójuk, aki sokat hozzá szokott tenni a mérkőzésekhez. Mi viszont teljes sorral érkeztünk, a lányok nagyon várták, hogy végre bajnokit játszhassanak. Nagyon elszánt volt a csapat, ami a lényeg, fejben ott voltak a játékosok, és ez meghatározta az egész mérkőzést. Örülök annak, hogy mindenki hozzá tudod tenni ehhez a sikerhez, a lelkesedésen túl a koncentrációt sem veszítették el, sok örömjáték volt a találkozóban.

Sport

 1. Röplabda: utánpótlás eredmények, hét győzelemmel, négy vereséggel

  Öt korosztályos bajnokság küzdelmeiben voltak érdekeltek az ÉDRA-MÁV Előre különböző utánpótláscsapatai a mögöttünk hagyott hétvégén. Női NB II-es csapatunk fordulatos mérkőzésen maradt alul Veszprémben, ugyanakkor a férfiak legyőzték a Széchenyi Győrt. Az U19-es lányok két győzelmet és egy vereséget begyűjtve utazhattak haza Lovasberényből, a szuperminik pedig Tahitótfaluban mutatták meg, mit tudnak.

  2022.01.25.
 2. Jégkorong: magabiztos Titánok győzelem a Dunaújváros ellen!

  A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadta a Raktár utcában. A Titánok az Erste Liga sorozatban a 10. helyen álltak, két ponttal megelőzve a Dunaújvárost. A fehérvári fiatalok magabiztos sikerükkel öt pontra növelték az előnyüket.

  2022.01.24.
 3. Hiába, a sport már csak ilyen…

  Hogy miért mondhatjuk ezt? Most azért, mert nagy meglepetésre a jégkorong Magyar Kupa döntőjében Székesfehérváron nem a toronymagasan esélyesnek mondott Hydro Fehérvár AV19 nyerte a finálét, hanem a nem túl hosszú múlttal rendelkező DEAC csapata. 

  2022.01.24.
 4. Röplabda: sima MÁV Előre-Bericap győzelem a Budaörs ellen

  A MÁV Előre SC-Bericap hNB I-es női röplabdacsapata három szettben aratott győzelmet aratott a Budaörsi DSE-Emericus ellen, a női NB I Liga alapszakasz legutóbbi fordulójában. A fehérváriak sikeréhez egy pillanatnyi kétség nem fűződhetett.

  2022.01.24.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak