Kézilabda: biztos győzelmet adott ki a kezéből az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata

A győzelem, reményével és (el)várásával fogadta az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata a Budaőrs együttesét. A győzelem lehetősége végig a hazaiak kezében volt, azonban az utolsó pillanatban elvesztettek, a vendégek szereztek egy pontot.

2021.11.21. 07:29 |

Keresik az okot a visszatérő problémára, a biztos győzelem elszalasztására

Kiegyenlített játék jellemezte az első játékrész első harmadát. Utána a fehérváriak fokozatosan ellenfelük fölé nőttek, a 18. percben már három (11-7), majd 10 perc múlva már öt góllal vezettek (14-9). A félidő végére hozzátettek még egyet, ez hatott a szünet előtt.

Fordulás után két gól itt, kettő ott, ekkor is 10 perc kellett hozzá, hogy az egyik csapat éledezzen, de most nem az Alba, hanem a Budaőrs tette ezt meg, és négy gólt ledolgozott a hátrányából    (19-17). De még 2 perccel a vége előtt is a fehérváriak is vezettek, igaz, csak eggyel, de ez is elég lett volna a győzelemhez. A hátralévő időben már nem voltak eredményesek, a Budaőrs egyszer igen, így egy ponttal gazdagodva tértek haza. Az Alba Fehérvár KC győzelmi esélyt szalasztott el!

ALBA FEHÉRVÁR KC–MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL 30-30 (16–11)
Székesfehérvár
500 néző. V: Fekete T., Tóth D.
FEHÉRVÁR: PIJEVIC 1 – Töpfner 1, Boldizsár 1, BESSZER 3, VARGA E. 4, Triscsuk 3, Takó. Csere: Tóth Nikolett (kapus), OHJAMA 10 (6), Domokos D., Gerháth K. 4, Bardi 2, Szarka A. 1. Megbízott edző: Józsa Krisztián
BUDAÖRS: Varjas-Sipeki – SZABÓ-MÁJER 6, Hajduch, J. Agbaba 2, Smid, Palotás, PÁLOS-BOGNÁR 7 (1). Csere: Vártok R. (kapus), Tóth M. 2, J. JOVOVICS 8, Nagy Lívia 1, Schneider 1, Szabadfi 1, Braun 2. Edző: Buday Dániel
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG:
Józsa Krisztián: 
– Megdolgozott a Budaörs az egy pontért, miközben mi elvesztettünk egyet. Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, és ismételten semmilyen jele nem volt, hogy a másodikban darabokra hullik a játékunk. A szünet után meglepett minket a Budaörs a kettős emberfogással, de a helyzeteink ugyanúgy meg voltak, százszázalékos ziccereket rontottunk el. A második félidő alapján nem érdemeltünk győzelmet, ez már visszatérő probléma, keressük rá a megoldást.
Buday Dániel: – Bravúrt értünk el, bár felemás érzéseim vannak, hiszen egy félidőt sikerült átaludnunk. A védekezésünknek semmilyen feszessége nem volt, mögötte a kapusteljesítmény is hiányzott, így jelentős hátránnyal mentünk a szünetre. Aztán mindent, amit egy edző csak tehet, kipróbáltam a harminc perc alatt, és a második félidőben nagyot küzdöttünk. 

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak