Ingyenes nyílt nappal nyitja meg kapuit újra a Sóstó Látogatóközpont szombaton

Április 1-jén újra megnyitja kapuit a Sóstó Látogatóközpont. Ingyenes nyílt nappal várják a családokat szombaton.
2023.03.29. 10:31 |
Ingyenes nyílt nappal nyitja meg kapuit újra a Sóstó Látogatóközpont szombaton

A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Felébredt téli álmából a természet, a Sóstón a növények és az állatok is érzik már a tavaszt: nyüzsögnek, fejlődnek. Érdemes a természetvédelmi területet megcsodáló sétát szombatra időzíteni, ekkor ugyanis 10.00 és 16.00 óra között számos programmal várja a családokat az újranyitó Sóstó Látogatóközpont.

Április 1-jei nyílt napjukra szabadtéri játékokkal és kézműves foglalkozással készülnek, valamint két időpontban, 10.30 és 14.00 órakor környezeti nevelő bevonásával interaktív foglalkozást is szerveznek.

Fehérvári színes

 1. Gyógynövénygyűjtés Bodajkon

  Július 28-án vasárnap délelőtt lesz a következő Herbarius gyógynövénygyűjtő túra. A nyár derekán újabb növények borulnak virágba, illetve a korábban nyílók is jelen vannak még. Így folytathatjuk a gyógynövények begyűjtését, házipatikánk részére. 

  2024.07.24.
 2. Városszerte festenek a játszótereken

  A Városgondnokság a 120 fehérvári játszótér karbantartásának részeként több helyen festi a következő hetekben a játszóeszközök fából készült elemeit. A munkát kedden reggel a Haleszben kezdték festők és folyamatosan haladnak úgy, hogy egyszerre csak egy-két játszóeszközt kelljen lezárni két napra, amég teljesen megszárad a festék.

  2024.07.23.
 3. Élmények a velencei táborban

  Negyedik, záró turnusához érkezett a velencei bentlakásos tábor. A gyerekek jelentős része évről-évre visszajáró vendég, jelenleg 57-en vannak a táborban, akik többek között néptánccal, kézműveskedéssel, sporttal és legfőképpen beszélgetéssel töltik ezt a hetüket.

  2024.07.23.
 4. Időutazás a középkorba

  Folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napokra hangoló óriásbábos hétvégék: július 27-én, szombaton 17 órától Géza fejedelem, felesége, Sarolt fejedelemasszony és a Szent Koronát hozó Asztrik püspök óriásbábját kísérhetik el sétájukon a középkori történelem iránt rajongók. Az esemény Palásti Máté gitárművész-zeneszerző 18 órakor kezdődő kiskoncertjével zárul a Zichy ligeti Zenepavilonban.

  2024.07.22.