Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.
2019.10.18. 13:24 |

Eddig 240 tonna acélt és 2117 köbméter betont nyelt el az építmény, amely így lassan elnyeri végső formáját, és következhetnek a külső burkolások és a belső munkálatok, hogy év végén a kivitelező a területről levonulhasson, átadva a terepet a szakhatóságoknak a használatbavételhez.

Kovács Péter ügyvezető a parkolóház díjaival kapcsolatban elmondta, hogy reggel nyolc és este hat óra között óránként 298 forint lesz a parkolási díj és fél órás elszámolási időszakok lesznek. "Ki és beszállás nélkül egy teljesen automatikus rendszeren keresztül is lehet majd rendezni a parkolási díjakat és rendszámleolvasó segítségével engedi majd be és ki a járművet a sorompó. Előre megváltható fix helyek is lesznek a legalsó szinten, aminek a havi nettó díja 23 ezer forint lesz és korlátlan parkolást tesz lehetővé." Bevezetnek éjszakai bérletet is, aminek bruttó 15 ezer forint lesz az ára. Kovács Péter hangsúlyozta, hogy a következő napokban elindul az értékesítés is. A parkolóház megnyitásáról elmondta, hogy a szakhatósági engedélyek beszerzése után jövő év első negyedévében nyitnak.

„Az első parkolóház lesz ez Székesfehérváron, így sokan várják már a nyitást. Az a cél, hogy az utcákról minél nagyobb számban mélygarázsokba és parkolóházakba tudjuk vinni, és így az értékes és szép közterületeket tudná mentesíteni.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. Köszönetet mondott a beruházóknak, hogy bíznak annyira a város fejlődésében, hogy belevágtak a fejlesztésbe. Elmondta, hogy a Belváros másik oldalán, a Palotai úton önkormányzati beruházásban is épül egy parkolóház, ami további lehetőséget ad arra, hogy kevesebb közterületet használjunk parkolóként. 

A bejáráson részt vett Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő is, aki Székesfehérvár polgármesterével és a kivitelezést végző céggel közösen megköszönte a lakosok és az érintett autósok türelmét a beruházással együtt járó kényelmetlenség, zaj- és porhatás miatt. A teljes szerkezet elkészültével, várhatóan október végétől ezek jelentős része meg fog szűnni, mivel akkortól már a belső munkálatok zajlanak majd.

A nappali parkolási óradíj 8-18h közötti időszakban 298 Ft lesz, félórás elszámolási periódussal, melyet egy új technológia megoldásnak köszönhetően autóból történő kiszállás és alkalmankénti nélkül, teljesen automatikusan is lehet használni.

Lesznek előre megváltható fix helyek, mellyel az itt parkoló gépjárművek a kamerás rendszer lévén biztonságosan tárolhatóak egész nap. A havi bérlet ára, elsősorban a cégeknek, intézményeknek nettó 23.000 Ft (bruttó 29.210 Ft), amely időben korlátlanul felhasználható, az éjszakai bérlettel pedig a belvárosban lakók autóikat biztonságba tudják helyezni, ennek díja bruttó 15.000 Ft lesz, ezekre a helyekre mostantól már lehet szerződéseket kötni.

Városfejlesztés

 1. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

  A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

  2019.11.11.
 2. Huszonkétmilliós fejlesztés a Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

  Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

  2019.11.04.
 3. Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke

  Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek. Korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát.

  2019.10.08.
 4. Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

  A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

  2019.10.08.
 1. Elkezdődik a járda építése a Farkasvermi úton - 3 gyalogosátkelő is lesz

  Járdaépítés kezdődik a Farkasvermi úton, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. A járdaépítés során 3 helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcán létesül gyalogátkelőhely, a vasúti átjáró és a járda szintbeni kapcsolattal kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.

  2019.10.04.
 2. Zöld szabadidőpark épül Vizivárosban az iskola korábbi udvarának helyén

  A Vizivárosi iskola volt udvarán egy univerzális, színes burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. Az iskola régi kerítését pedig elbontják, és a meglévők mellé további fákat is telepítenek majd.

  2019.10.03.
 3. Elkezdődik a park és a parkoló építés a Corvinus Székesfehérvári Campusán

  A végéhez közeledik a hangulatos egyetemi kisváros kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal.

  2019.10.03.
 4. Elkészült a Komjáti utca teljes felújítása az Öreghegyen

  A Komjáti utcában a kivitelezés során a teljes pályaszerkezet átépítése megtörtént, kialakítottak egy a térköves járdát az út szélén, továbbá a csapadékvíz elvezetés is megoldódott, egy gravitációs és egy nyomott vezetékkel, illetve a helyszíni adottságok figyelembe vételével egy csapadékvíz átemelő kiépítésével.

  2019.10.01.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek