Kézilabda Alba FKC utánpótlás: döntetlen az NB II-ben, a kisebbeknél győzelmek és vereségek

Az Alba Fehérvár KC U22-es csapata az NB II-es bajnokság Dél-nyugati csoportja 2021.11.21-i játéknapjának 9. fordulójában hazai pályán döntetlent ért el a vendég Gárdony-Pázmánd U22-es együttesével szemben.
2021.11.24. 14:10 |

Alba Fehérvár KC U22 – Gárdony-Pázmánd NKK U22 30-30 (13-16)

Köfém Sportcsarnok, Székesfehérvár
Vezette: Pávlics Krisztián – Sipos Gábor Krisztián

Alba Fehérvár KC: Gajdóczi, Kajdi I. (kapusok), Kajdi K. 7, Szabó 6, Sulyok 5, Gyöpös 3, Gyugyi 3, Kertész 3, Bojtos 2, Füzes 1, Bali, Dubán, Fojtyik, Mihály, Tóth. Edző: Madár Gabriella, Gáspár Gabriella

“A játék képe alapján azt mondhatjuk, hogy szereztünk egy értékes pontot. Rengeteg hibával játszottunk, a koncentrációnk nem volt megfelelő. De azt is meg kell említenünk, hogy 7 nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk, amit 2 győzelemmel és 1 döntetlennel zártunk. A küzdeni tudásért mindenképpen dicséret illeti a lányokat.” – értékelte a látottakat az Alba edzője, Madár Gabriella.

Az Alba U13-as dömsödi csapata Csongárdon vendégszerepelt, ahol a Mizse KC ellen magabiztos győzelmet aratott (40-2), míg a Dunaújvárosi KKA viszont 21-11 arányban legyőzte Béczi János lányait.

„Csapatom nagy arányú győzelmet aratott a bajnoki forduló első mérkőzésén. Ellenfelünk gyenge védekezését kihasználva, támadásaink többségében, gyorsindításból, lerohanásból voltunk eredményesek. A második találkozón hiányzott csapatomból a rájuk jellemző extra küzdeni akarás, amely szükséges lett volna az eredményességhez. Védekezésben nem voltunk elég agresszívak, hitetlenül építettük támadásainkat. Sajnos a mérkőzésen csak momentumaink voltak.”

A Józsa Krisztián és Siti Eszter vezette U15-ös együttesünk hazai környezetben lépett pályára vasárnap, az U15-ös I. osztályú gyermekbajnokság C. csoportjában. A NEKA ellen 30-20 arányban vereséget szenvedtünk, a Győri ETO KC ellen azonban bravúros 24-17 arányú győzelmet arattunk:

„Le a kalappal a lányok teljesítménye előtt. Mindenki betartotta azt, amit ígért a mérkőzés előtt. Küzdöttünk az első perctől az utolsóig, s ez a legfontosabb. Nagyszerű egyéni teljesítményekkel ez egy bravúr győzelmet is ért.” – értékelte a két mérkőzést Józsa Krisztián.

Siófokon U13-as csapatunk vendégszerepelt. Urbán Bence együttese szintén az Alba Fehérvár KC  soponyai fiókcsapatát 19-5-, míg a Pázmánd együttesét 12-4 arányban győzte le. A mérkőzéseket követően Urbán Bence elégedetten értékelt.

„Két nagy arányú győzelemnek örvendhettünk, mindkét mérkőzésen egy feszes jó mélységi és szélességi mozgású védekezés jellemezte a csapatot! Sokat fejlődött a védekezésünk, agresszivitásunk megfelelő volt nagyon sok megállító faultot sikerült beletenni a mérkőzésekbe! Támadásban is szépen játszottunk és mindent megcsináltak a lányok amit kértem tőlük habár a támadás befejezésben nagyon sok volt a pontatlanság! Szép csapatmunka volt gratulálok a lányoknak!”

Az Alba Fehérvár KC soponyai fiókcsapata Siófokon vereséget szenvedett Urbán Bence együttesétől (19-3), majd szorosabb mérkőzést vívott a Százhalombatta csapatával, de sajnos a győzelem ezen a találkozón is elmaradt (13-9). Csapatunk edzője, Pekács Jánosné elmondta, hogy az első mérkőzésen nem tudták áttörni az Alba fehérvári csapatának falát, a sok eladott labda pedig megbosszulta magát. A második találkozón pedig a Százhalombatta nyitott védekezésével gyűlt meg a soponyai Alba baja, a ziccereket pedig nem tudták belőni.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak