KÉPES program - a Nefelejcs Óvoda teteje is megújult

Szerdán délután adták át a megújult Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájának megújult 450 négyzetméteres lapostetejét, melyhez a KÉPES program keretében a Masterplast cégcsoport ajánlotta fel az új innovációs terméküket, mely nemcsak szigetel, de napsugárzást visszaverő hatással is bír, így a bevonat jelentősen csökkenti a tető hőterhelését.
2017.07.26. 16:55 |

A kivitelezést a Masterplast partnercége, az Isoconstruct Kft. végezte Székesfehérvár Önkormányzatának finanszírozásával. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára.

Mészáros Attila alpolgármester és Ács Balázs, a Masterplast alelnöke ma közösen adták át az óvoda felújított tetőszerkezetét az intézmény vezetőjének, Mályi Lillának.

Fehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a 2013-ban elindított program segítségével a Nefelejcs Tagóvoda tetőszigetelése is elkészült. „A cégekkel közösen több tízmillió forint értékben újítunk fel intézményeket: a vállalatok által összeadott és jó célra felajánlott összegeket az Önkormányzat kiegészíti, ezzel valósulhatnak meg a beruházások. Köszönöm a Masterplast Nyrt. minden munkatársának és lengyel partnercégüknek, hogy biztosították a lehetőséget.” – fogalmazott.

A város 24 oktatási-nevelési egészségügyi és szociális intézményében folynak fejlesztések. Összesen 966 millió forint összegű beruházást valósít meg idén az önkormányzat az Ybl-program keretében. Tetőszigetelések, fűtéskorszerűsítések és nyílászárók, villamoshálózatok cseréje és homlokzatfelújítás is zajlik a nyári szünetben. 

Deák Lajosné önkormányzati képviselő is méltatta a KÉPES programot, amelynek köszönhetően számos intézmény újulhatott meg. „A Nefelejcs utcai óvodában 2015-ben kezdtük a nyílászárók cseréjét az Ybl-program keretein belül, ami az idén fejeződik be, az utolsó szakasz összesen 9 millió forintos beruházásból.” – mondta, és az intézménybe járó 150 gyermek és szüleik, valamint a nevelők közös munkáját kiemelve köszönte meg a cégnek a tetőszerkezet felújítását.

A gazdasági tevékenységet folytató cégek más formában is tehetnek a város közösségéért - mondta Ács Balázs, a Masterplast alelnöke. „Magyarországon ez az első ilyen anyaggal bevont épület. Új lapostető-építéseknél és felújításoknál is kivitelezhető a technológia, Lengyelországban nagy bevásárló áruházak, ipari és közintézmények tetején alkalmazták már ezt a bevonatot, a megtérülést 18 hónapra kalkulálták.”

Mályi Lilla óvodaigazgató megköszönte a felújítást az intézmény egész közössége nevében, és mint mondta, ugyan nem látványos a beruházás, de a mindennapokban és a gyermekek egészségét tekintve annál jelentősebb.

Idén a 8. számú Bölcsőde és a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája is megújulhat a KÉPES Program segítségével, melynek az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése.

Városfejlesztés

 1. Gábor atya szentelte fel a Kisfaludi temető új ravatalozóját

  Kedden reggel szentelte fel Tornyai Gábor plébános a Kisfaludi temető új ravatalozóját. A városi beruházásban mintegy 25 millió forintból elkészült új ravatalozó építését nyáron kezdte el építeni a Városgondnokság. Az épület környéke szilárd térköves burkolatot kapott és kialakítottak egy illemhelyet is. A temetőben eddig nem volt fedett ravatalozó.

  2018.01.16.
 2. Már a kockaköveket rakja a kivitelező az Arany János utcában

  A Városház tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon hétfőn elkezdődött a kockakövek lerakása. Az Arany János utca felújításának utolsó üteme kezdődött meg a burkolat visszahelyezésével. 

  2018.01.15.
 3. Végig megújult a Salétrom utcai sétány és az intézmények előtti tér

  A Salétrom utcában mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházással újult meg a régi burkolat mintegy 6500 négyzetméternyi felületen és egységes sétány képét mutatja közösségi terekkel, és sok új paddal. A megújult utcában Fehérvár polgármestere és országgyűlési képviselője a kivitelezővel közösen tartott bejárást csütörtökön délután.

  2018.01.11.
 4. Élménymedence, csúszdák és vizes játszótér is épül a strandon

  Ősz elején kezdődtek a munkálatok a strandon, ahonnan több mint 700 köbméter bontott betonelemet és régi járdát szállítottak el. Január elején már a kivitelezés kevésbé látványos részét, a közművek építését végzik a Városgondnokság szakemberei és elkezdték a medencék helyén a földmunkát, hogy mielőbb ki lehessen önteni a két új medence vasbeton szerkezetét. 

  2018.01.10.
 1. A közművekkel együtt újult meg 270 millió forintból a Távírda utca

  A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítésa végéhez közeledik, január 20. a felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

  2018.01.08.
 2. Még zajlik a Távírda utca felújítása – a közlekedők türelmét kérik

  A Távírda utcában víziközmű- és útfelújítási munkálatok zajlanak, az utca munkaterület. A csőbélelés során az út alatt futó gerincvezetékben megszorult egy technológiai munkálatokat végző robot, ezért a Budai úti csomópont előtt rá kellett bontani a szennyvíz-gerincvezetékre.

  2018.01.05.
 3. Ezek voltak 2017-ben a nagyobb útfelújítások Székesfehérváron

  2017-ben 34 utca burkolata újult meg Székesfehérváron, 15 helyen épültek szilárd burkolatú parkolók és 22 utcában épült új járda a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mely 2018-ban is folytatódik. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés 1.7 milliárd forintot biztosított decemberben a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben további utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.

  2017.12.27.
 4. Végig lehet már menni autóval a Távírdán - január 22 a befejezési határidő

  Újabb fordulójához érkezett a Távírda utca felújítása: már a teljes hosszon végig lehet hajtani autóval. Január 22-ére kell elkészülni a munkálatokkal, de arra törekedett az Önkormányzat, hogy a kereskedők és a vásárlók miatt mielőbb használható útpályát alakítsanak ki. 

  2017.12.21.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek