KÉPES program - a Nefelejcs Óvoda teteje is megújult

Szerdán délután adták át a megújult Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájának megújult 450 négyzetméteres lapostetejét, melyhez a KÉPES program keretében a Masterplast cégcsoport ajánlotta fel az új innovációs terméküket, mely nemcsak szigetel, de napsugárzást visszaverő hatással is bír, így a bevonat jelentősen csökkenti a tető hőterhelését.
2017.07.26. 16:55 |

A kivitelezést a Masterplast partnercége, az Isoconstruct Kft. végezte Székesfehérvár Önkormányzatának finanszírozásával. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára.

Mészáros Attila alpolgármester és Ács Balázs, a Masterplast alelnöke ma közösen adták át az óvoda felújított tetőszerkezetét az intézmény vezetőjének, Mályi Lillának.

Fehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a 2013-ban elindított program segítségével a Nefelejcs Tagóvoda tetőszigetelése is elkészült. „A cégekkel közösen több tízmillió forint értékben újítunk fel intézményeket: a vállalatok által összeadott és jó célra felajánlott összegeket az Önkormányzat kiegészíti, ezzel valósulhatnak meg a beruházások. Köszönöm a Masterplast Nyrt. minden munkatársának és lengyel partnercégüknek, hogy biztosították a lehetőséget.” – fogalmazott.

A város 24 oktatási-nevelési egészségügyi és szociális intézményében folynak fejlesztések. Összesen 966 millió forint összegű beruházást valósít meg idén az önkormányzat az Ybl-program keretében. Tetőszigetelések, fűtéskorszerűsítések és nyílászárók, villamoshálózatok cseréje és homlokzatfelújítás is zajlik a nyári szünetben. 

Deák Lajosné önkormányzati képviselő is méltatta a KÉPES programot, amelynek köszönhetően számos intézmény újulhatott meg. „A Nefelejcs utcai óvodában 2015-ben kezdtük a nyílászárók cseréjét az Ybl-program keretein belül, ami az idén fejeződik be, az utolsó szakasz összesen 9 millió forintos beruházásból.” – mondta, és az intézménybe járó 150 gyermek és szüleik, valamint a nevelők közös munkáját kiemelve köszönte meg a cégnek a tetőszerkezet felújítását.

A gazdasági tevékenységet folytató cégek más formában is tehetnek a város közösségéért - mondta Ács Balázs, a Masterplast alelnöke. „Magyarországon ez az első ilyen anyaggal bevont épület. Új lapostető-építéseknél és felújításoknál is kivitelezhető a technológia, Lengyelországban nagy bevásárló áruházak, ipari és közintézmények tetején alkalmazták már ezt a bevonatot, a megtérülést 18 hónapra kalkulálták.”

Mályi Lilla óvodaigazgató megköszönte a felújítást az intézmény egész közössége nevében, és mint mondta, ugyan nem látványos a beruházás, de a mindennapokban és a gyermekek egészségét tekintve annál jelentősebb.

Idén a 8. számú Bölcsőde és a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája is megújulhat a KÉPES Program segítségével, melynek az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése.

Városfejlesztés

 1. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.20.
 2. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.
 3. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 4. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 1. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 2. Elkezdődött a Lépcső utca felújítása - augusztusban elkészülnek

  A régészeti gödör takarításával, feltöltésével kezdődött a lépcső utca felújítása, majd a lépcső alapozása következik. A régi kőböl faragott vízelvezető árkot amit feltártak a régészek geotextiliával és homokkal védik: becsomagolják ezeket, a vízelvezetést kialakítják, majd zsaluzzák és betonozzák az új lépcső alapját.

  2018.07.04.
 3. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 4. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek