KÉPES program - a Nefelejcs Óvoda teteje is megújult

Szerdán délután adták át a megújult Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájának megújult 450 négyzetméteres lapostetejét, melyhez a KÉPES program keretében a Masterplast cégcsoport ajánlotta fel az új innovációs terméküket, mely nemcsak szigetel, de napsugárzást visszaverő hatással is bír, így a bevonat jelentősen csökkenti a tető hőterhelését.
2017.07.26. 16:55 |

A kivitelezést a Masterplast partnercége, az Isoconstruct Kft. végezte Székesfehérvár Önkormányzatának finanszírozásával. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára.

Mészáros Attila alpolgármester és Ács Balázs, a Masterplast alelnöke ma közösen adták át az óvoda felújított tetőszerkezetét az intézmény vezetőjének, Mályi Lillának.

Fehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a 2013-ban elindított program segítségével a Nefelejcs Tagóvoda tetőszigetelése is elkészült. „A cégekkel közösen több tízmillió forint értékben újítunk fel intézményeket: a vállalatok által összeadott és jó célra felajánlott összegeket az Önkormányzat kiegészíti, ezzel valósulhatnak meg a beruházások. Köszönöm a Masterplast Nyrt. minden munkatársának és lengyel partnercégüknek, hogy biztosították a lehetőséget.” – fogalmazott.

A város 24 oktatási-nevelési egészségügyi és szociális intézményében folynak fejlesztések. Összesen 966 millió forint összegű beruházást valósít meg idén az önkormányzat az Ybl-program keretében. Tetőszigetelések, fűtéskorszerűsítések és nyílászárók, villamoshálózatok cseréje és homlokzatfelújítás is zajlik a nyári szünetben. 

Deák Lajosné önkormányzati képviselő is méltatta a KÉPES programot, amelynek köszönhetően számos intézmény újulhatott meg. „A Nefelejcs utcai óvodában 2015-ben kezdtük a nyílászárók cseréjét az Ybl-program keretein belül, ami az idén fejeződik be, az utolsó szakasz összesen 9 millió forintos beruházásból.” – mondta, és az intézménybe járó 150 gyermek és szüleik, valamint a nevelők közös munkáját kiemelve köszönte meg a cégnek a tetőszerkezet felújítását.

A gazdasági tevékenységet folytató cégek más formában is tehetnek a város közösségéért - mondta Ács Balázs, a Masterplast alelnöke. „Magyarországon ez az első ilyen anyaggal bevont épület. Új lapostető-építéseknél és felújításoknál is kivitelezhető a technológia, Lengyelországban nagy bevásárló áruházak, ipari és közintézmények tetején alkalmazták már ezt a bevonatot, a megtérülést 18 hónapra kalkulálták.”

Mályi Lilla óvodaigazgató megköszönte a felújítást az intézmény egész közössége nevében, és mint mondta, ugyan nem látványos a beruházás, de a mindennapokban és a gyermekek egészségét tekintve annál jelentősebb.

Idén a 8. számú Bölcsőde és a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája is megújulhat a KÉPES Program segítségével, melynek az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése.

Városfejlesztés

 1. Jól haladnak a közműcserékkel a Budai - Távirda kereszteződésben

  Az előre tervezett ütem szerint építik az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz- és a csapadékcsatornát is a Budai út - Távirda utca kereszteződésében. A Távírda utca felújítása és közmű-rekonstrukciója miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai úton a Várkörút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni, a közműépítés miatt.

  2017.08.16.
 2. 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium

  A kormány döntésének köszönhetően 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Ciszterci templom felújítása pedig 170 millió forintból valósulhat meg. A gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot is kialakítanak, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban szeptembertől 737 diák kezdi meg a tanévet.

  2017.08.14.
 3. Megnyitották - újra lehet közlekedni a Palotai úti Gaja-hídon

  Hétfőn délután, az előre megadott határidő szerint megnyitották a forgalom előtt a Gaja-hidat, így jelentősen enyhülnek a torlódások a Móri út, Malom utca kereszteződésben és a Zichy ligetnél. A híd felújítása tovább folytatódik, azonban ezek a munkák már nem befolyásolják a gépjárműforgalmat.

  2017.08.14.
 4. Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

  Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.

  2017.08.11.
 1. Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

  Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 

  2017.08.10.
 2. Mederkotrás és tájépítés a Sóstón – az embert és a természetet is szolgálja a rehabilitáció

  Július elején kezdődött el a Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja az Északi-tavat érintő mederkotrással és a tanösvény kialakítását is magában foglaló tájépítészeti beruházással. A fejlesztések 2018 májusára készülnek el a Sóstón, ahol a megújult tanösvényen interaktív játékok fogadják majd a látogatót és a tó is teljes egészében körbejárható lesz.

  2017.08.08.
 3. Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

  Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.

  2017.08.08.
 4. Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

  Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.

  2017.08.03.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek