Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium felújítása

Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása és bővítése. Beépítik a tetőteret, kialakítanak egy kórus illetve egy tánctermet, felújítják a tornatermet és egy sportudvart is építenek. A beruházást követően pedig önkormányzati forrásból az iskola homlokzatfelújítását is elvégzik.
2021.02.05. 17:11 |

A Székesfehérvári Tankerületi Központ csaknem 483 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítására, amit a Kormány további, több mint 408 millió forinttal támogatott. A projekt módosított összköltségvetése: 891.395.214,- Forint.

Az iskola felújításáról Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Kneifel Imre a Kodály igazgatója közösen számolt be az intézmény előtt. Az eseményen ott volt Molnár Tamás önkormányzati képviselő és Mészáros Attila alpolgármester is.

A beruházás során beépítik a tetőteret, ahol lesz egy koncertterem és egy táncterem, illetve ezen kívül négy kiscsoportos vagy egyéni foglalkoztatásra alkalmas fejlesztőhelyiséget alakítanak ki, amelyekhez új bútorokat is beszerznek. 

A tornatermet teljesen felújítják, a szomszédságában pedig új tornaeszközökkel felszerelt sportudvart építenek.

A közbeszerzési eljárás még 2020 novemberében eredményesen zárult. A nyertes kivitelező pedig napokon belül kezdi is a munkálatokat, amelyek előreláthatólag 15 hónapot vesznek majd igénybe. A kivitelezés ideje alatt az oktatás biztosított lesz és a Kodályban tanuló 512 gyermek elhelyezése is biztonságosan megoldható.

Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselő felidézte, amikor a tér szemközti oldalán a Vasvári Pál Gimnáziumban együtt tanítottak Kneifel Imrével, aki most a Kodály igazgatója. Kiemelte, hogy a kormány duplájára emelte a Kodály felújítására és bővítésére fordítható forrást, így teljes egészében megvalósítható a felújítása az iskolának.

Török Szabolcs tankerületi igazgató hozzátette, sikeres közbeszerzési eljáráson vannak túl és a héten hivatalosan is átadták a munkaterületet. A régi épületrész tetőszerkezetét felújítják, azon belül a Lövölde utcai szárnynál beépítik a tetőteret, itt egy nagy kórusterem és négy, kiscsoportos foglalkozásokra alkalmas, zenei fejlesztőterem lesz majd. A teljes épületben kicserélik a nyílászárókat, valamint felújítják a sportudvart is.

Régi vágyunk teljesül, amikor a gyerekekkel olyan körülmények között énekelhetünk és táncolhatunk, ami méltó ahhoz a feladathoz, amit igyekszünk a legjobb tudásunkhoz képest mindenki örömére elvégezni - mondta Kneifel Imre iskolaigazgató. Már csak türelmesen megvárjuk, amíg elkészül és sokkal jobb körülmények között tudunk majd tanulni.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy az itt folyó szakmai munka abszolut indokolttá teszi, hogy ehhez a munkához kapcsolódó megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre. Mint mondta lakossággi fórumokon is mindig kérdés volt, hogy mikor kezdődik el az iskaola felújítása. Eredendően nem volt ekkora a forrás, azonban a kormánynak köszönhetően megduplázódott a felújításra fordítható összeg. Az önkormányzat pedig továbbra is fenntartja korábbi ígéretét, hogy a fejlesztést követően városi finanszírozásban a homlokzata is megújul majd a Kodálynak.

A projektről a Székesfehérvári Tankerületi Központ oldalán is olvashat!

Városfejlesztés

 1. A börgöndi reptérfejlesztésről, új elektromos buszokról és új kutatóközpontról is megállapodtak

  A börgöndi repülőtér fejlesztésének irányairól, új elektromos buszok beszerzésének támogatásáról és egy, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karához kapcsolódó technológiai kutatóközpont kialakításáról is tárgyalt szombaton dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.02.20.
 2. Hétfőn kezdődnek a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítási munkálatai

  A munkaterület átadását követően február 22-én, hétfőn megkezdődik a Szekfű Gyula utcai rendelő teljes körű felújítása és akadálymentesítése. A porral, zajjal és megnövekedett forgalommal járó munkálatok idejére kérik a lakosok megértését és türelmét!

  2021.02.18.
 3. Jól halad a Szent István Király Múzeum Rendházépületének felújítása

  Bejárás keretében mutatták be pénteken a Szent István Király Múzeum Rendházépületében eddig lezajlott felújítási és átalakítási munkálatokat. A bruttó 5,3 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2021. október végére fejeződik be, majd elkezdődhet az egyedülálló „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” című kiállítás berendezése.

  2021.02.12.
 4. Gazdaságfejlesztés és mobilitás - látszik már a nyomvonala a déli összekötőútnak

  Jól látszik már a közel 4,5 milliárd forintból a város déli részén megvalósuló Seregélyesi út és a Sárkeresztúri út közötti déli összekötő út nyomvonala. Az új útszakasz mellett kerékpársáv és csapadékvíz-elvezető rendszer is épül, a belterületi szakaszokon pedig járda és közvilágítás is lesz.

  2021.01.29.
 1. Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

  Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

  2021.01.25.
 2. A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

  Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

  2021.01.18.
 3. Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

  Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 

  2021.01.15.
 4. Újragondolt közösségi terek - a COVID utáni időszakot tervezik a fehérvári diákok

  Az oltások megkezdésével egyre nagyobb az esély, hogy az év második felében visszatérhessen a közösségi élet a városba. A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet, arról is kérdezve a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá azokat a helyeket a saját generációjuk számára, ahol a legszívesebben találkoznak.

  2021.01.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4