Jótékonykodás a szurkolók bevonásával – ünnepi időszak a hokisoknál!

Az idei adventi, karácsonyi időszakra tervezett jótékony akcióiról, társadalmi szerepvállalásáról tartott sajtótájékoztatót a Fehérvár AV19 SC.A szurkolók négy kezdeményezésben is segíthetnek a rászorulókon, közben ők is szórakozhatnak. és nyerhetnek.
2019.11.28. 17:44 |

Gál Péter Pál, a fehérvári hokiklub elnöke azzal kezdte az ünnepi időszakról szóló tájékoztatót, hogy emlékeztetett rá, nagyon régi hagyomány, hogy a jégkorongozók jótékony akciókkal segítenek a rászorulókon. Idén sem lesz másképp. „A Polgárdi-Tekerespusztán található szociális otthonnal kapcsolatunk hosszú évekre nyúlik vissza. A december 8-i és 10-i mérkőzéseinken szeretnénk az otthon lakói számára pénzt gyűjteni, mégpedig olyan módon, hogy az az adakozó szurkolóinknak is élmény legyen. Az ehhez kapcsolódó korongdobálós játékunk részleteiről tájékoztatni fogjuk a szurkolókat, akiknek az aktivitási kedvét értékes nyereményekkel is szeretnénk fokozni. Ezekről a meccsek előtt fogunk tájékoztatást adni, de annyit elárulhatok, egyedi ajándékokról van szó” – mondta Gál Péter Pál.

Szintén jótékony céllal kapcsolódik a klub egy másik kezdeményezéshez. A székesfehérvári médiában már megismert, akut lymphoid leukémiában szenvedő kétéves Hanna és családja javára is szervez akciót a csapat. Ez a december 1-i mérkőzésen rendezett szurkolói játék bevételének felajánlását jelenti. Aki korongot vásárol és részt vesz a játékban, ezt a jótékony célt is szolgálja.

További két program már ismerős lehet a szurkolóknak. „A karácsonyi süti akció tavaly nagyon sikeres volt, idén is lesz. Játékosaink feleségei a saját nemzetükre jellemző süteményeket készítenek és a december 20-i mérkőzésen fogják kínálni a nézőknek. Mindenki a maga által megfelelőnek tartott összegért vehet egyet-egyet. Ebből a bevételből a fehérvári anyaotthont fogjuk támogatni”- ismertette a részleteket Gál Péter Pál. A negyedik kezdeményezésről pedig ezt mondta:
„Még egy ponttal egészült ki a társadalmi szerepvállalás. Ez az Adni Jó Kupa jótékonysági futballgálához való csatlakozás. Játékosaink átérzik, mit jelent az a szlogen, hogy „több mint hoki”. Maguk által felajánlott ereklyékért befolyt összegből segítjük az Adni Jó Kupa szervezői által szervezeteket és személyeket.

Sipics Tamás, az EBEL-csapat névadó szponzorának számító Hydro Kft. pénzügyi igazgatója szintén fontosnak tartja a jótékonykodást. „Amikor a csapat támogatása mellett döntöttünk, ez nemcsak a teljesítmények, hanem a társadalmi szerepvállalásnak is szólt. Ez ránk is jellemző, a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása mellett köteleztük el magunkat. Már megtettük felajánlásunkat, arra biztatok mindenkit, tegye hozzá a magáét.”

A székesfehérvári anyaotthon vezetője, Erdélyi Zsuzsanna háláját fejezte ki, amiért akárcsak tavaly, idén is a jótékony akciók által támogatott szervezet lett az otthon.
„Tavaly kerültünk kapcsolatba a klubbal, nagy megtiszteltetés volt számunkra. Intézetünkben hajléktalan édesanyák laknak gyermekükkel, maximum másfél évig. Minden támogatást szívesen fogadunk. A tavalyi akció keretében összegyűlt pénzt a konyhánk felszerelésének megújítására fordítottuk. Idén az egészségmegőrzés jegyében a lakószobákat légtisztító berendezésekkel szeretnénk ellátni” – mondta Erdélyi Zsuzsanna.

A sajtótájékoztató másik témája a jégkorong-csapat adventi meze volt. Hagyomány, hogy az EBEL-ben három meccs erejéig a csapat speciális, máshol meg nem vásárolható mezben lép pályára. December 20-án, 26-án, és 30-án hazai mérkőzéseken ebben játszik majd a Hydro Fehérvár AV19. Akárcsak tavaly, árverésre kerülnek a mezek, december közepétől a csapat közösségi felületein lesznek részletek erről. A nyertesek a játékosoktól vehetik át a mezeket december 30-án.

Végül a csapat szerepléséről is szó esett. Szélig Viktor general manager elmondta, a tavalyi, végül jól sikerült szezonban ebben a bajnoki szakaszban csak eggyel több ponttal állt a Volán. Az ünnepi időszak aztán jobbára nyert, most is ebben bíznak. „A legtöbb elveszített meccsen csak egy pici hiányzott ahhoz, hogy végül mi nyerjünk. Bízunk benne, hogy a hullámzás eltűnik a játékunkból, ehhez minden adva van. A meccsek nagy részében jól játszunk, a léc persze a tavalyi idény után magasan van. De ezt saját maguknak teszik magasra a srácok, mert tavaly remekül ment legtöbbjüknek. Ez okoz néha görcsösséget, ami a helyzetkihasználásban jelentkezik. Tényleg kis dolgok hiányoznak ahhoz, hogy pozitív legyen a mérlegünk. A legfontosabb, hogy a most következő időszakban jó irányba mozduljunk el” – adott hangot a reményeknek Szélig Viktor.

Sport

 1. Andrew Yogan triplázott, a Volán simán verte a Grazot

  A vendég graziak szereztek vezetést az EBEL vasárnapi fehérvári meccsén, de jól reagált a Hydro Fehérvár AV19, és a mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével a végére simává tette győzelmét. Pedig több mint kétszer annyit lőttek kapura a graziak, mint a Volán, Ouzas kapus remekése is kellett a sikerhez.

  2019.12.08.
 2. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 3. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 4. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak