Jazz-játszótér, zeneovi, babaszobák – ilyen volt a gyermeknapi hétvége Székesfehérváron

Bábszínház és jazz-játszótér, játékos hangszerismertető és hagyományőrzők bemutatója, kézműves foglalkozások és sok-sok fajáték – az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programmal várta a gyerekeket városszerte. Szombaton Feketehegy-Szárazréten és Öreghegyen, míg vasárnap Felsővárosban és Kisfaludon is várták az játszani vágyókat.
2021.05.30. 19:14 |

A belvárosban pedig még a jövő héten is tart majd a játék: a Babaszobák nyomában elnevezésű matricás játékban vehetnek részt a gyerekek június 7-ig.

Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szólt a városban is, ahol színvonalas, gazdag program várta a kicsiket és nagyokat. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szervezésében a családokat szombaton és vasárnap a város két-két közösségi házába várták, ahol a szórakozásé volt a főszerep.

 A szombati fetehegy-szárazréti és öreghegyi napsütéses, madárcsicsergős kalandok után a vasárnapi gyereknapozóknak az időjárással kisebb szerencséjük volt, de szerencsére a záporok sem vették el a családok kedvét attól, hogy a Belvárosba vagy Felsővárosba vagy Kisfaludra látogassanak.

Vasárnap a közösségi házak közönsége élvezhette a Joós Tamás mesés, interaktív játékát, amelyben hangszerekkel ismerkedhettek a gyerekek, és találkozhatnak Nizsai Danival, aki bábműsorával szórakoztatta a gyereknapozókat. Kisfaludon a Bogármuzsika zenekar várta a családokat a Mindenki volt gyerek című koncertre, míg a Felsővárosban Dés András jazz-játszóterén  a kicsik megismerkedhettek az improvizáció fogalmával: a zenés mese egy hegyvidéken kezdődött, ahol a kopár hegycsúcsot egy sűrű, sötét erdő vette körül. Amerre a szem ellátott, fekete felhők gyülekeztek és az eső kipp-kopp esni kezdett. És hogy merre vezetett a jazzmese, azt már csak a kis meseszövők tudták követni. A Felsővárosi Közösségi Ház másik helyiségében pedig Zeneovi várta a piciket, ahol Varró Jani bácsi és Szőnyiné Berger Anna néni nyenyere-zenére tanította énekelni őket.

Az intézménybe meglepetés is érkezett a Nemzeti Agrárkamara Fejér megyei szervezetének jóvoltából: a gyerekek Varga Imre Istvántól, a NAK megyei elnökétől a Gazda leszek! című verses kifestőt kapták, amelyből játékos módon megtanulhatják, hogyan is készül a méz vagy a kenyér, és hogy miért is olyan finom a magyar piacon kapható magyar alma!

Mindeközben a Belvárosban is folyt – már május 29-től – a Hetedhét Játékmúzeummal közös, Babaszobák nyomában című családi nyomozójáték. A résztvevőknek az enteriőrfotók néhány részletét kellett megtalálniuk. Itt egy kiskancsó, ott egy zongora és egyéb apróságok hiányoztak. Ezeket a megtalált „kincseket” a kicsik a múzeumtól kapott füzetbe ragasztott matricákkal pótolhatták. Akik pedig kedvet kaptak a családi társasjátékhoz, de nem tudtak vasárnapig a Belvárosba látogatni, azoknak sem kell csüggedniük: a kincskeresés ugyanis egészen június 7-ig tart majd.

Fehérvári színes

 1. Élőzenés meseelőadással érkezik a Mikulás vasárnap az Igézőbe

  Élőzenés meseelőadással érkezik a Mikulás december 5-én, vasárnap délelőtt az Igézőbe, az előzetesen regisztráló gyerekek csomagot is kapnak.

  2021.12.04.
 2. Keresd a városban a biciklis Mikulást december 5-én vasárnap!

  Valahol a városban vár vasárnap a biciklis Mikulás! Járd be a várost és keresd meg! Adnak hozzá egy kis segítséget is: az első súgás a Hetedhét Játékmúzeumban vár, itt kapod meg, hogy merre indulj tovább.

  2021.12.04.
 3. Hintón indul útnak a Maroshegyi Mikulás december 5-én, vasárnap

  Hol volt, hol nem, de volt idő, amikor december 6-án a Mikulás várás alkalmával gyerekként kinéztünk az ablakon, és láttuk a vakító hófehér tájat. Bent duruzsolt a kályha, kint hullott a hó, a benti meleg nem csupán a testet, de a gyermek és a felnőtt lelkét is melengette. Mert kapni jó, adni meg pláne!

  2021.12.04.
 4. Fényfestés, koncertek és Mikulásváró - programok a második adventi hétvégére

  A hétvégén folytatódnak a Fehérvári Advent programjai, karácsonyfa díszeket és karácsonyi képeslapokat készíthetünk, koncerteket hallgathatunk és Mikulásváró programokon is részt vehetnek a családok. Szombaton a Püspökség adventi udvarán a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskolásainak műsorát láthatjuk, vasárnap pedig Maroshegyen, Feketehegy-Szárazréten és Csalán is várhatják a gyerekek a Mikulást.

  2021.12.03.
 1. Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

  Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.

  2021.12.02.
 2. Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára a szombati családi napon

  Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját.

  2021.12.02.
 3. Béke, harmónia és egészség vár a Barátok kávézó és teázóban

  Nyáron nyitották meg a hangulatot, nyugalmat árasztó Barátok Kávézó és Teázót Székesfehérvár Belvárosában, az egykori ferences rendházban. A Városház tér 4. szám alatti vendéglátóhelyen a házias süteményeken és felfrissítő italokon kívül Fejér megyei alapanyagokból készült gyógyteák, szörpök és lekvárok is kaphatóak.

  2021.12.02.
 4. Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

  Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár