Június végén indulhat a vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.
2020.06.23. 13:51 |

A NIF Zrt. lakossági tájékoztatójában a látványtervek mellett megtalálható a kivitelő cég elérhetősége is, ahová a fehérváriak esetleges észrevételeit, kérdéseit várják a beruházással kapcsolatban!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményben adott tájékoztatást arról, hogy megkezdődnek a Budapest - Nagykanizsa vasútvonal 668+87 64 hm szelvényében a székesfehérvári vasútállomás területén a gyalogos felüljáró második ütemének kivitelezési munkálatai.

A NIF beszámolója szerint folytatódik a gyalogos felüljáró első ütemében felépült szakasz oldalburkolatának és lefedésének kivitelezése, és ehhez csatlakozóan megépül a gyalogos felüljáró második üteme. A projekt eredményeként elkészül az egységes építészeti megjelenésű gyalogos felüljáró, amelynek déli oldalán gyalogos út épül a lépcsőlejárótól a MÁV határig.

A gyalogos felüljáró második ütemének előkészítő munkái áprilisban indultak el. A hídépítési munkák várhatóan június végén a cölöpözési munkákkal kezdődik, és 2021 szeptemberében a világító testek felszerelésével ér véget. Ezt követően zajlik a műszaki átadás átvételi és a forgalomba helyezési eljárás.

A gyalogos felüljáró építési munkáinak keretében a vasúti pálya építési munkáira is sor kerül, amely a MÁV menetrendjében nem okoz változásokat. A megkezdett munkálatok várhatóan 2021. április közepéig tartanak. A kivitelezés nem érinti a közúti forgalmat Az építkezés alatt a vasútállomás megközelítése folyamatosan biztosított lesz.

A második ütemben elkészülő felüljáró két részből áll: egy 73,12 m hosszú, több támaszú folytatólagos vasbeton szerkezetből és egy 76,76 m hosszú acélszerkezetből, amely hídtolásos technológiával kerül a végleges helyére. A déli oldali lejárólépcső és a gyalogos felüljáró, egy - a későbbiekben megvalósuló - P+R parkoló a várossal és a vasútállomással való kapcsolatát fogja biztosítani.

A kivitelezés folyamán kialakuló kellemetlenségekért szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Városfejlesztés

 1. Kavicskert a körforgalmak közepén több száz tő évelő növénnyel

  A fehérvári körforgalmak gondozását a Városgondnokság parkfenntartási csoportja végzi. Idén ősszel a Királykútnál és a Ligetsor végén található körforgalmakban kavicskertet építettek. A különleges, fenntarthatósági szempontból is egyedi ágyásokat, melyekbe mintegy kilencszáz tő évelő növényt ültettek Homoki László a Városgondnokság kertészmérnöke tervezte

  2020.09.30.
 2. Kőtár, kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont lesz a volt Köztársaság mozi épületében

  A pénteki közgyűlésen hozott döntéssel eredményesen zárult le a kőtár, Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás, ezzel megkezdődhet a 3,5 milliárd forintos nagyberuházás - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2020.09.28.
 3. Jól haladnak a munkálatok a Jákyban - digitális földmérő terem készül

  Korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, digitális földmérő terem készül a Székesfehérvári SZC Jáky Technikumban. A 20 millió forint összértékű beruházás keretében elkészült tantermet október végén vehetik birtokba a diákok.

  2020.09.28.
 4. 15 vadonatúj járművel korszerűsödik a székesfehérvári helyi autóbusz-állomány

  Tíz új , nullkilométeres Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Székesfehérváron, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik a városba. A közlekedési társaság továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a járműmodernizáció megvalósításával, az utazási komfort folyamatos növelésével a helyi közlekedésben is egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára.

  2020.09.23.
 1. Megfelelő ütemben folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

  A műszaki akadályok elhárultak, így megfelelő ütemben folytatódik a Bartók Béla tér felújítása. Mint ismeretes, a tér felújításának második üteme tavasszal indult, és a munkálatok során falmaradványok kerültek elő. A régészeti dokumentációt követően, a földmunkák folytatása előtt új terveket kellett készíteni a megváltozott terhelési igények figyelembevételével, az elkészülő burkolt felület épségének megőrzése érdekében.

  2020.09.21.
 2. Aláírta a város polgármestere a déli összekötő kivitelezési szerződését

  Kedden aláírta Székesfehérvár polgármestere a déli összekötő megépítésére vonatkozó kivitelezési szerződést. Cser-Palkovics András közösségi oldalán osztotta meg a 4.5 milliárdos beruházás indulását. A munkaterületet átadása után pedig kezdődik az építkezés, ami várhatóan két évig tart majd.

  2020.09.15.
 3. Megújult a játszóudvar és a villamos hálózat a Hosszúsétatéri Óvodában

  Összesen harmincmillió forint önkormányzati forrást fordítanak a Hosszúsétatéti Óvoda udvari játszóeszközeinek és villamos hálózatának felújítására. A munkálatok nagy részével elkészültek, már csak a homokozók tetőszerkezetének cseréjét kell elvégezni. 

  2020.09.14.
 4. Akusztikai fejlesztés keretében megújulhat a Malom utcai Táncház

  Egy nyertes pályázatnak és az Alba Regia Táncegyesület lelkes, kreatív csapatának köszönhetően megújulhat a Malom utcai Táncház játszóhelye: az akusztikai fejlesztést követően a mostaninál sokkal jobb minőségben élvezheti a műsorokat a jövőben a közönség.

  2020.09.14.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4