Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.
2019.09.19. 15:04 |

A Dévényi Tibor Emléktornát szombaton a Felsővárosi Általános Iskola tornatermében rendezik. A MÁV Előre hajdani elnöke 1974-től harminc éven át vezette az egyesületet, a női csapat évek óta a tiszteletére játszik ilyenkor. Ezúttal a Balatonfüred és a Budaörs csapatát fogadják Fésüs Irén tanítványai. Szombaton 10 órakor, majd a tervek szerint 12.30-kor lép pályára a MÁV Előre-Bericap, 14 órakor pedig a két vendégcsapat játszik egymással. Ezt követi az eredményhirdetés.
Szintén felkészülési tornát rendez a MÁV Előre a férfiaknál, a rangos eseményen a hazaiak öt együttest is vendégül látnak. Ennek a tornának Horváth Károly a névadója, aki 1996-tól haláláig szolgálta időt és pénzt nem sajnálva a fehérvári röplabdát. Két csoportban zajlanak a meccsek, szombaton a Jáky Szakközépiskola csarnokában a MÁV Előre-Bericap, a Nyitra és a Sümeg, míg a ligetsori MKOSZ-csarnokban a MAFC, a Dunaferr és a Pozsony játszik. A helyosztók vasárnap 9 órától utóbbi helyszínen lesznek, eredményhirdetés várhatóan 14 óra körül.

Mindkét tornán három szettet játszanak egy meccsen a csapatok, minden megnyert játszma egy pontot ér. A két fehérvári röplabda-csapat ezzel is az új idényre készül, amelyben a tavaly 6. helyen végzett fiúk mellett immár a lányok is az élvonalban szerepelnek.

Sport

 1. Megkezdték a felkészülést a fehérvári kézilabdázók, Triscsuk ismét az Albában

  Június 2-án megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. A csonkán félbemaradt előző bajnokság után új igazolásokat mutattak be a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. Köztük nagy visszatérő is akad, Triscsuk Krisztina, aki akár a fehérvári klub történetének legjobb góllövőjévé is válhat az előttünk álló szezonban.

  2020.06.03.
 2. A hetedik helyezett Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Június 6-én, szombaton 19 órakor a Kisvárda együttesét fogadja a Vidi a MOL Aréna Sóstóban. A VidiShopban és a mérkőzés napján a stadionnál nem lesz jegyértékesítés, kizárólag elővételben, online lehet csak belépőket vásárolni. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek.

  2020.06.03.
 3. Visszatérhettek a vízre és már versenyeztek is a VVSI fiataljai

  Évadnyitót idén nem tarthattak a VVSI-ben, hiszen a veszélyhelyzet miatt gyakorlatilag el sem kezdődhetett a szezon. Az intézmény március közepén teljesen bezárta kapuit. Az enyhítések után május elejétől visszatérhettek a gyerekek a vízre, az edzéseket kis csoportokban, csak kis létszámú hajóegységekben lehet tartani.

  2020.06.02.
 4. A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet

  Az „újraindulás” után a teniszezők reagáltak a leggyorsabban, és próbáltak mihamarabb visszatérni a rendes kerékvágásba. Talán nem véletlenül, hiszen a sportág sajátossága okán – egy-egy sportoló a pálya két végében, hálóval elválasztva – a biztonságosan űzhető testmozgások közé tartozik.

  2020.06.02.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak