Július végére készül el a teljesen új extrém pálya a Bregyóban

Rendkívül drága, több tízmillió forint ezért közbeszerzési eljárást írt ki a Városgondnokságnak a Bregyóban található BMX, roller és gördeszka pálya újjáépítésére. A munkát elnyerő vállalkozónak TÜV minősítéssel együtt kell elkészítenie és felépítenie az új extrém pályát július végéig.
2024.03.20. 20:12 |
Július végére készül el a teljesen új extrém pálya a Bregyóban

Néhány éve a rámpák borítását kicserélték ugyan a Városgondnokság szakemberei, de az eszközök nagyon gyorsan elhasználódnak egy ilyen pályán és a mostani szerkezetekre sajnos nem kaphat már az üzemeltető műszaki minősítést sem. E nélkül pedig sajnos nem lehet megnyitni a pályát.

Az új extrém pálya építési költségeinek finanszírozásához az Aktív Magyarország Országos Bringapark Programhoz is pályázott a Városgondnokság.

Ha a benyújtott pályázat eredményes lesz és elnyeri a projekt a támogatást, a pálya felújításán felül annak bővítésre is lesz lehetőség.

A Városgondnokság a szabályoknak megfelelően a lehető leghamarabb lezárja a közbeszerzési eljárást az új pálya építésére, hogy a fehérvári fiatalok újra birtokba vehessék az extrém pályát. A Városgondnokság továbbá szeretné felhívni a rolleres fiatalok figyelmét arra, hogy a város közterületein található különböző kőből készült peremek szélein NE csúszkáljanak a rollerekkel, mert ezek letörnek és a roller aljától tönkremennek!

A pálya újbóli megnyitásáig a fiatalok türelmét kérik!

Városfejlesztés

 1. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.12.
 2. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 3. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.
 4. Elkészült a felújítás

  A Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal szakemberei a terület önkormányzati képviselőjével közösen tartottak bejárást a Rózsa ligetben, ahol az új rózsatövek elültetésével befejeződött a parkfelújítás. Megújultak a pergolák, a sétányok, felújították a füvesítést, új fákat ültettek és mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban.

  2024.03.22.