Elképesztő meccs Zalaegerszegen - a MOL Fehérvár két gólos hátrányból fordított, de végül csak egy pontot szerzett

A Ferencváros elleni rangadóhoz hasonlóan ismét a második félidőben "vágta ki a rezet" a Vidi, ezúttal azonban bementek a helyzetek. Sajnos a végjátékban a ZTE is eredményes volt és 3-3-ra mentette a meccset.
2019.11.02. 19:09 |

A MOL Fehérvár a Kovácsik - Nego, Rus, Musliu, Hangya - Kovács, Nikolov, Pantics, Petrjak - Milanov, Hodzic összeállításban futott ki a ZTE Aréna gyepére. Juhász Roland sérülése miatt a keretben sem szerepelt, Futács helyén Hodzic, Elek helyén Milanov kezdett.

A hét közben a Magyar Kupában a Budaörs együttesét elcsépelő, ám a bajnokságban jó ideje nyeretlen Zalaegerszeg már hat perc elteltével vezetést szerzett, Bobál Gergely volt szemfüles, aki egy Kovácsik által kiöklözött labdát az üres kapuba helyezett. A bekapott gól felkorbácsolta a kedélyeket a vendégeknél, rövid időn belül Pantics, Nego és Brockhauser István kapusedző is sárga lapot kapott. Petrjak meg lőtt - 12 méterről a kapusba. A huszonnegyedik percben ismét Bobál volt a főszereplő, aki ezúttal egy kontra végén talált a Vidi kapujába. Nem sokkal később a másik kapunál két ziccer is kimaradt Hodzic majd Petrjak révén. A Zetének is volt veszélyes helyzete, de elsősorban a a fehérváriak alakítottak ki ziccerekt, ám a találatig az első félidőben nem jutottak el.

Nem úgy a szünet után! Igaz nem a kezdőrúgástól számítva, de két perc alatt dolgozta le hátrányát Marko Nikolics együttese. Az 51. percben Nego fejese a szépítést, ké minutummal később Hodzic közeli találata már az egált jelentette! A hajrára kanyarodva egyre jobban érett a fordítás, Nego lövését hárította a hazaiak kapusa, a csereként beállt Futács szöglet utáni közeli lövésénél már nem volt kegyelem. Futács kevesebb mint tíz perce volt a pályán, amikor belőtte a léc alá a hőn áhított vezető gólt. Sajnos nem ez volt a slusszpoén a meccsen... Lesjak a kilencvenedik percben 3-3-ra mentette a derbit.

Mivel az FTC-Mezőkövesd derbi döntetlennel végződött a MOL Fehérvárhoz hasonlóan az említett két együttes is 23-23 ponttal áll a tabella elején.

Zalaegerszeg - MOL Fehérvár FC 3-3 (2-0)

Gólszerző: Bobál G. (2), ill. Nego, Hodzic, Futács.

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak