KÉPES program - a Nefelejcs Óvoda teteje is megújult

Szerdán délután adták át a megújult Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájának megújult 450 négyzetméteres lapostetejét, melyhez a KÉPES program keretében a Masterplast cégcsoport ajánlotta fel az új innovációs terméküket, mely nemcsak szigetel, de napsugárzást visszaverő hatással is bír, így a bevonat jelentősen csökkenti a tető hőterhelését.
2017.07.26. 16:55 |

A kivitelezést a Masterplast partnercége, az Isoconstruct Kft. végezte Székesfehérvár Önkormányzatának finanszírozásával. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára.

Mészáros Attila alpolgármester és Ács Balázs, a Masterplast alelnöke ma közösen adták át az óvoda felújított tetőszerkezetét az intézmény vezetőjének, Mályi Lillának.

Fehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a 2013-ban elindított program segítségével a Nefelejcs Tagóvoda tetőszigetelése is elkészült. „A cégekkel közösen több tízmillió forint értékben újítunk fel intézményeket: a vállalatok által összeadott és jó célra felajánlott összegeket az Önkormányzat kiegészíti, ezzel valósulhatnak meg a beruházások. Köszönöm a Masterplast Nyrt. minden munkatársának és lengyel partnercégüknek, hogy biztosították a lehetőséget.” – fogalmazott.

A város 24 oktatási-nevelési egészségügyi és szociális intézményében folynak fejlesztések. Összesen 966 millió forint összegű beruházást valósít meg idén az önkormányzat az Ybl-program keretében. Tetőszigetelések, fűtéskorszerűsítések és nyílászárók, villamoshálózatok cseréje és homlokzatfelújítás is zajlik a nyári szünetben. 

Deák Lajosné önkormányzati képviselő is méltatta a KÉPES programot, amelynek köszönhetően számos intézmény újulhatott meg. „A Nefelejcs utcai óvodában 2015-ben kezdtük a nyílászárók cseréjét az Ybl-program keretein belül, ami az idén fejeződik be, az utolsó szakasz összesen 9 millió forintos beruházásból.” – mondta, és az intézménybe járó 150 gyermek és szüleik, valamint a nevelők közös munkáját kiemelve köszönte meg a cégnek a tetőszerkezet felújítását.

A gazdasági tevékenységet folytató cégek más formában is tehetnek a város közösségéért - mondta Ács Balázs, a Masterplast alelnöke. „Magyarországon ez az első ilyen anyaggal bevont épület. Új lapostető-építéseknél és felújításoknál is kivitelezhető a technológia, Lengyelországban nagy bevásárló áruházak, ipari és közintézmények tetején alkalmazták már ezt a bevonatot, a megtérülést 18 hónapra kalkulálták.”

Mályi Lilla óvodaigazgató megköszönte a felújítást az intézmény egész közössége nevében, és mint mondta, ugyan nem látványos a beruházás, de a mindennapokban és a gyermekek egészségét tekintve annál jelentősebb.

Idén a 8. számú Bölcsőde és a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája is megújulhat a KÉPES Program segítségével, melynek az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése.

Városfejlesztés

 1. Ünnepi megemlékezés, szobor-újraavatás és épületbejárás is volt szerdán Feketehegyen

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Szárazréti Tagintézményének kicsinyei és nagyjai gyülekeztek szerda reggel a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, ahol a Himnusz hangjait és a zászlófelvonást követően az intézmény diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményt követően az épület udvarán újraavatták és megkoszorúzták a kilenc esztendeje az iskola udvarán állított Bem József-szobrot, majd bejárás keretében bemutatták a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar elkészült kiszolgálóépületét is.

  2018.03.14.
 2. A tavaszi útépítés után helyezik üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert

  Lakossági fórumon tájékoztatták a Csutora utcai lakókat hétfőn délután a Felsővárosban épülő csapadékvíz-elvezető rendszer építésének jelenlegi állásáról. Az utóbbi időben többen panaszkodtak a sár miatt az utcában, ahol tavasz végén helyezik majd üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert, a víznyelőkkel együtt, ráadásul idén tavasszal a nagyon magas talajvíz is probléma a város egyik mélyen fekvő utcájában.

  2018.03.12.
 3. A magyar gazdaság zászlóshajója lehet a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely

  Elkészült a várpalotai elkerülő 9,4 kilométeres szakasza, amely mentesíti a várost az eddigi forgalomtól. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy a fejlesztés százezer ember életminőségén és rengeteg vállalkozás versenyképességén javít, az új útszakasz pedig elérhető közelségbe hozza azt a tervet, hogy a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely hamarosan a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen.

  2018.03.09.
 4. Lerakták a Corvinus új, székesfehérvári épületének az alapkövét

  Letették csütörtökön délelőtt az alapkövét a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás.

  2018.03.08.
 1. Nagy Sándor Program - egy új 150 fős idősotthon épül Fehérváron

  Idén kezdődik a fehérvári idősotthonok több mint kétmilliárd forintos felújítása és bővítése, ami az Egyesített Szociális Intézmény négy fehérvári otthonát érinti. A Hidaskürti Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programról pénteken tárgyal majd Fehérvár közgyűlése. A város önerőből tervezi végrehajtani a keresve az uniós és hazai támogatási lehetőségeket.

  2018.03.05.
 2. Húsz helyszínen kezdődnek útfelújítások a fagyok után Székesfehérváron

  A munkaterület átadása már megtörtént, és amint az időjárás lehetővé teszi, folytatódik az Adonyi út zsákutca szakaszának felújítása. Napokon belül mintegy húsz helyszínen lesz munkaterület átadás, hogy a nagy hideg elmúltával egyből kezdődhessenek a munkák. A felújítások ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kérik!

  2018.02.28.
 3. Jól halad az építkezés a Sóstón - nagy játszótér és fitneszpark is lesz a kilátó mellett

  Pénteken délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban és környékén a város önkormányzati képviselői. A székek nagy része a helyére került és a kiszolgáló helyiségekben már burkolnak. A stadion és a megújuló Sóstó között egy hatalmas játszótér és fitnesz park épül, több száz bicikli tárolóval és az új stadionban kap helyet a Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontja is.

  2018.02.23.
 4. Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a Városgondnokság üzleti terve

  Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete. A 8.7 milliárd forintos büdzséből 6.8 milliárd az önkormányzati támogatás, melynek mintegy felét utak, járdák, parkolók és parkok fejlesztésére fordítja az önkormányzati cég. Összesen 54 helyszínen végeznek idén nagyobb fejlesztéseket. Az önkormányzati szolgáltató vállalat idei üzleti tervéről Bozai István városgondnokkal beszélgettünk.

  2018.02.15.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek