Jogerőssé vált a szárazréti bölcsőde építési engedélye

Jogerőssé vál a szárazréti bölcsőde építési engedélye, a létesítmény a Bodrogi utca 4. szám alatt épül. Az intézmény kétszer 14 fő gyermeket tud fogadni és minden törvényi előírásnak megfelel - számolt be közösségi oldalán Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.
2023.01.25. 08:46 |
Jogerőssé vált a szárazréti bölcsőde építési engedélye

A beruházás segíti az anyák munkaerőpiacra történő visszatérését, illetve az ideális családtervezést. 

A modern, esztétikus épület energiatudatos építészeti megoldásai az Európai Uniós klímacélok teljesítéséhez is hozzájárulnak majd. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással. A Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény várhatóan 2024-től fogadja a gyermekeket.

A két szintes bölcsőde melegítőkonyhával, vizesblokkal, akadálymentes mosdókkal, fedett terasszal,füves, bekerített játszótérrel várja a gyerekeket. A földszint hasznos alapterülete 282,75m2, az emeleté pedig 184,97m2-lesz. 

Városfejlesztés

 1. Új, korszerű gázmotor

  Új gázmotor-generátort állítottak szolgálatba a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén. A tavaly decemberben leszállított berendezés összeállítása, próbaüzeme után immár teljes kapacitással dolgozik a fűtőerőműben, a távhőrendszerbe bekapcsolt fehérvári háztartásokat és intézményeket ellátva.

  2024.04.18.
 2. Fehérvár lett az első

  Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 

  2024.04.17.
 3. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.14.
 4. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.