Két perc híján nyert, aztán hosszabbításban kikapott a Volán Salzburgban

Az EBEL negyeddöntő második mérkőzésén a fehérvári vereség után nagy elánnal rohamozott a Red Bull Salzburg, de hiába lőtt csaknem hússzal többet kapura, a harmadik harmad legvégéig a két emberelőnyt gólra váltó Fehérvár AV19 vezetett. Két perccel a vége előtt egyenlítettek a hazaiak, a hosszabbításban pedig ők ütöttek előnygólt.
2019.03.15. 21:59 |

Várható volt, hogy nekiesik a Salzburg a Volánnak, ám az első harmadban nem volt nyomasztó a fölénye. Sőt, ebben a periódusban a fehérváriak lőttek eggyel többször kapura, más kérdés, hogy a harmad felénél a hazaiak szereztek vezetést. A másodikban már sokkal komolyabb volt a hazai fölény, ami a kapu előtti helyzeteket illeti - de ekkor meg a Volán volt hatékonyabb! Bő két perc alatt előbb Erdély, majd Luttinen is kihasznált egy-egy emberelőnyt (Hári mindkétszer gólpasszt jegyzett), vagyis sikerült átvenni a vezetést.

A harmadik periódusban tovább nyomott a Salzburg, amely ebben a csarnokban a szezonban egyszer kilenc, egyszer pedig nyolc gólt ütött a mieinknek. Most sokáig meddő volt a fölénye, hősiesen védekezett és ellencsapásokra játszott a Fehérvár. Már csak két perc volt hátra, amikor aztán összejött az egyenlítés az osztrákoknak, akik ezzel a párharc állásanak kiegyenlítése felé is léptek egyet. A hosszabbításban pedig a kiállításokat rendesen szóró játékvezetők a meccsen nyolcadszor is kiküldtek egy fehérvárit (most Tikkanent), a Slazburg pedig egy perc alatt kihasználta a komoly esélyt.

Ezzel a párharc 1-1-re áll, vasárnap Fehérváron találkoznak ismét a csapatok.

Red Bull Salzburg - Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után
Gl.: Gazley, VandeVelde, Duncan, illetve Erdély, Luttinen.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak