Jazz-játszótér, zeneovi, babaszobák – ilyen volt a gyermeknapi hétvége Székesfehérváron

Bábszínház és jazz-játszótér, játékos hangszerismertető és hagyományőrzők bemutatója, kézműves foglalkozások és sok-sok fajáték – az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programmal várta a gyerekeket városszerte. Szombaton Feketehegy-Szárazréten és Öreghegyen, míg vasárnap Felsővárosban és Kisfaludon is várták az játszani vágyókat.
2021.05.30. 19:14 |
Jazz-játszótér, zeneovi, babaszobák – ilyen volt a gyermeknapi hétvége Székesfehérváron

A belvárosban pedig még a jövő héten is tart majd a játék: a Babaszobák nyomában elnevezésű matricás játékban vehetnek részt a gyerekek június 7-ig.

Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szólt a városban is, ahol színvonalas, gazdag program várta a kicsiket és nagyokat. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szervezésében a családokat szombaton és vasárnap a város két-két közösségi házába várták, ahol a szórakozásé volt a főszerep.

 A szombati fetehegy-szárazréti és öreghegyi napsütéses, madárcsicsergős kalandok után a vasárnapi gyereknapozóknak az időjárással kisebb szerencséjük volt, de szerencsére a záporok sem vették el a családok kedvét attól, hogy a Belvárosba vagy Felsővárosba vagy Kisfaludra látogassanak.

Vasárnap a közösségi házak közönsége élvezhette a Joós Tamás mesés, interaktív játékát, amelyben hangszerekkel ismerkedhettek a gyerekek, és találkozhatnak Nizsai Danival, aki bábműsorával szórakoztatta a gyereknapozókat. Kisfaludon a Bogármuzsika zenekar várta a családokat a Mindenki volt gyerek című koncertre, míg a Felsővárosban Dés András jazz-játszóterén  a kicsik megismerkedhettek az improvizáció fogalmával: a zenés mese egy hegyvidéken kezdődött, ahol a kopár hegycsúcsot egy sűrű, sötét erdő vette körül. Amerre a szem ellátott, fekete felhők gyülekeztek és az eső kipp-kopp esni kezdett. És hogy merre vezetett a jazzmese, azt már csak a kis meseszövők tudták követni. A Felsővárosi Közösségi Ház másik helyiségében pedig Zeneovi várta a piciket, ahol Varró Jani bácsi és Szőnyiné Berger Anna néni nyenyere-zenére tanította énekelni őket.

Az intézménybe meglepetés is érkezett a Nemzeti Agrárkamara Fejér megyei szervezetének jóvoltából: a gyerekek Varga Imre Istvántól, a NAK megyei elnökétől a Gazda leszek! című verses kifestőt kapták, amelyből játékos módon megtanulhatják, hogyan is készül a méz vagy a kenyér, és hogy miért is olyan finom a magyar piacon kapható magyar alma!

Mindeközben a Belvárosban is folyt – már május 29-től – a Hetedhét Játékmúzeummal közös, Babaszobák nyomában című családi nyomozójáték. A résztvevőknek az enteriőrfotók néhány részletét kellett megtalálniuk. Itt egy kiskancsó, ott egy zongora és egyéb apróságok hiányoztak. Ezeket a megtalált „kincseket” a kicsik a múzeumtól kapott füzetbe ragasztott matricákkal pótolhatták. Akik pedig kedvet kaptak a családi társasjátékhoz, de nem tudtak vasárnapig a Belvárosba látogatni, azoknak sem kell csüggedniük: a kincskeresés ugyanis egészen június 7-ig tart majd.

Fehérvári színes

 1. Teljes a FEZEN idei programja

  A fesztivál szabadtéren az igazi, ezért a FEZEN idén visszatér a két kültéri nagyszínpados felálláshoz. Ahogy az elmúlt 27 évben, úgy idén is egy műfajilag sokszínű fesztivál várja a Székesfehérvárra érkezőket: Avantasia-tól a Scooterig, a Cradle Of Filth-től ATB-ig vagy éppen Beton.Hofitól Korda Györgyön és Balázs Klárin át a Tankcsapdáig idén is széles a merítés a FEZEN kínálatában.

  2024.07.21.
 2. Koronázók a Bregyó táborban

  A Fehérvár Enthroners játékosai népszerűsítették a Bregyóban táborozó gyerekekkel az amerikai focit pénteken délelőtt és jegyeket is osztottak a fiataloknak a szombati Milánó elleni hazai meccsre. A Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével zajlik hetente.

  2024.07.19.
 3. Újra találkoztak a barátok

  Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.

  2024.07.19.
 4. Éjszakai Tigris

  Éjszakai társasjátékozásra hív minden érdeklődőt a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub. A július 20-án 15 és 24 óra között zajló eseménynek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Királykút Emlékháza ad otthont. A szombati eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2024.07.19.