Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.
2019.10.18. 13:24 |

Eddig 240 tonna acélt és 2117 köbméter betont nyelt el az építmény, amely így lassan elnyeri végső formáját, és következhetnek a külső burkolások és a belső munkálatok, hogy év végén a kivitelező a területről levonulhasson, átadva a terepet a szakhatóságoknak a használatbavételhez.

Kovács Péter ügyvezető a parkolóház díjaival kapcsolatban elmondta, hogy reggel nyolc és este hat óra között óránként 298 forint lesz a parkolási díj és fél órás elszámolási időszakok lesznek. "Ki és beszállás nélkül egy teljesen automatikus rendszeren keresztül is lehet majd rendezni a parkolási díjakat és rendszámleolvasó segítségével engedi majd be és ki a járművet a sorompó. Előre megváltható fix helyek is lesznek a legalsó szinten, aminek a havi nettó díja 23 ezer forint lesz és korlátlan parkolást tesz lehetővé." Bevezetnek éjszakai bérletet is, aminek bruttó 15 ezer forint lesz az ára. Kovács Péter hangsúlyozta, hogy a következő napokban elindul az értékesítés is. A parkolóház megnyitásáról elmondta, hogy a szakhatósági engedélyek beszerzése után jövő év első negyedévében nyitnak.

„Az első parkolóház lesz ez Székesfehérváron, így sokan várják már a nyitást. Az a cél, hogy az utcákról minél nagyobb számban mélygarázsokba és parkolóházakba tudjuk vinni, és így az értékes és szép közterületeket tudná mentesíteni.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. Köszönetet mondott a beruházóknak, hogy bíznak annyira a város fejlődésében, hogy belevágtak a fejlesztésbe. Elmondta, hogy a Belváros másik oldalán, a Palotai úton önkormányzati beruházásban is épül egy parkolóház, ami további lehetőséget ad arra, hogy kevesebb közterületet használjunk parkolóként. 

A bejáráson részt vett Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő is, aki Székesfehérvár polgármesterével és a kivitelezést végző céggel közösen megköszönte a lakosok és az érintett autósok türelmét a beruházással együtt járó kényelmetlenség, zaj- és porhatás miatt. A teljes szerkezet elkészültével, várhatóan október végétől ezek jelentős része meg fog szűnni, mivel akkortól már a belső munkálatok zajlanak majd.

A nappali parkolási óradíj 8-18h közötti időszakban 298 Ft lesz, félórás elszámolási periódussal, melyet egy új technológia megoldásnak köszönhetően autóból történő kiszállás és alkalmankénti nélkül, teljesen automatikusan is lehet használni.

Lesznek előre megváltható fix helyek, mellyel az itt parkoló gépjárművek a kamerás rendszer lévén biztonságosan tárolhatóak egész nap. A havi bérlet ára, elsősorban a cégeknek, intézményeknek nettó 23.000 Ft (bruttó 29.210 Ft), amely időben korlátlanul felhasználható, az éjszakai bérlettel pedig a belvárosban lakók autóikat biztonságba tudják helyezni, ennek díja bruttó 15.000 Ft lesz, ezekre a helyekre mostantól már lehet szerződéseket kötni.

Városfejlesztés

 1. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.
 2. Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

  A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

  2020.04.07.
 3. Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése

  "Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az állami beruházás keretében, központi forrásból megvalósuló beruházás során az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

  2020.03.25.
 4. Ültetik már az erdőt a Palotavárosi tavak mögött

  Március elején a területrendezéssel és a földmunkákkal kezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is elkezdődött a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd.

  2020.03.25.
 1. Új, 60 férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen, az Úrhidai úton

  Maroshegyen közel 60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez 1.15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig megépül és a mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

  2020.03.12.
 2. Elkezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött

  A területrendezéssel és a földmunkákkal megkezdődött az erdőtelepítés folyamata a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat - tölgyféléket, szilfákat, kőriseket - telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is kezdődik a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd. Most mintegy 25 ezer csemete ültetése történik meg, a teljes program azonban mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza.

  2020.03.09.
 3. Engedélyezési fázisban az Auchan körforgalom tervei

  A 25. Közutas Napon elhangzott előadásában Bokker István, a Bokút Terv Kft. ügyvezetője az Auchan körforgalom kapacitásnövelő lehetőségeit mutatta be az elkészült terveken és beszámolt arról a friss hírről is, hogy a tervek eljutottak abba a fázisba, hogy jövő héten az építési engedélyezési eljárást is megindíthatják.

  2020.02.29.
 4. Több mint 1.1 milliárd forintot kapott a város az új maroshegyi bölcsőde építésére

  A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

  2020.02.28.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19