Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium felújítása

Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása és bővítése. Beépítik a tetőteret, kialakítanak egy kórus illetve egy tánctermet, felújítják a tornatermet és egy sportudvart is építenek. A beruházást követően pedig önkormányzati forrásból az iskola homlokzatfelújítását is elvégzik.
2021.02.05. 17:11 |

A Székesfehérvári Tankerületi Központ csaknem 483 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítására, amit a Kormány további, több mint 408 millió forinttal támogatott. A projekt módosított összköltségvetése: 891.395.214,- Forint.

Az iskola felújításáról Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Kneifel Imre a Kodály igazgatója közösen számolt be az intézmény előtt. Az eseményen ott volt Molnár Tamás önkormányzati képviselő és Mészáros Attila alpolgármester is.

A beruházás során beépítik a tetőteret, ahol lesz egy koncertterem és egy táncterem, illetve ezen kívül négy kiscsoportos vagy egyéni foglalkoztatásra alkalmas fejlesztőhelyiséget alakítanak ki, amelyekhez új bútorokat is beszerznek. 

A tornatermet teljesen felújítják, a szomszédságában pedig új tornaeszközökkel felszerelt sportudvart építenek.

A közbeszerzési eljárás még 2020 novemberében eredményesen zárult. A nyertes kivitelező pedig napokon belül kezdi is a munkálatokat, amelyek előreláthatólag 15 hónapot vesznek majd igénybe. A kivitelezés ideje alatt az oktatás biztosított lesz és a Kodályban tanuló 512 gyermek elhelyezése is biztonságosan megoldható.

Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselő felidézte, amikor a tér szemközti oldalán a Vasvári Pál Gimnáziumban együtt tanítottak Kneifel Imrével, aki most a Kodály igazgatója. Kiemelte, hogy a kormány duplájára emelte a Kodály felújítására és bővítésére fordítható forrást, így teljes egészében megvalósítható a felújítása az iskolának.

Török Szabolcs tankerületi igazgató hozzátette, sikeres közbeszerzési eljáráson vannak túl és a héten hivatalosan is átadták a munkaterületet. A régi épületrész tetőszerkezetét felújítják, azon belül a Lövölde utcai szárnynál beépítik a tetőteret, itt egy nagy kórusterem és négy, kiscsoportos foglalkozásokra alkalmas, zenei fejlesztőterem lesz majd. A teljes épületben kicserélik a nyílászárókat, valamint felújítják a sportudvart is.

Régi vágyunk teljesül, amikor a gyerekekkel olyan körülmények között énekelhetünk és táncolhatunk, ami méltó ahhoz a feladathoz, amit igyekszünk a legjobb tudásunkhoz képest mindenki örömére elvégezni - mondta Kneifel Imre iskolaigazgató. Már csak türelmesen megvárjuk, amíg elkészül és sokkal jobb körülmények között tudunk majd tanulni.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy az itt folyó szakmai munka abszolut indokolttá teszi, hogy ehhez a munkához kapcsolódó megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre. Mint mondta lakossággi fórumokon is mindig kérdés volt, hogy mikor kezdődik el az iskaola felújítása. Eredendően nem volt ekkora a forrás, azonban a kormánynak köszönhetően megduplázódott a felújításra fordítható összeg. Az önkormányzat pedig továbbra is fenntartja korábbi ígéretét, hogy a fejlesztést követően városi finanszírozásban a homlokzata is megújul majd a Kodálynak.

A projektről a Székesfehérvári Tankerületi Központ oldalán is olvashat!

Városfejlesztés

 1. Jól halad a déli összekötő építése - drónfelvétel mutatja be a fejlesztést

  A déli összekötőút építkezéséről tett közzé drónfelvételt közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A munkálatok során mintegy 1050 méter utat újítanak fel és 4085 méternyi új út épül. Emellett 4500 méter kerékpárút, 2 vasúti felüljáró és 4 körforgalom is megvalósul a fejlesztés során.

  2021.05.13.
 2. Intelligens zebra épül a kórháznál és a Horvát István úton

  Speciális időszakban speciális fényjelzéssel, a látható biztonságért! Fehérvári fejlesztésű intelligens zebra épül május végén, június elején a kórház előtt a Seregélyesi úti gyalogos-átkelőhelynél, illetve a Horvát István út Hosszúsétatéri csomópontjában. A SafeXOne rendszer érzékeli az átkelési szándékot, sárga villogó fénnyel jelez a járművezetőknek, illetve lézerfénnyel teszi láthatóvá a gyalogos mozgását.

  2021.05.11.
 3. Budapest - Balaton kerékpárút - Fehérváron kerékpáros felüljáró is épül

  A Budapest-Balaton kerékpárút székesfehérvári szakaszán a projekt kezdőszelvénye a Balatoni út – Úrhidai út – Nagykárolyi út körforgalom Szabadbattyán felé vezető ágánál található. A kerékpárút nyomvonala a Balatoni út nyugati oldalán a zöldsávban vezet, itt kétirányú önállóan vezetett kerékpárút épül a bel-, és külterületi szakaszokon a 7-8. sz. elkerülőn átvezető kerékpáros felüljáróval.

  2021.05.06.
 4. Új épületszárnnyal bővül a Talentum Református Általános Iskola

  Megkezdődtek a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola bővítési munkái. Magyarország kormánya 201 millió forint támogatást biztosított a Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközségnek egy új épületszárny elkészítéséhez a fenntartásában működő intézményben. A beruházás részleteiről és a kormány templomfelújítási programjáról egyházi és állami vezetők, országgyűlési képviselők számoltak be helyszíni sajtótájékoztatón.

  2021.05.04.
 1. Májusban készül el a strand nagymedencéjének a teljes felújítása

  Május végére befejeződik a strand nagymedencéjének a felújítása, melyet a Városgondnokság saját beruházásban végez. A medence vasbeton szerkezetének megerősítésén túl a gépészet is új lesz, illetve nem csak a medence burkolata, hanem a mellette lévő burkolatok is megújulnak. Minderről Cser-Palkovics András számolt be kedden reggel megjelent videójában.

  2021.04.27.
 2. Gondoljuk újra közösségi tereinket! – középiskolások versenyével zárult a projekt

  A KDRIÜ arra hívta fel a Székesfehérváron tanuló középiskolás diákokat, hogy segítsenek újragondolni azokat a helyeket, ahol délutánonként a szabadidejüket töltik. A diákoknak videóban kellett bemutatni, hogy melyik közösségi teret alakítanák át, milyen elemekkel. A verseny győztese a Vitál Club csapata lett.

  2021.04.21.
 3. Nézze meg, hogyan épül Velencén az új ifjúsági tábor - már állnak a kisházak

  A velencei tábor területén egy új kétszintes főépület lesz, 150 fő kiszolgálására alkalmas tálaló konyhával, mellette 18 kisház, melyből három teljesen akadálymentesített lesz. A tábor befogadóképessége 143 fős lesz, a főépületben pedig lehetőség lesz egész évben használni a négy fős szobákat. Az építkezés jelenlegi állásáról Cser-Palkovics András közösségi oldalán számolt be vasárnap délután.

  2021.04.18.
 4. Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

  Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 

  2021.04.09.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9