Ismét egygólos vereséget szenvedett a Fehérvár Hockey Akadémia csapata

A Fehérvár Hockey Akadémia bizakodva várta az Erste Liga Liga másodikját, a Gyergyói Hockey Klub csapatát hétfőn. A fehérvári akadémisták legutóbbi mérkőzésükön a bajnoki címvédő Csíkszereda ellen a hosszabbításban kaptak ki 3-2-re, így pontot szereztek. Hétfőn folytatni akarták ezt. Nem sokon múlt!
2023.01.23. 20:57 |
Ismét egygólos vereséget szenvedett a Fehérvár Hockey Akadémia csapata

A vendég Gyergyói HK vasárnap kikapott a Budapest JAHC vendégeként, így ugyan az első helyen maradt, de vesztett pontszámokat tekintve fővárosi riválisa mögé szorult.

FEHA19-Gyergyói HK (romániai) 5-6 (1-2, 3-3, 1-1)

A székely együttes gyorsan vezetést szerzett, ám a hazaiak 19 másodperc múlva egyenlítettek. Még a szünet előtt újból a Gyergyónál volt az előny. A második harmad elejére kényszerűségből kapust cserélt a FEHA, Márkus helyett a szlovén Zupancic állt be. Pillanatok alatt kihasznált egy dupla emberelőnyt a Fehérvár Akadémia, azonban a meccs derekán négy perc alatt duplázott a Gyergyó. Ettől sem tört meg a fehérvári alakulat, két és fél perc alatt 4-4-re jött vissza. Ám egy óriási hiba után Imre Patrik - korábbi fehérvári játékos, akinek édesapja, Imre Lajos a fehérváriak csapatvezetője - lépett ki, és nem hibázott.

A záró harmadban egy kipattanót követően ismét két góllal vezetett a Gyergyó, azonban a kapu előtti kavarodásból faragott hátrányából a házigazda. Izgalmasan alakult a hajrá, ekkor mindkét együttes nagy sebességgel játszott, és volt esély az egyenlítésre is. A végén hiába támadott lehozott kapus mellett a Fehérvár, de nem tudott pontot egyenlíteni, szerezni.