Iparvállalati műszaki szakközgazdász és menedzser továbbképzés Fehérváron

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvár Campusa és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara csütörtökön jelentette be, hogy elindítja Iparvállalati Műszaki szakközgazdász/menedzser szakirányú továbbképzését. A kezdeményezés kutatással indult, amelyet a BCE Székesfehérvári Campusának munkatársai és a Prosperis Alba Kutató Intézet folyatott le a BCE rektorának, Prof. Dr. Lánczi Andrásnak és Székesfehérvár polgármesterének, Dr. Cser-Palkovics Andrásnak a kezdeményezésére.
2021.01.28. 16:18 |

A négy féléves, levelező kurzusra február 15-ig lehet jelentkezni, a beiratkozás után február 26-27-én indul az oktatás.

A Budapesti Corvinus Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara kimondottan iparvállalati környezetre szabott képzést ajánl azoknak az ipari vállalattól érkező középvezetők, akik vezetővé szeretnének válni szakterületükön, vagy már meglévő vezetői pozíciójuk szakmai kompetenciáit szeretnék továbbfejleszteni.

A képzés kialakítása során kimondottan Székesfehérvár vezető vállalatainak igényeit vette figyelembe az egyetem. A képzés során a vállalati funkciók áttekintése biztosítja az alapot, melybe az üzleti- és menedzsmenttudományokon túlmenően releváns műszaki ismeretek épülnek be. A módszertani képzésen túl, pedig a vállalati vezetői készségek átadása biztosítja a megszerzett ismeretek gyakorlatba való átültetésének lehetőségét.


Az iparvállalati műszaki menedzser szakra bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél a jelentkezés feltétele, az iparvállalati műszaki szakközgazdász szakon pedig gazdaságtudományi képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevél és közgazdász szakképzettség a feltétel.

Kifejezetten alulról szerveződően, vállalati igény alapján fogalmazódott meg a képzés iránti igény - hangsúlyozta Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester. Ma nagyon komplex tudásra van szükség, nem lehet kizárólag egy tematikában otthon lenni a technológiai, a gazdasági és a pénzügyi ismeretekben. Sokkal átfogóbb tudással, információs háttérrel, szaknyelvi ismerettel kell rendelkezni, kombinálni kell a technológia, mérnöki, informatikai, gazdasági és közgazdaságtani ismereteket. 

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja hangsúlyozta, hogy intézményük már alapítványi formában működik, amely biztosítja a rugalmas alapot az új típusú képzéshez. Létrehozásában pedig fontos szerepe volt a székesfehérvári, regionális, illetve nemzetközi vállalati igényeknek. 

Dr. Fehér Péter, a BCE Executive Degree Programokért és Szakirányú Továbbképzésekért felelős dékánja arról beszélt, hogy a mesterképzés kifejezetten a gyakorló szakembereknek szól. Azokra koncentrálnak, akik már dolgoznak, van munkatapasztalatuk és fejlődni szeretnének. Fontos, hogy az elsajátított tudás gyors gyakorlati hasznosíthatósággal rendelkezzen. 

Prof. Dr. Györök György, az ÓE AMK dékánja arra hívta fel a figyelmet, hogy a két együttműködő felsőoktatási intézmény egymástól függetlenül és egymás szándékait erősítve egyetlen alapvető célt szolgál, nevezetesen a piacképes tudás átadását. A mesterképzés iránti igényt a székesfehérvári ipari szereplők fogalmazták meg, és tananyag kialakításában is tevőlegesen részt vettek. A képzés olyan tantárgyakat tartalmaz, melyek nevei már beépültek a hétköznapi életünkbe, például ipar 4.0, mesterséges intelligencia, virtuális valóság. 

Dr. Pogátsnik Monika, az ÓE AMK oktatási dékánhelyettese elmondta, hogy a képzés levelező formában zajlik négy féléven keresztül. A jelentkezési határidő 2021. február 15., a beiratkozás pedig várhatóan február 20-án lesz, a képzés február 26-27-én indul. Jelentkezni nem a hagyományos E-felvételin keresztül, hanem sokkal egyszerűbben, egy online felületen lehet.

A képzés önköltséges, egy félév 495.000 forint, amelyre állami finanszírozás nincs, de vállalati ösztöndíjjal támogatható. Cser-Palkovics András polgármester záró gondolataiban hozzátette, hogy a nagyvállalati szektor várhatóan meg tudja oldani a költségtérítést, azonban a KKV-szektorban Székesfehérvár Önkormányzata kész átgondolni egyfajta ösztöndíj jellegű támogatási formát, ha erre igény mutatkozik.

Gazdaság

 1. Fehérvári gazdasági mentőcsomag - tíz szállásadó vállalkozás igényelt segítséget

  Lezárult a szállásadók számára meghirdetett pályázat a gazdasági mentőcsomag keretében Székesfehérváron. A programot az Önkormányzat hirdette meg, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, köztük a szállásadókat is. A részletekről a közösségi oldalán számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2021.03.03.
 2. Székesfehérváron is ingyenesen szállít ki két hétig a Coop Online

  A tisztán magyar tulajdonú Coop Online élelmiszer-webáruház március 1-től 15-ig ingyenesen szállít házhoz az ország bármely pontjára, akár egy munkanapon belül.

  2021.03.03.
 3. Ilyen árakkal indították az évet a székesfehérvári ingatlanok

  Székesfehérvár ingatlanpiaca kevésbé mozgalmas évet tudhat maga mögött. Az idei év viszont más lehet. A harmadik hullám, valamint a kormányzati intézkedések és támogatások újabb változásokat hozhatnak magukkal. Az Ingatlannet.hu statisztikai adatait felhasználva mutatja meg, hogyan indultak útnak a 2021-es ingatlanárak és hogy mire lehet számítani a jövőben.

  2021.03.01.
 4. Idén is kérhetjük a NAV-tól az szja-bevallási tervezet postázását

  Akinek még nincs KAÜ azonosítója (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

  2021.03.01.
 1. Munkába álltak a Videoton EAS Kft. automatizált gépei

  A Gazdaság-újraindítási Akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán. A tárcavezető közösségimédia-posztjában jelezte, hogy a Videoton EAS Kft. kormányzati támogatással vásárolt automatizált gépei már munkába álltak.

  2021.02.23.
 2. Digitális professzionális mérőeszközöket kapott a HTM-től a Széchenyi Technikum

  A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

  2021.02.22.
 3. Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

  Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 

  2021.02.22.
 4. Március 15-től lesz elérhető az szja bevallás tervezete a NAV oldalán

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó(szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

  2021.02.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4