Kapust igazolt a Vidi - visszatér Fehérvárra Tomás Tujvel

Egy rutinos hálóőr, a klubot 2009 és 2016 között erősítő Tomás Tujvel a Videoton első téli igazolása. A harmincnégy éves szlovák kapus Mezőkövesdről szerződött a fehérváriakhoz. Tujvel tagja volt a 2011-ben bajnoki címet szerző fehérvári együttesnek.
2018.01.10. 16:59 |

Tomás Tujvel neve ismerős lehet a fehérvári szurkolóknak, hiszen a szlovák kapus hét éven át volt a Videoton játékosa. A nyolc és fél éve az FC Nitrától szerződtetett, akkor 25 éves játékos 2013-ig bezárólag összesen 27 bajnokin lépett pályára piros-kék színekben, további 46 tétmeccsen állt a Vidi kapujában.

Részese volt a klub története első bajnoki címének, ő védett a Kecskemét ellen megnyert Szuperkupa-döntőn, de kivette a részét a Ligakupa-trófea 2011/2012-es elhódításából és az Európa Liga-sikerből is (a Sporting elleni visszavágón lépett pályára). A Vidi valaha volt első, Sturm Graz elleni BL-párharcának mindkét összecsapásán Tujvel nevével kezdődött a csapat összeállítása.

Tujvel a 2014/2015-ös szezont a Kecskeméti TE, a 2015/2016-os idényt a DAC csapatánál töltötte kölcsönben (mindkét csapatnál ő számított az első számú hálóőrnek), 2016 nyarán a Mezőkövesdhez igazolt. Az élvonalba feljutó matyóföldiek kapujában ezen időszak alatt messze ő játszotta a legtöbb bajnokit, 52-ből összesen 39-szer számított rá a csapat vezetőedzője.

"Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer még visszatérek a Vidibe, de amikor jött ez a lehetőség, nem sokat gondolkodtam rajta, hiszen annak idején nagyon jól éreztem magam Székesfehérváron. "Azzal a céllal jöttem vissza, hogy ismét aranyérmet nyerjek a Vidivel"  - nyilatkozta a klub honlapjának Tomás Tujvel.

"Tomás Tujvel személyében rutinos, jó képességű és remek mentalitású labdarúgóról van szó, így Horváth Tamás távozása után is megfelelő a versenyhelyzet az első keret kapusai között" - mondta a szerződés aláírását követően Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója.

Forrás: vidi.hu

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak