Két perc híján nyert, aztán hosszabbításban kikapott a Volán Salzburgban

Az EBEL negyeddöntő második mérkőzésén a fehérvári vereség után nagy elánnal rohamozott a Red Bull Salzburg, de hiába lőtt csaknem hússzal többet kapura, a harmadik harmad legvégéig a két emberelőnyt gólra váltó Fehérvár AV19 vezetett. Két perccel a vége előtt egyenlítettek a hazaiak, a hosszabbításban pedig ők ütöttek előnygólt.
2019.03.15. 21:59 |

Várható volt, hogy nekiesik a Salzburg a Volánnak, ám az első harmadban nem volt nyomasztó a fölénye. Sőt, ebben a periódusban a fehérváriak lőttek eggyel többször kapura, más kérdés, hogy a harmad felénél a hazaiak szereztek vezetést. A másodikban már sokkal komolyabb volt a hazai fölény, ami a kapu előtti helyzeteket illeti - de ekkor meg a Volán volt hatékonyabb! Bő két perc alatt előbb Erdély, majd Luttinen is kihasznált egy-egy emberelőnyt (Hári mindkétszer gólpasszt jegyzett), vagyis sikerült átvenni a vezetést.

A harmadik periódusban tovább nyomott a Salzburg, amely ebben a csarnokban a szezonban egyszer kilenc, egyszer pedig nyolc gólt ütött a mieinknek. Most sokáig meddő volt a fölénye, hősiesen védekezett és ellencsapásokra játszott a Fehérvár. Már csak két perc volt hátra, amikor aztán összejött az egyenlítés az osztrákoknak, akik ezzel a párharc állásanak kiegyenlítése felé is léptek egyet. A hosszabbításban pedig a kiállításokat rendesen szóró játékvezetők a meccsen nyolcadszor is kiküldtek egy fehérvárit (most Tikkanent), a Slazburg pedig egy perc alatt kihasználta a komoly esélyt.

Ezzel a párharc 1-1-re áll, vasárnap Fehérváron találkoznak ismét a csapatok.

Red Bull Salzburg - Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után
Gl.: Gazley, VandeVelde, Duncan, illetve Erdély, Luttinen.

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak