Később rendezik a részben fehérvári U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy nem 2021 júniusában lesz a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság. A halasztásra azért volt szükség, mert az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt jövő nyárra tette át a felnőttek kontinenstornáját. Az utánpótlás Eb egyik helyszíne a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó.
2020.03.24. 08:36 |

Az MLSZ honlapján az alábbi közlemény jelent meg:

"Az UEFA nemrégiben jelentette be, hogy tervei szerint az idén nyárra tervezett felnőtt férfi Európa-bajnokságot 2021 júniusától rendezi meg. Hazánk egy másik nagyszabású rendezvényben is érintett ebben az időszakban, hiszen javában zajlik az U21-es Európa-bajnokság előkészítése, melynek magyar részről Budapest (Bozsik-stadion), Győr, Székesfehérvár és Szombathely ad majd otthont.

Az európai szövetség tájékoztatása alapján az Európa-bajnokságot várhatóan nem az eredetileg tervezett júniusi időpontban rendezik meg. A javaslat az, hogy a pontos időpontról a következő időszakban szülessen döntés, az események alakulásának tükrében. Ami bizonyos, az UEFA szeretné megtalálni második legrangosabb férfi válogatott tornája számára a lehető legmegfelelőbb időpontot a 2021-es versenynaptárban. Az U21-es Eb-nek a Gera Zoltán vezette magyar válogatott házigazdaként biztos résztvevője."

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak