Ismét bővült a parkolók száma a kórház környékén

Elkészült a kórház körüli parkolóbővítés második üteme. Ennek keretében 52 új parkolóhelyet alakítottak ki az Erzsébet utcai teherporta és a Bem utca között. A kormány támogatásából megvalósuló, két ütemben lezajlott fejlesztésnek köszönhetően harminc százalékkal bővült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül található parkolók száma.
2020.12.18. 19:08 |

A Modern Városok Program keretében a közelmúltban két külső parkolót alakítottak ki, nagyban segítve a kórházba érkező betegek, látogatók és dolgozók parkolási lehetőségeit. A kormány támogatásából megvalósuló fejlesztés első ütemében 156 új parkolót alakítottak ki a Seregélyesi út és a Kikindai utca találkozásánál, hétfőtől pedig egy 52 férőhelyes parkolót is használhatnak az Erzsébet és a Bem utca között.

A péntek délutáni bejáráson Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, a Kórház körüli parkolóhely-bővítés régi és jogos igény volt mind a betegek, mind pedig a látogatók és a dolgozók részéről. Vargha Tamás bejelentette: a Modern Városok Program keretében zajló kórházfejlesztés első lépéseként a már meglévő épületekben megkezdődhet a légtechnika, a klímarendszer felújítása. A Beruházási Ügynökséggel folytatott tárgyalások során sikerült megegyezni abban, hogy a háromszintes új tömb, amelyben a Pulmonológiai, az Onkológiai és az Infektológiai (felnőtt, gyerek) Osztályok kapnak majd helyet, építése előtt a hotelépületben, a szakambulancián és a diagnosztikai épületben megkezdődhet a légtechnika-felújítás. A mintegy egymilliárd forintos beruházás közbeszerzési kiírása januárban elindul.

Az elmúlt években több mint 700 parkolót létesített a város a kórház környékén, mondta dr. Cser-Palkovics András. A polgármester köszönetet mondott, hogy a Modern Városok Programban a Szent György Kórház fejlesztése kiemelt figyelmet kap. Mind a parkolóhelyek bővítésével, mind a légtechnikai berendezések felújításával nagy előrelépés történik, amely a kórház dolgozóit, a betegeket, a látogatókat szolgálja. A most átadott 52 parkoló mintegy 110 millió forintból valósult meg.

Dr. Bucsi László ma vette át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház intézményvezetői megbízólevelét az emberi erőforrások miniszterétől. Mint mondta, az átalakuló egészségügyi rendszer komoly feladatok elé állítja: Fejér megye egészségügyi intézményei az alapellátásig hozzá tartoznak majd. A fejlesztésekről szólva elmondta, minden projekt rendes ütemben halad, egymás után indulnak a beruházások. Szólt a közelmúltban átadott családbarát szülészetről, a parkolókról, és beszámolt a közeljövőben várható fejlesztésekről - többek között a hamarosan induló egynapos sebészetről is.

Egy régóta meglévő problémát sikerült megoldani a parkolók kialakításával. Hétfőtől rendezett körülmények között állhatnak meg autóval a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, emelte ki dr. Dienesné Fluck Györgyi. Az önkormányzati képviselő köszönetet mondott a környéken élők nevében az újonnan kialakított parkolókért. Az Erzsébet utca felől érkezők a Bem utca irányában kialakított parkolókat használhatják, amíg a kórházban vagy a rendelőintézetben tartózkodnak, majd ezt követően a Hunyadi utca felé hagyhatják el a parkolót.

Városfejlesztés

 1. Hétfőn késő délutántól újra két irányba lehet közlekedni a felújított Sarló utcában

  A munkálatok még nem fejeződtek be teljesen, de hétfőn késő délutántól visszaállt az eredeti forgalmi rend a Sarló utcában, ugyanis az eredetileg tervezett három hét helyett jelentősen gyorsabban haladt a munkálatokkal a kivitelező. A forgalomcsillapító pódiumok építése még zajlik, így időszakosan félpályás útlezárás még lehetséges az utcában.

  2021.07.26.
 2. Zajlik a Táncsics Mihály Általános Iskola udvarfelújítása

  Már zajlanak a KÉPES program idei felújítási munkálatai: a Táncsics Iskola udvarán folyik a felszedett régi térkő elszállítása, majd a földmunkákkal, a vízelvezetéssel és az új térkő lerakásával folytatódik a tér szépítése.

  2021.07.23.
 3. A Turisztikai Ügynökség képviselői tartottak bejárást a felújított Tourinform Irodában

  Hétfőn este a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetői a város országgyűlési képviselőivel és alpolgármesterével közösen nézték meg a májusban átadott, felújított Tourinform Irodát. A látogatás apropója az a keddi konzultáció Székesfehérváron, ami az Ügynökségnek a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 keretében végzett tevékenységeiről, a helyi fejlesztésekről fog szólni.

  2021.07.19.
 4. Valódi környezetvédelem - ötödére csökken a lerakott hulladék mennyisége Csalán

  Hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi célja is van azoknak a nagyberuházásoknak a Csalai Hulladékkezelő telepen, melyet a Depónia és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás végez. Új csarnokok, új irodaépületek és világszínvonalú válogatógépek állnak hamarosan üzembe. A beruházásról a város polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatott. 

  2021.07.16.
 1. Megújul az István Király Iskola udvara, és zajlik a parkolóépítés is

  A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit. A képviselői keretből elindult beruházás mellett zajlik az intézmény mellett a parkolók építése: 22 új kialakítású, illetve 2 „kiss & go” hellyel, amit 35 millió forintból valósul meg a városi Saára Gyula program keretében.

  2021.07.07.
 2. A második hídra is beemelték a gerendákat a déli összekötőúton

  Ma délelőtt kezdték beemelni a börgöndi vasútvonal feletti közúti felüljáró 12 méter fesztávolságú gerendáit, a déli összekötőút építéséhez kapcsolódóan. A Takarodó út végén harminc elem kerül a helyére holnapig, a folytatásban pedig a híd pályalemez-építési munkálatai zajlanak majd.

  2021.07.06.
 3. Kezdődik az Aranybulla emlékmű környékének teljes felújítása

  Megújul teljesen az Aranybulla emlékmű: kilátóterasz lesz az emlékmű körül, ahova lépcső vezet majd, lesz kerékpáros pihenő, erdei sétaút és egy új parkoló is. Összesen 152 fát, 5438 cserjét és sövényt is ültetnek továbbá automata öntözőrendszert építenek ki. Minden meglévő növény megmarad és nagyon vigyáznak majd ezekre a kivitelezésnél. 

  2021.06.29.
 4. Iskolaudvarok újulnak meg az idei KÉPES programban és kialakítanak egy okostantermet is

  A székesfehérvári óvodaudvarok után, 2020-tól a felújítások immár az általános iskolákban folytatódtak a KÉPES program keretében. A Táncsics Mihály Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének udvarfelújítása mellett egy okostantermet alakítanak ki az István Király Általános Iskolában.

  2021.06.23.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1