Kanadai hátvédet igazolt a kövekező szezonra a Hydro Fehérvár AV19

Hosszú idő után egy sporthír, ami nem a vírussal kapcsolatos: a fehérvári EBEL-csapat új légióssal kötött szerződést. A kanadai Paul Geiger korábbi bolzanói szezonjából rendelkezik EBEL-tapasztalattal, legutóbb pedig a finn első ligában játszott.
2020.03.25. 11:16 |

A Hydro Fehérvár AV19 honlapja számolt be az új igazolásról. Ebből kiderül, hogy a 27 éves Paul Geiger profi pályafutását az AHL-ben kezdte, majd három, az AHL-ben és az ECHL-ben töltött év után a Bolzano együttesében indította európai karrierjét. Az osztrák bázisú bajnokságban 55 találkozón lépett jégre, 14 ponttal és +9-es +/- mutatóval zárt. A 2019/2020-as évadot a finn első osztályban töltötte, ahol a Vaasan Sport együttesében 49 mérkőzésen 13 egységet szerzett.

Úgy érzem, Székesfehérvár remek lehetőség számomra, hogy letegyem a névjegyem jégen és jégen kívül is. Az edzői stábbal és a klubvezetéssel beszélgetve nyilvánvalóvá vált számomra, hogy pozitív mentalitásban kívánnak dolgozni és egy erős csapatot szeretnének építeni. Szívesen leszek egy ilyen együttes tagja és hiszek abban, hogy segíthetek a csapatnak elérni a célját. Remélem, hogy a szurkolók engem is olyan lelkesedéssel fogadnak majd, mint ahogy szurkoltak a gárdának a szezonban” – mondta a szerződés aláírását követően Geiger.

A 191 centiméter magas, 97 kilogramm súlyú hátvéd a Dél-Tirolban töltött éve során Tim Campbell-lel, csapatunk játékosával alkotott egy hátvédpárt. „Az ideigazolásomban nagy szerepet játszott az is, hogy Tim Campbell ismét a csapattársam lesz. Ő rendkívül pozitívan nyilatkozott a klubról, arról, hogy itt milyen jól bánnak a játkosokkal és a szurkolótáborról. Ha az embernek lehetősége van arra, hogy ilyen baráttal, mint Tim, ismét együtt játsszon, azt nem szabad visszautasítani" - tette hozzá Geiger.

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra:

Kapusok: Mike Ouzas, Kornakker Dániel. Hátvédek: Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Paul Geiger. Támadók: Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Áko.

fotó: jatkoaika.com

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak