Ismét bővült a parkolók száma a kórház környékén

Elkészült a kórház körüli parkolóbővítés második üteme. Ennek keretében 52 új parkolóhelyet alakítottak ki az Erzsébet utcai teherporta és a Bem utca között. A kormány támogatásából megvalósuló, két ütemben lezajlott fejlesztésnek köszönhetően harminc százalékkal bővült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül található parkolók száma.
2020.12.18. 19:08 |

A Modern Városok Program keretében a közelmúltban két külső parkolót alakítottak ki, nagyban segítve a kórházba érkező betegek, látogatók és dolgozók parkolási lehetőségeit. A kormány támogatásából megvalósuló fejlesztés első ütemében 156 új parkolót alakítottak ki a Seregélyesi út és a Kikindai utca találkozásánál, hétfőtől pedig egy 52 férőhelyes parkolót is használhatnak az Erzsébet és a Bem utca között.

A péntek délutáni bejáráson Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, a Kórház körüli parkolóhely-bővítés régi és jogos igény volt mind a betegek, mind pedig a látogatók és a dolgozók részéről. Vargha Tamás bejelentette: a Modern Városok Program keretében zajló kórházfejlesztés első lépéseként a már meglévő épületekben megkezdődhet a légtechnika, a klímarendszer felújítása. A Beruházási Ügynökséggel folytatott tárgyalások során sikerült megegyezni abban, hogy a háromszintes új tömb, amelyben a Pulmonológiai, az Onkológiai és az Infektológiai (felnőtt, gyerek) Osztályok kapnak majd helyet, építése előtt a hotelépületben, a szakambulancián és a diagnosztikai épületben megkezdődhet a légtechnika-felújítás. A mintegy egymilliárd forintos beruházás közbeszerzési kiírása januárban elindul.

Az elmúlt években több mint 700 parkolót létesített a város a kórház környékén, mondta dr. Cser-Palkovics András. A polgármester köszönetet mondott, hogy a Modern Városok Programban a Szent György Kórház fejlesztése kiemelt figyelmet kap. Mind a parkolóhelyek bővítésével, mind a légtechnikai berendezések felújításával nagy előrelépés történik, amely a kórház dolgozóit, a betegeket, a látogatókat szolgálja. A most átadott 52 parkoló mintegy 110 millió forintból valósult meg.

Dr. Bucsi László ma vette át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház intézményvezetői megbízólevelét az emberi erőforrások miniszterétől. Mint mondta, az átalakuló egészségügyi rendszer komoly feladatok elé állítja: Fejér megye egészségügyi intézményei az alapellátásig hozzá tartoznak majd. A fejlesztésekről szólva elmondta, minden projekt rendes ütemben halad, egymás után indulnak a beruházások. Szólt a közelmúltban átadott családbarát szülészetről, a parkolókról, és beszámolt a közeljövőben várható fejlesztésekről - többek között a hamarosan induló egynapos sebészetről is.

Egy régóta meglévő problémát sikerült megoldani a parkolók kialakításával. Hétfőtől rendezett körülmények között állhatnak meg autóval a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, emelte ki dr. Dienesné Fluck Györgyi. Az önkormányzati képviselő köszönetet mondott a környéken élők nevében az újonnan kialakított parkolókért. Az Erzsébet utca felől érkezők a Bem utca irányában kialakított parkolókat használhatják, amíg a kórházban vagy a rendelőintézetben tartózkodnak, majd ezt követően a Hunyadi utca felé hagyhatják el a parkolót.

Városfejlesztés

 1. A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

  Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

  2021.01.18.
 2. Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

  Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 

  2021.01.15.
 3. Újragondolt közösségi terek - a COVID utáni időszakot tervezik a fehérvári diákok

  Az oltások megkezdésével egyre nagyobb az esély, hogy az év második felében visszatérhessen a közösségi élet a városba. A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet, arról is kérdezve a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá azokat a helyeket a saját generációjuk számára, ahol a legszívesebben találkoznak.

  2021.01.10.
 4. Megemelte a Kormány a Kodály iskola felújítására szánt összeget

  A Kormány megemelte a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítására szánt összeget 891 millió forintra, így teljes egészében megvalósulhat a székesfehérvári iskola felújítása - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.12.19.
 1. Tavasszal kezdődik a Budapest-Balaton kerékpárút fehérvári bevezető szakaszának építése

  A Budapest - Balaton kerékpárút Kisfalud felől érkezik majd be Székesfehérvárra. Az új kerékpárút pedig nem a jelenlegi oldalon halad majd, hanem a másikon. A 7-es főút alatt egy kerékpáros aluljárón éri el a Nagyszombati - Budai kereszteződést, ezzel együtt a meglévő kerékpárutat.

  2020.12.10.
 2. Új kutyafuttató és grund gyerekeknek az Almássy lakótelepen

  A gyerekeknek is megmaradt a kis grund és egy kutyafuttatót is ki lehetett alakítani az Almássy lakótelep egyik zöld sarkában. Igazi összefogás eredménye az új kutyafuttató, amivel a napokban készültek el a Városgondnokság szakemberei. 

  2020.12.08.
 3. Elkészült a sport- és szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál

  Befejeződött a Palotavárosi tavaknál a sport- és szabadidőközpont kivitelezése. Az 1 milliárd 250 millió forint értékű TOP-os fejlesztés kiszolgálja a városlakók egészséges élettér iránti igényét, valamint biztosítja a kulturált környezetet a szabadidő aktív eltöltéséhez. 

  2020.11.27.
 4. Új erdősávok a városban - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

  Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége. 

  2020.11.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár