Kanadai hátvédet igazolt a kövekező szezonra a Hydro Fehérvár AV19

Hosszú idő után egy sporthír, ami nem a vírussal kapcsolatos: a fehérvári EBEL-csapat új légióssal kötött szerződést. A kanadai Paul Geiger korábbi bolzanói szezonjából rendelkezik EBEL-tapasztalattal, legutóbb pedig a finn első ligában játszott.
2020.03.25. 11:16 |

A Hydro Fehérvár AV19 honlapja számolt be az új igazolásról. Ebből kiderül, hogy a 27 éves Paul Geiger profi pályafutását az AHL-ben kezdte, majd három, az AHL-ben és az ECHL-ben töltött év után a Bolzano együttesében indította európai karrierjét. Az osztrák bázisú bajnokságban 55 találkozón lépett jégre, 14 ponttal és +9-es +/- mutatóval zárt. A 2019/2020-as évadot a finn első osztályban töltötte, ahol a Vaasan Sport együttesében 49 mérkőzésen 13 egységet szerzett.

Úgy érzem, Székesfehérvár remek lehetőség számomra, hogy letegyem a névjegyem jégen és jégen kívül is. Az edzői stábbal és a klubvezetéssel beszélgetve nyilvánvalóvá vált számomra, hogy pozitív mentalitásban kívánnak dolgozni és egy erős csapatot szeretnének építeni. Szívesen leszek egy ilyen együttes tagja és hiszek abban, hogy segíthetek a csapatnak elérni a célját. Remélem, hogy a szurkolók engem is olyan lelkesedéssel fogadnak majd, mint ahogy szurkoltak a gárdának a szezonban” – mondta a szerződés aláírását követően Geiger.

A 191 centiméter magas, 97 kilogramm súlyú hátvéd a Dél-Tirolban töltött éve során Tim Campbell-lel, csapatunk játékosával alkotott egy hátvédpárt. „Az ideigazolásomban nagy szerepet játszott az is, hogy Tim Campbell ismét a csapattársam lesz. Ő rendkívül pozitívan nyilatkozott a klubról, arról, hogy itt milyen jól bánnak a játkosokkal és a szurkolótáborról. Ha az embernek lehetősége van arra, hogy ilyen baráttal, mint Tim, ismét együtt játsszon, azt nem szabad visszautasítani" - tette hozzá Geiger.

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra:

Kapusok: Mike Ouzas, Kornakker Dániel. Hátvédek: Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Paul Geiger. Támadók: Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Áko.

fotó: jatkoaika.com

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak