Két új óriásbáb készül - gyerekek is segítenek a Királyi Napok előkészületeiben

A Fehérvári Programszervező Kft. idén is megrendezi az óriásbáb-készítő tábort, amelyben június 6-9-ig, III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakjának elkészítésében vehetnek részt a négy iskolából érkező diákok. A tábort Majoros Gyula bábkészítő mester, az óriásbábok kivitelezője vezeti.
2017.06.07. 07:17 |

Az idei Koronázási Szertartásjáték III. Béla alakját, tetteit idézi a közönség elé az augusztusi Királyi Napok idején. Az előadásnak 2017-ben is szereplői lesznek a Székesfehérváron már jól ismert óriásbábok, közéjük kerül be ebben az évben III. Béla király és felesége, Antiochiai Anna figurája.

A már hagyományosnak mondható táborba a Tóvárosi, a Széna Téri, a Zentai úti és a Munkácsy Mihály Általános Iskolából érkeznek diákok, hogy – Majoros Gyula bábkészítő mester irányításával – két új óriásbáb elkészítésének munkálataiban segédkezzenek. A diákok a már meglevő 15 óriásbáb ékszereinek, egyéb kiegészítőinek helyreállításában is részt vesznek a keddtől péntekig tartó program során.

A tábor helyszíne a Vörösmarty Színház lesz, a gyerekek a hátsó színpadon dolgoznak majd, minden nap délelőtt 10.00 órától, de a munka mellé sok más érdekes programot is kínálnak a tábor szervezői. Matuz János, a színház művészeti intendánsa, a Koronázási Szertartásjáték dramaturgja beszél III. Béláról, de lesz a lovagvilágot idéző hagyományőrző bemutató, valamint a középkori viseletekről szóló előadás is, amelyet az előadás jelmeztervezője, Kovács Yvette tart a táborozó diákoknak.

Fehérvári színes

 1. Diákok a diákokért - ilyen a közösségi szolgálat az Aranybulla Könyvtárnál

  Újraértelmezte az iskolai közösségi szolgálatot az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. Az intézménnyel szerződött diákok a könyvek katalógusba rendezése helyett a könyvtár Facebook-oldalát árasztották el különböző videós tartalmakkal, amelyekben otthon tanuló társaik számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás kihívásaihoz vagy éppen kedvenc könyvüket ajánlják.

  2021.04.15.
 2. Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján

  Lenge tábort szervez nyárra a Duna-Ipoly Nemzeti Park alsó tagozatosok részére a Velencei-tó partján. A szervezet július 26. és 30. között igazi kalandokat kínál majd a gyerekek részére, akik többek között kenuzhatnak a tavon, kirándulhatnak Sukorón, és részt vehetnek madárgyűrűzésen is. Jelentkezési határidő: május 31.

  2021.04.15.
 3. Inkább bringázz Fehérváron is - online kampánnyal népszerűsítik a kerékpározást

  Áprilistól októberig országos online kampánnyal népszerűsíti a hétköznapi bringázást a Magyar Kerékpárosklub. A koronavírus-járvány miatt döntöttek úgy, hogy idén is a hagyományostól eltérő módon hívják fel a figyelmet a kerékpározásra, az idei esemény jelmondata: "Inkább bringázz!".

  2021.04.15.
 4. Tavaszköszöntő túra a Velencei-hegységben - szerdán még lehet regisztrálni

  A járvány miatt idén nem csoportosan, hanem egyéni szervezésben teljesíthetjük a Tavaszköszöntő túrát a Velencei-hegységben április 18-ig, vasárnapig. A regisztrálási határidő ma lejár, a jelentkezéseket egy online felületen fogadja a szervező Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület.

  2021.04.14.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár