Június végén indulhat a vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.
2020.06.23. 13:51 |

A NIF Zrt. lakossági tájékoztatójában a látványtervek mellett megtalálható a kivitelő cég elérhetősége is, ahová a fehérváriak esetleges észrevételeit, kérdéseit várják a beruházással kapcsolatban!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményben adott tájékoztatást arról, hogy megkezdődnek a Budapest - Nagykanizsa vasútvonal 668+87 64 hm szelvényében a székesfehérvári vasútállomás területén a gyalogos felüljáró második ütemének kivitelezési munkálatai.

A NIF beszámolója szerint folytatódik a gyalogos felüljáró első ütemében felépült szakasz oldalburkolatának és lefedésének kivitelezése, és ehhez csatlakozóan megépül a gyalogos felüljáró második üteme. A projekt eredményeként elkészül az egységes építészeti megjelenésű gyalogos felüljáró, amelynek déli oldalán gyalogos út épül a lépcsőlejárótól a MÁV határig.

A gyalogos felüljáró második ütemének előkészítő munkái áprilisban indultak el. A hídépítési munkák várhatóan június végén a cölöpözési munkákkal kezdődik, és 2021 szeptemberében a világító testek felszerelésével ér véget. Ezt követően zajlik a műszaki átadás átvételi és a forgalomba helyezési eljárás.

A gyalogos felüljáró építési munkáinak keretében a vasúti pálya építési munkáira is sor kerül, amely a MÁV menetrendjében nem okoz változásokat. A megkezdett munkálatok várhatóan 2021. április közepéig tartanak. A kivitelezés nem érinti a közúti forgalmat Az építkezés alatt a vasútállomás megközelítése folyamatosan biztosított lesz.

A második ütemben elkészülő felüljáró két részből áll: egy 73,12 m hosszú, több támaszú folytatólagos vasbeton szerkezetből és egy 76,76 m hosszú acélszerkezetből, amely hídtolásos technológiával kerül a végleges helyére. A déli oldali lejárólépcső és a gyalogos felüljáró, egy - a későbbiekben megvalósuló - P+R parkoló a várossal és a vasútállomással való kapcsolatát fogja biztosítani.

A kivitelezés folyamán kialakuló kellemetlenségekért szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Városfejlesztés

 1. A 81-es négysávosítása mellett az M7 új fehérvári csomópontját is tervezik a nyertes cégek

  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a nyerteseket a Komárom és Sárbogárd közötti közlekedésfejlesztés tervezői közbeszerzésében. A projektben mintegy 120 kilométeres észak-dél irányú közlekedési folyosó jön létre a Dunántúlon, már meglévő utak fejlesztése által. 

  2020.07.02.
 2. Több mint 200 új parkolóhely épül a kórháznál a Modern Városok Program keretében

  A Modern Városok Program keretében kezdődött el a Szent György Kórház melletti külső parkolók építése a Seregélyesi út - Kikindai utca közötti saroktelken, ahol 156 parkolóhelyet alakítanak ki szeptember 15-i határidővel, mintegy 176 millió forintos beruházással. A következő ütemben a Hunyadi úti rendelő mögötti területen folytatódik az építkezés, így két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a kórház mellett.

  2020.07.01.
 3. Ünnepélyes keretek közt letették az új Olajfa Református Óvoda alapkövét

  A Magyar Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében hatvanhat intézmény épül, illetve újul meg a 2021-2022-es nevelési évre. A programban megépül az új Olajfa Református Óvoda is, melynek alapkövét szombaton tették le. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény mintegy 680 négyzetméteren, 100 gyerek számára biztosít majd óvodai férőhelyet.

  2020.06.27.
 4. Akadálymentesítették, korszerűsítették a Szent István Művelődési Házat

  Látás- és hallássérültek, illetve mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá tették a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házat. Az elmúlt hónapokban végzett akadálymentesítésnek köszönhetően az intézményt számos olyan helyiséggel és berendezéssel látták el, melyeknek köszönhetően a fogyatékkal élők elérhetik és élvezhetik a különféle programokat. A rendkívüli időszakban elvégzett munkálatokról Jakubek Tiborné, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást.

  2020.06.15.
 1. Szabadidős paradicsom kicsiknek és nagyoknak a Palotavárosi tavak mellett

  Közlekedési tanpálya gyerekeknek, ping-pong asztalok, bringacross, kutyafuttató, műfüves focipálya, kosárlabda pálya, murvás futókör a tóparton, fittness- és kondipark, rendezvény és főzőtér 21. századi infrastruktúrával, parkolókkal, közvilágítással és vizesblokkal. Mindez egy helyen, csodálatos környezetben a  Palotavárosi tavak partján.

  2020.06.11.
 2. Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

  A Jancsár utca és a Bakony utca között mintegy ötvenmillió forintos beruházással készült el a város legújabb játszótere. A nagy, két csúszdás mászóvár mellett több kisebb, a fehérvári gyerekek körében népszerű játszóeszközt telepítettek és mindegyik alá ütéscsillapító felületet építettek. A parkosítás során 14 fát és 165 bokrot ültettek.

  2020.06.10.
 3. Elkészült Székesfehérvár első parkolóháza a Távirda utca és Várkörút közötti területen

  Hétfőtől vehetik birtokba Székesfehérvár első parkolóházát az autósok, megoldva ezzel a városrész régóta fennálló parkolási gondjait. A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt. 

  2020.06.08.
 4. Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

  A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2