Indulhat a kézilabda EHF Európa Ligában az Alba Fehérvár KC

Hétfő késő este jelentette meg honlapján a hírt a fehérvári női kézilabdacsapat, mely szerint több mint három és fél év után ismét nemzetközi kupameccset játszhat az Alba FKC. A korábbi EHF Kupát ezentúl EHF Európa Ligának hívják, ennek mezőnyében kap helyet Deli Rita csapata.
2020.07.21. 00:32 |

"A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében a 2019/2020-as idény felfüggesztése, majd törlése miatt az egy évvel korábbi bajnokság végeredményét - melyben hetedik helyezést értünk el - vették figyelembe az európai kupanevezéseknél. Mivel az Érd visszalépett a nemzetközi szerepléstől, valamint országonként a fix helyek mellett egy csapat számára szabadkártyára pályázhattak a nemzeti szövetségek, lehetőséget kaptunk az indulásra.

A lebonyolítás rendje eredetileg három, oda-visszavágós selejtező körből, négyszer négycsapatos csoportkörből, majd negyeddöntőkből és Final Four-ból állt. A nevezések múlt heti lezárását követően kiderült, hogy a nőknél nem lesz első selejtező kör, így októberben a második fordulóval kezdődnek a küzdelmek, melyben az Alba Fehérvár KC rögtön érdekelt lesz.

A második selejtező kör sorsolása a szokásokhoz híven Bécsben lesz jövő kedden (július 28-án). A mérkőzéseket az október 10-11-i és 17-18-i hétvégéken kell majd lejátszani – azaz 44 hónap elteltével újra európai kupa meccset rendezhetünk a Köfémben!" - írja az albakezi.hu klubhonlap. Utoljára 2017. február 12-én a német HC Leipzig legyőzése alkalmával játszottak európai kupameccset a fehérváriak.

 Az Alba Fehérvár KC lehetséges ellenfelei az EL második körében:

 Hypo Niederösterreich (AUT)

WAT Atzgersdorf (AUT)

Paris 92 (FRA)

Thüringer HC (GER)

Molde HK Elite (NOR)

Tertnes Bergen (NOR)

HC Dunarea Braila (ROU)

Kuban Krasnodar (RUS)

LC Brühl Handball (SUI)

Iuventa Michalovce (SVK)

Lugi Handboll (SWE)

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak