Jól élt az emberelőnyökkel és megverte a Linzet a Volán

A Dornbirn ellen pontokat vesztett, de hamar javíthatott a Hydro Fehérvár AV19, amely a Linzet fogadta az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.Ezúttal a remeklő Kornakker vezérletével hátul nagyon rendben volt a csapat, hiába lőtt többet kapura az ellenfél, elöl pedig kétszer is emberelőnyből talált be, és a szezonban először rendes játékidőben megszerezte a három pontot.
2020.10.11. 20:10 |

A jegkorongblog.hu tudósítása:

Blokkban elhalt linzi lövés vezette fel a mérkőzést, majd a másik kapunál Mihály Ákos kísérletét védte Kickert. A 3. percben Kozek helyzeténél Kornakker bravúrjára is szükség volt, a kapus egy saját harmadban eladott korong után társa hibáját is javította – a meccs első pár perce a vendégeké volt. A másik oldalon Horváth Milán lövését Kickert csak másodszorra kaparintotta meg, ez a helyzet jelezte, feljebb kapcsolt a Fehérvár. A következő akció meghozta a vezető gólt: Stipsicz a saját harmadából indította a kilépő Mihályt, ő okosan visszatette a korongot a második hullámban érkező Sárpátkinak, aki könnyedén helyezett az üres kapuba (1-0). A gól után hazai emberelőny következett, de nem sikerült növelni az előnyt. A játékrész felénél Kähkönen kapu mögüli passzát Kuralt tette rá, a vasról kifelé pattant a korong. Kornakker sem unatkozott, sisakkal hárított, alaposan megcsípte a lövés, de egy kis frissítés után tudta folytatni. Egyre veszélyesebbé váltak a vendégakciók, egy alkalommal a fehérvári hátvédeknek a gólvonalról kellett kivágni a pakkot. A harmadot linzi emberelőny zárta, ezt is sikerült kivédekezni.

Kozek riogatott a középső játékrész elején, Kornakker az ütőjét is elvesztette, végül sikerült felszabadítani. Fegyelmezetten visszazárt a Fehérvár, a Linz mezőnyfölénye nem hozott komoly helyzeteket, igaz a veszélyes hazai kontrák is elmaradtak. Egy eladott korongból Lebler veszélyeztetett, míg a másik oldalon Hargrove cselezte magát lövőhelyzetig, egyikőjük sem ért célt. A harmad második felében még feljebb kapcsoltak az osztrákok, ez előbb kiállítást kamatozott, majd jöttek a helyzetek is. Kornakker több nagy védést bemutatott, Pelletier bombájánál szerencséje is volt.  Umicevic lövése a kapuvasat is csípte, majd a 36. percben egy rossz cserét követően újabb emberhátrány következett. A linziek egy harmadra elegendő ziccert dolgoztak ki, ám hiába a tűzijáték, egyenlíteniük nem sikerült. Kornakker bravúrjai mellett a korong is mindig szerencsésen pattant fehérvári szempontból, így játékban hiába vitték el ezt a harmadot a vendégek, negyven perc után is 1-0-t mutatott az eredményjelző.

A záró húsz perc Piché kiállításával indult, majd ahogy kiegészültek a vendégek, Brucker is mehetett a büntetőpadra. A játék késleltetéséért Kozek is követte csapattársát, bő egy percig kettős fórban támadhatott a Hydro Fehérvár AV19. A 45. percben sikerült betalálni: Hári lövése Kickertről Hargrove elé pattant, aki közelről nem hibázott (2-0). A gól a legjobbkor, a kettős emberelőny utolsó másodperceiben esett, így szimpla előnyben folytathatták a hazaiak. Ezt is sikerült kihasználni: 29 másodperccel a második gól után Erdély jól kapirgált a kapu előtt, és a pattogó korong ismét a hálóban kötött ki (3-0). A két gyors gól megfogta a Linzet, akik becsületből daráltak tovább, de egyre kevesebb meggyőződéssel. A hajrában Kähkönen kiállításakor Pelletier szépített, az utolsó percek is tartogattak izgalmakat (3-1). A Campbell lövése utáni kipattanóból Erdély lezárhatta volna a meccset, Kickert hatalmasat védett. Két és fél perccel a vége előtt lekorcsolyázott az osztrák kapus, szorongatott a Linz, újabb gól azonban nem esett. A Fehérvár ezúttal nem adta el háromgólos előnyét, aminek köszönhetően a 3-1-es sikerével megszerezte első rendes játékidős sikerét a szezonban.

Sport

 1. Ping-pong - dupla fordulót játszott a Honvéd Szondi az Extra Ligában

  Az asztalitenisz Extra Liga hatodik fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor-Zombori Dávid duót.

  2020.10.27.
 2. Így pótol az Alba, decemberben nyolc meccs is vár a kosarasokra

  A koronavírus miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. A csapat elkezdhette az edzéseket, miután a játékosok kikerültek a karanténból. Most azt is nyilvánosságra hozták, mikor lesznek az elhalasztott, illetve további mérkőzések.

  2020.10.27.
 3. Francia játékosai góljaival nyert a Vidi, továbbra is veretlen és üldözi a Fradit

  Mezőkövesden teljesen egyoldalú első félidőt láthattak a szurkolók, de a MOL Fehérvár mezőnyfölénye csak egy gólt eredményezett szünetig, Nego fejjel volt eredményes. A második félidőben a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, a hajrában két 11-es gólt láthattunk, végül eggyel nyert a Vidi. A következő fordulóban jön a Ferencváros elleni rangadó.

  2020.10.25.
 4. Egy arany, két ezüst, két bronz és egy ötödik helyezés a junior-ifi ökölvívó bajnokságról

  A Fehérvár Küzdősport Egyesület Ökölvívó Szakosztályának hat versenyzője indult az összevont országos junior-ifi ökölvívó bajnokságon, Debrecenben. Junior korcsoportban Nagy Evelin (57 kg) arany,-, Balogh Bálint (66 kg) bronz,- Németh Zsolt (70 kg) 5., és Tóth Adrián (75 kg), ezüst,- míg ifiben Major Milán (64 kg) bronz,- és Zsoldos Virág (+81 kg) ezüstérmet szerzett.

  2020.10.24.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak