Jelentős értékű adománnyal segített a Vox Mirablis Törökországnak

Összesen mintegy 870 ezer forint értékben adományozott háztartási és babaápolási termékeket a Vox Mirabilis Kamarakórus a törökországi földrengés károsultjainak. Az adományokat Törökország budapesti nagykövetségén adták át.
2023.03.19. 07:03 |
Jelentős értékű adománnyal segített a Vox Mirablis Törökországnak

A földrengés áldozatait támogatta koncertjének teljes bevételével a Vox Mirabilis Kamarakórus.

A törökországi földrengés hallatán a kórus az elsők között kereste a lehetőséget, hogy segítséget nyújtson. A farsangi koncertjük ezért jótékonysági koncert volt, lehetőséget adva, hogy bárki segíthessen adománnyal. A hangverseny teljes bevételét a földrengés károsultjainak ajánlották fel. A kórus minden tagja egy emberként mondott igent a felajánlásra.

És akkor jöttek a csodák! – mondja Zemlényi Katica karvezető – Fantasztikus közönségünk van, akik hihetetlen bőkezűen adakoztak! Művészeink: Zemlényi Eszter, Kéry Tamás és Nagy Judit felajánlották a tiszteletdíjukat, Jakubek Tiborné, a Szent István Művelődési Ház igazgatója pedig a terembérleti díjat.

Összesen 870.000.- Ft értékben adományoztak háztartási és babaápolási termékeket, amiket a Budapesti Török Nagykövetségen adtak át, akik vállalták a törökországi földrengés károsultjaihoz való elszállítását. Köszönetet mondanak régi barátjuknak, Hüseyin Kaygusuznak, aki segített, hogy az adományok a megfelelő helyre jussanak el!

Fehérvári színes

 1. Városi cégek rúgták a bőrt

  Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg szombaton a Bregyó Sportcentrum műfüves focipályáján az I. Király Kupát. A bajnokság a Depónia Nonprofit Kft. kezdeményezése nyomán valósult meg, akik Székesfehérvár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalát és a városi cégeket hívták ki a tornára.

  2023.09.30.
 2. Ássunk le a gyökerekig!

  Vasárnap Ássunk le a gyökerekig! címmel folytatódik a Szent István Király Múzeum gyógynövénygyűjtő túrája. A résztvevők ezúttal az őszi gyökérásás alkalmából Csalán gyűjthetnek be hasznos gyökereket és őszi terméseket.

  2023.09.30.
 3. Izgalmak a Kutatók Éjszakáján

  Késő estig tartó előadások, kísérletek és izgalmas aktivitások várták a Kutatók Éjszakája 2023-as rendezvényén résztvevőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Budai út 45. alatti „K” épület minden szintjén nagy népszerűségnek örvendtek a programok, ahol többek között a magyar származású tudósokról, feltalálókról is olvashattak a látogatók.

  2023.09.30.
 4. Milák fehérvári polgár lesz

  A Kutatók Éjszakájának megnyitóján jelentették be, hogy Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán folytatja tanulmányait, Székesfehérváron. A fiatal bajnok a Kutatók Éjszakája nyitányaként A víz bajnokai címmel portrébeszélgetésen vett részt Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval.

  2023.09.29.