Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.
2019.09.19. 15:04 |

A Dévényi Tibor Emléktornát szombaton a Felsővárosi Általános Iskola tornatermében rendezik. A MÁV Előre hajdani elnöke 1974-től harminc éven át vezette az egyesületet, a női csapat évek óta a tiszteletére játszik ilyenkor. Ezúttal a Balatonfüred és a Budaörs csapatát fogadják Fésüs Irén tanítványai. Szombaton 10 órakor, majd a tervek szerint 12.30-kor lép pályára a MÁV Előre-Bericap, 14 órakor pedig a két vendégcsapat játszik egymással. Ezt követi az eredményhirdetés.
Szintén felkészülési tornát rendez a MÁV Előre a férfiaknál, a rangos eseményen a hazaiak öt együttest is vendégül látnak. Ennek a tornának Horváth Károly a névadója, aki 1996-tól haláláig szolgálta időt és pénzt nem sajnálva a fehérvári röplabdát. Két csoportban zajlanak a meccsek, szombaton a Jáky Szakközépiskola csarnokában a MÁV Előre-Bericap, a Nyitra és a Sümeg, míg a ligetsori MKOSZ-csarnokban a MAFC, a Dunaferr és a Pozsony játszik. A helyosztók vasárnap 9 órától utóbbi helyszínen lesznek, eredményhirdetés várhatóan 14 óra körül.

Mindkét tornán három szettet játszanak egy meccsen a csapatok, minden megnyert játszma egy pontot ér. A két fehérvári röplabda-csapat ezzel is az új idényre készül, amelyben a tavaly 6. helyen végzett fiúk mellett immár a lányok is az élvonalban szerepelnek.

Sport

 1. Megleptés: fordított és győzött a Volán Salzburgban

  Hiába vezetett az első harmad végén a Salzburg 2-0-ra, a Volán egyenlített, harminchat másodperccel a meccs vége előtt Kóger révén a győztes gólt is beütötte.

  2019.10.18.
 2. Guyton hat triplát szórt, az Alba újabb pontgazdag meccset nyert meg

  Az első három meccséből kettőt megnyerő Alba Fehérvár a három vereséggel kezdő, utolsó helyen álló Szegedet fogadta a kosárlabda-bajnokságban. A papírforma egyértelműen hazai sikert ígért, amit az első negyedben igazolt az Alba. Utána közelebb jöttek a vendégek, de szünet után Guyton vezérletével megszórta őket és simán nyert az Alba.

  2019.10.18.
 3. Toborzót tart szombaton a First Fielden a Fehérvár Enthroners

  Junior és felnőtt korosztályába is várja a jelentkezőket a székesfehérvári, HFL-győztes amerikai futball-csapat. A Fehérvár Enthroners Tryout keretében szombaton a Takarodó úti pályán ismerkedhetnek a sportággal és bizonyíthatják képességeiket azok, akik szeretnék magukat kipróbálni a tojáslabdás fociban.

  2019.10.18.
 4. A tabella első helyezettje a második ellen - Mezőkövesden szerepel szombaton a Vidi

  A MOL Fehérvár FC a válogatott szünet után Mezőkövesden folytatja bajnoki szereplését október 19-én, szombaton 17 órai kezdettel. A találkozóra a VidiShopban és online is lehetséges a jegyvásárlás. A jegyek elővételben pénteken 16:30-ig 1100 forintba, meccsnapon a helyszínen 1600 forintba kerülnek. 

  2019.10.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak