Elképesztő meccs Zalaegerszegen - a MOL Fehérvár két gólos hátrányból fordított, de végül csak egy pontot szerzett

A Ferencváros elleni rangadóhoz hasonlóan ismét a második félidőben "vágta ki a rezet" a Vidi, ezúttal azonban bementek a helyzetek. Sajnos a végjátékban a ZTE is eredményes volt és 3-3-ra mentette a meccset.
2019.11.02. 19:09 |

A MOL Fehérvár a Kovácsik - Nego, Rus, Musliu, Hangya - Kovács, Nikolov, Pantics, Petrjak - Milanov, Hodzic összeállításban futott ki a ZTE Aréna gyepére. Juhász Roland sérülése miatt a keretben sem szerepelt, Futács helyén Hodzic, Elek helyén Milanov kezdett.

A hét közben a Magyar Kupában a Budaörs együttesét elcsépelő, ám a bajnokságban jó ideje nyeretlen Zalaegerszeg már hat perc elteltével vezetést szerzett, Bobál Gergely volt szemfüles, aki egy Kovácsik által kiöklözött labdát az üres kapuba helyezett. A bekapott gól felkorbácsolta a kedélyeket a vendégeknél, rövid időn belül Pantics, Nego és Brockhauser István kapusedző is sárga lapot kapott. Petrjak meg lőtt - 12 méterről a kapusba. A huszonnegyedik percben ismét Bobál volt a főszereplő, aki ezúttal egy kontra végén talált a Vidi kapujába. Nem sokkal később a másik kapunál két ziccer is kimaradt Hodzic majd Petrjak révén. A Zetének is volt veszélyes helyzete, de elsősorban a a fehérváriak alakítottak ki ziccerekt, ám a találatig az első félidőben nem jutottak el.

Nem úgy a szünet után! Igaz nem a kezdőrúgástól számítva, de két perc alatt dolgozta le hátrányát Marko Nikolics együttese. Az 51. percben Nego fejese a szépítést, ké minutummal később Hodzic közeli találata már az egált jelentette! A hajrára kanyarodva egyre jobban érett a fordítás, Nego lövését hárította a hazaiak kapusa, a csereként beállt Futács szöglet utáni közeli lövésénél már nem volt kegyelem. Futács kevesebb mint tíz perce volt a pályán, amikor belőtte a léc alá a hőn áhított vezető gólt. Sajnos nem ez volt a slusszpoén a meccsen... Lesjak a kilencvenedik percben 3-3-ra mentette a derbit.

Mivel az FTC-Mezőkövesd derbi döntetlennel végződött a MOL Fehérvárhoz hasonlóan az említett két együttes is 23-23 ponttal áll a tabella elején.

Zalaegerszeg - MOL Fehérvár FC 3-3 (2-0)

Gólszerző: Bobál G. (2), ill. Nego, Hodzic, Futács.

Sport

 1. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.
 2. A 9 éves Kerekes Lászlóval a soraikban győztek a fehérvári sakkozók a bajnoki rajton

  Az NB II - Breyer csoportban megyei rangadóval indult a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság; a Rácalmás SE fogadta a Fehérvár SE csapatát. A Fehérvár csapatában győztek: Albrecht Gábor, Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Kerekes László. Döntetlent értek el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Szabó Kristóf, Csire Bence, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Fehérvári István, Rabi-Nagy Dániel. Rácalmás SE - Fehérvár SE: 4-8.

  2019.11.12.
 3. 2021-es U21-es foci Európa-bajnokság - Székesfehérváron lesz a döntő

  Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, e meccsekre Székesfehérváron, Szombathelyen, Mariborban és Ljubljanában kerül sor.

  2019.11.12.
 4. Decemberben megint lesz focitorna: jön a XX. Fehérvári Futballfesztivál

  Idén sem telhetnek el az ünnepek közötti napok mozgás, foci nélkül – megint megrendezi a Videoton Baráti Kör Egyesület a fehérvári futballfesztivált a VOK-ban.  A december 27-30-a között zajló tornán ebben az évben is öt kategóriában várják a csapatok jelentkezését.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak