Jazz-játszótér, zeneovi, babaszobák – ilyen volt a gyermeknapi hétvége Székesfehérváron

Bábszínház és jazz-játszótér, játékos hangszerismertető és hagyományőrzők bemutatója, kézműves foglalkozások és sok-sok fajáték – az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programmal várta a gyerekeket városszerte. Szombaton Feketehegy-Szárazréten és Öreghegyen, míg vasárnap Felsővárosban és Kisfaludon is várták az játszani vágyókat.
2021.05.30. 19:14 |

A belvárosban pedig még a jövő héten is tart majd a játék: a Babaszobák nyomában elnevezésű matricás játékban vehetnek részt a gyerekek június 7-ig.

Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szólt a városban is, ahol színvonalas, gazdag program várta a kicsiket és nagyokat. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szervezésében a családokat szombaton és vasárnap a város két-két közösségi házába várták, ahol a szórakozásé volt a főszerep.

 A szombati fetehegy-szárazréti és öreghegyi napsütéses, madárcsicsergős kalandok után a vasárnapi gyereknapozóknak az időjárással kisebb szerencséjük volt, de szerencsére a záporok sem vették el a családok kedvét attól, hogy a Belvárosba vagy Felsővárosba vagy Kisfaludra látogassanak.

Vasárnap a közösségi házak közönsége élvezhette a Joós Tamás mesés, interaktív játékát, amelyben hangszerekkel ismerkedhettek a gyerekek, és találkozhatnak Nizsai Danival, aki bábműsorával szórakoztatta a gyereknapozókat. Kisfaludon a Bogármuzsika zenekar várta a családokat a Mindenki volt gyerek című koncertre, míg a Felsővárosban Dés András jazz-játszóterén  a kicsik megismerkedhettek az improvizáció fogalmával: a zenés mese egy hegyvidéken kezdődött, ahol a kopár hegycsúcsot egy sűrű, sötét erdő vette körül. Amerre a szem ellátott, fekete felhők gyülekeztek és az eső kipp-kopp esni kezdett. És hogy merre vezetett a jazzmese, azt már csak a kis meseszövők tudták követni. A Felsővárosi Közösségi Ház másik helyiségében pedig Zeneovi várta a piciket, ahol Varró Jani bácsi és Szőnyiné Berger Anna néni nyenyere-zenére tanította énekelni őket.

Az intézménybe meglepetés is érkezett a Nemzeti Agrárkamara Fejér megyei szervezetének jóvoltából: a gyerekek Varga Imre Istvántól, a NAK megyei elnökétől a Gazda leszek! című verses kifestőt kapták, amelyből játékos módon megtanulhatják, hogyan is készül a méz vagy a kenyér, és hogy miért is olyan finom a magyar piacon kapható magyar alma!

Mindeközben a Belvárosban is folyt – már május 29-től – a Hetedhét Játékmúzeummal közös, Babaszobák nyomában című családi nyomozójáték. A résztvevőknek az enteriőrfotók néhány részletét kellett megtalálniuk. Itt egy kiskancsó, ott egy zongora és egyéb apróságok hiányoztak. Ezeket a megtalált „kincseket” a kicsik a múzeumtól kapott füzetbe ragasztott matricákkal pótolhatták. Akik pedig kedvet kaptak a családi társasjátékhoz, de nem tudtak vasárnapig a Belvárosba látogatni, azoknak sem kell csüggedniük: a kincskeresés ugyanis egészen június 7-ig tart majd.

Fehérvári színes

 1. Tűzzel-Vassal Fesztivál

  Óriási volt az érdeklődés a Tűzzel-Vassal Fesztiválon, melyet 18. alkalommal rendeztek meg a Rác utcában, Székesfehérváron. Több mint hatvan mesterember képviselte a késes és a kovács szakmákat, voltak kézműves bemutatók, színpadi produkciók, népi gyermekjátékok, minőségi portékákat kínáló kézműves vásár, és megnyitották a látogatók előtt a Szerb-Ortodox Templomot.

  2022.06.25.
 2. Vízivárosi Kölyök Juniális

  Két év kihagyás után ismét megrendezték a Vízivárosi Kölyök Juniálist, ez volt a hetedik alkalom. Már a nyitó koncert előtt nagy volt a sürgés-forgás az OBI Áruház parkolójában, kisgyermekes családok sokasága jött el a rendezvényre. A megnyitón Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a vendégeket.

  2022.06.25.
 3. Egészségnap a Rákócziban

  Sokan vettek részt az egészségnap biztosította alapvizsgálatokon, melyek között volt EKG, boka-kar index meghatározás, bőrgyógyászat, melanoma szűrés csontsűrűség-, vércukorszint-, koleszterinszint-mérés és dietetikai tanácsadás is. A vizsgálatok lebonyolításában a Humán Szolgáltató Intézet és a Fejért Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház munkatársai működtek közre.

  2022.06.25.
 4. Nyolc hét, nyolc program

  A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft., támogatóinak köszönhetően megrendezte a X. Emlékparki Nyár programsorozatát, melynek fővédnöke Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

  2022.06.25.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár