Kétszer is előnybe került a Villach, végül mégis a Fehérvár győzött

Az EBEL alapszakaszában immár harmadszor feszült egymásnak a Hydro Fehérvár AV19 és a Villach. Az első két randevút a Villyach nyerte, igaz Fehérváron csak hosszabbítás után. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban ezúttal azonban hiába vezettek kétszer is a vendégek, Székesfehérváron maradt mindhárom pont.

2019.12.01. 19:57 |

A vendégek kezdték jobban a Hydro Fehérvár AV19 – Villyach meccset, a 11. percben Bacher vette be Ouzas kapuját. A harmadban ugyan voltak még helyzetek itt is, ott is, de gól már csak a második játékrészben született. A 30. percben Sarauer – Kóger volt a korong útja, utóbbi nevéhez fűződött az egyenlítés, 1-1-ről indult tehát a harmadik harmad. Alig több mint hat perc telt el a húszból, amikor ismét megszerezték a vezetést az osztrákok, Lahoda lőtte a második villach-i gólt. Négy perccel később azonban ismét egyenlített a Volán, Szabó Dániel volt eredményes az 51. percben. Kevesebb mint három perccel később pedig megszerezte a meccsen először a vezetést a fehérvári gárda, Tikkanen gólja az jelentette, 3-2-es hazai előnnyel érte a csapatokat a hajrá. Az eredmény pedig már nem változott, győzelmével a Volán megelőzte a szintén 28 pontos Grazot, és fellépett az EBEL tabelláján a nyolcadik helyre.

Hydro Fehérvár AV19 – Villach 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)
Gólszerzők: Kóger, Szabó D., Tikkanen, illetve Bacher, Lahoda.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak