Két új körforgalom, több mint 1300 méter felújított burkolat a Móri úton

Zárul a Móri út felújítása, a város egyik jelentős bevezető útját két ütemben, egy év alatt újította fel a közbeszerzésen nyertes Útéppark Kft. A város és a kivitelező képviselői hétfőn reggel sajtónyilvános bejáráson nézték meg a beruházást.
2023.12.04. 10:41 |
Két új körforgalom, több mint 1300 méter felújított burkolat a Móri úton

Víziközmű-felújításokkal indult a munka tavasszal, és kevesebb mint egy év alatt 1.313 méter út került felújításra és 967 méter kerékpárforgalmi létesítmény épült. Két új körforgalom épült a projekt részeként, a Zichy liget – Móri út csatlakozásánál és a Móri út – Szent Vendel utca kereszteződésben. Átalakult a Csitáry G. Emil utca csomópontja és kétirányú lett az Irányi Dániel utca.

Felsőváros egyik nagy sugárútja egyben a város egyik fontos bevezető útja is, így nem csak a környéken élők, de az agglomerációból érkezők életminőségét is jelentősen javítja a most elkészült Móri út felújítása – mondta el a Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

A projekthez kapcsolódóan korszerűsítésre került a közvilágítás, új buszmegállót és parkolóhelyeket alakítottak ki. A Barátság Háza előtti helyközi buszmegálló a Móri útra került, így a régi váró helyén fedett kerékpártároló létesül – ismertette Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.

A fejlesztés keretében 1.313 méter út került felújításra, 967 méter kerékpárforgalmi létesítmény épült. A projekt Európai Uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program TOP-6.1.5-15 pályázata keretében valósult meg, 1 153 751 539 Ft-os támogatásból. A beruházást az Útéppark Kft. végezte el, akik nyílt közbeszerzésen nyerték el mindkét ütem megvalósításának lehetőségét.

Közműépítés 2023. márciusában

2023. szeptember eleje

Városfejlesztés

 1. További iskolafelújítások

  Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.

  2024.02.19.
 2. Kiemelkedő fejlesztések

  Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.

  2024.02.19.
 3. Júniusra kész a művház

  A záró szakaszánál tart a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes körű felújítása. Jelenleg a Szent Gellért Hotel udvara felőli homlokzaton és a nyílászárók megújításán dolgoznak a szakemberek, majd a Szent István terem nagyméretű ablakainak modernizálása, ezzel együtt a terem szellőzésének megoldása lesz komoly feladat.

  2024.02.14.
 4. Nyílt napok az Arénában

  Megkapta a hatósági engedélyeket a város új, multifunkcionális sportcsarnoka, az Alba Aréna. A hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán tette közzé, ahol azt is bejelentette, hogy a jövő héten nyílt napokat szerveznek, ahol minden érdeklődő bejárhatja az új arénát, hamarosan pedig az avatóról is további információkat osztanak meg.

  2024.02.13.