Jótékonysági árverés - együtt Bendegúz gyógyulásáért

Az SMA III-as típusú betegségben szenvedő hétéves kisfiú, Bendegúz kezelésének támogatása céljából indult jótékonysági árverés. A licit keretében a segíteni vágyók a MOL Fehérvár csapata által dedikált mezt nyerhetik. A mez kikiáltási ára 100.000 forint, amelyre december 6-án, vasárnap este 21 óráig licitálhatnak.
2020.11.30. 15:55 |

Az SMA genetikai betegségnek, azaz a gerinceredetű izomsorvadásnak négy különböző típusa van, amelyek közül Bendegúz, a hétéves pápai kisfiú a III-as típusban szenved.

A betegség e fajtája 8 hónapos és korai serdülőkor között jelenik meg, a betegek képesek állni és járni, bár e képességüket különböző ütemben akár el is veszíthetik.

A kisfiú kezelését már számos szervezet támogatta, most dr. Sebők Krisztián és a MOL Fehérvár csapata állt Bendegúz mögé: az elmúlt időszakban Bendegúz nagyon sokat nőtt, így rendkívül fontos, hogy az izomzat növekedése is utol tudja érni a csontok növését, és Bendegúz járóképes maradjon, tovább erősödjön. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a december 6-ig, vasárnapig tartó jótékonysági árverésen befolyt összegből egy speciális kerékpárt szereznek majd be számára.

Az adakozni vágyók a MOL Fehérvár csapata által dedikált mezre Mikulás napján egészen este 9 óráig licitálhatnak. A mez kikiáltási ára 100.000 forint. Ajánlatot tenni a kisfiú gyógyulásáért létrehozott alapítvány Facebook-oldalán lehet.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár