Jubileumi születésnap a SINOSZ Fejér Megyei Szervezeténél - 45 éves a közösség

Jubileumi ünnepséget tartott a 45 éves SINOSZ Fejér Megyei Szervezete. Az összetartó, a tagokat segítő, támogató közösségnek Székesfehérvár polgármestere gratulált a születésnapi rendezvényen.
2019.10.05. 17:05 |

45 éves születésnapot ünnepelt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezete.

Siketek és nagyothallók együttműködésével hozták létre az egyesületet azért, hogy a különféle programok, kirándulások mellett jogi és egyéb ismeretekkel, jelnyelvi tanfolyamokkal, illetve érdekképviselet ellátásával segítsék a tagokat, akik heti szinten találkoznak egymással. Az egyéni részvétel közösségerősítő erejével összetartozás és összekovácsolódás jegyében telt el a majd fél évszázad. Müllek Róbert, a megyei szervezet elnöke üdvözölte a megjelenteket a siketek világnapjához kapcsolódó jeles napon, és köszönetet mondott a város támogatásáért.

A családias hangulatú rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt, az örömét fejezve ki, hogy a közösséggel több városi rendezvényen is találkozhat: „Nagy öröm számomra, amikor azt látom, hogy a szervezet valóban közösségként működik, és segít mindenkit, aki ennek a közösségnek a részévé válik. Városként egyetlen dolgunk van: hogy támogassuk ezt a közösséget.” A polgármester emléklappal gratulált a jubileumi születésnaphoz.

A rendezvényen elismerésben részesültek a hűséges tagok, akik a legrégebben csatlakoztak a szervezethez.

Kitartásáért, kedvességéért, aktivitásáért, a közösségért végzett önkéntes munkáért gratuláltak Köllő Ferencnének és Szemkeő Ferencnek, akik a megalakulás óta részt vesznek a közösség életében. Emléklapot kapott még az önkéntes munkáért Vachtler László, Fehér Lászlóné, Mészáros Dóra, Mészáros Péter, Soltész Béláné, Pozsárné Marosi Erika, Pozsár Pál, Búsi Sándor, Király Franciska és Jurászik László.

Az ünneplők a budapesti Voila Jelnyelvi Társulat, valamint Alex, a mágus és a Dvorák és Patka Színház pantomim előadását nézhették meg.

Közélet

 1. Figyelemfelhívó program a csontritkulás világnapja alkalmából

  Figyelemfelhívó programot és ünnepséget tartanak a székesfehérvári Osteoporosis Klubban október 18-án, pénteken a csontritkulás világnapja alkalmából. Az eseményre tisztelettel invitálják mindazokat, akik fontosnak tartják egészségük védelmét és a megelőzést.

  2019.10.15.
 2. Kőnél keményebbek - idén a Széchenyi diákjai adnak ünnepi műsort

  Idén a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mintegy 60 diákja a Kőnél keményebbek című ünnepi műsorral készül október 23-ra. A Matuz János által írt és rendezett műsor a székesfehérvári eseményekre, személyekre fókuszál, melyet jövő héten szerdán délután láthatunk a Városház téren.

  2019.10.15.
 3. Egészségnap lesz a Köfém Művelődési Házban október 19-én

  Ötödik alkalommal rendeznek a KÖFÉM Művelődési Házban városrészi szűrőnapot. Október 19-én, szombaton 9 órától Egészségnapra várják azokat, akik szeretnének különféle alapvizsgálatokat elvégeztetni gyorsan és ingyenesen. Az Egészségnapra minden korosztályt kortól és nemtől függetlenül várnak.

  2019.10.14.
 4. Több mint 60%-os támogatottsággal folytatja Székesfehérvár polgármestere

  Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 60%-os támogatottsággal, mintegy 23 ezer fehérvári szavazatával választották újra vasárnap. Székesfehérvár újraválasztott polgármestere a Fehérvár Televízió választási műsorában elmondta, hogy a következő öt évben sem pártpolitikai alapon szeretné vezetni Székesfehérvárt.

  2019.10.13.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek