Folytatódik az Apaklub - interaktív foglalkozás igyekvő apáknak

Az idei évben három alkalommal várják az édesapákat, akik olyan témákban kaphatnak hasznos segítséget, mint a megfelelő szülői elismerés, a gyermekkel való kapcsolat erősítése, vagy a hiszti kezelése. Az első alkalom október 8-án lesz a Szent Gellért Hotelben.
2018.10.03. 08:22 |

Az Európai Unió támogatásával szervez Apaklubot a Fúzió Egyesület olyan édesapáknak, akikben megfogalmazódott már az a kérdés, hogy hogyan tudja „jól” nevelni gyermekét.

A foglalkozásokat Németh Ádám vezeti, aki három gyermekes apa, pedagógus. Tanított általános és középiskolában. Alapítója és vezetője volt egy székesfehérvári nehéz életkezdésű gyermekeket támogató kezdeményezésnek, ahol 3-20 éves korig foglalkozott fiatalokkal.

A programnak a Szent Gellért Hotel ad otthont. Az első alkalom október 8-án 17.30-tól lesz, az elismerés és pozitív visszajelzés lesz a téma. A következő alkalom november 5-én 17.30-tól a gyermek és az apa kapcsolatának erősítéséről szól majd, míg a harmadik estén – december 3-án 17.30-tól – a hiszti kérdéskörével foglalkozhatnak a résztvevők.

A foglalkozások ingyenesek, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címen.

A foglalkozások nem épülnek egymásra, egymástól függetlenül, más-más csoportban zajlanak, így önállóan is látogathatóak. A program megvalósításában kiemelt partner a SZÉNA Egyesület a Családokért. A program az EFOP-1.2.1- 15-2016- 00001 - Családban marad! - Családi életre nevelés Székesfehérváron és a Velencei Tónál projekt keretében valósul meg.

Közélet

 1. Itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel - Díszközgyűlés a Szent István téren

  Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

  2019.08.20.
 2. „Tekints, István király hazádra, fordítsd szemeid régi országodra…”

  Szent István és a magyar állam alapításának ünnepén hagyományosan a Nemzeti Emlékhelyen róják le tiszteletüket a megemlékezők. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, melyben felhívta a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok megőrzésének fontosságára. 

  2019.08.20.
 3. Kenyérmegáldással és püspöki misével ünnepelt Fehérvár Szent István király napján

  Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a város papságával együtt celebrált szentmisét a Szentkorona hiteles másolatának és első uralkodónk fejereklyéjének jelenlétében Spányi Antal, püspök a Szent Imre templomban. A szentmise után a főpásztor megáldotta az új kenyeret, mint a családi jólét és a jövő jelképét, majd Isten áldását kérte valamennyi magyar család kenyerére és életére.

  2019.08.20.
 4. Kenyérszentelés és szentmise Szent István király ünnepén a Szent Imre templomban

  Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapján az ünnepi szentmisét 10.30 órától a Bazilika felújítása miatt ezúttal is a Szent Imre templomban celebrálja Spányi Antal, megyés püspök, a főpásztor hagyományosan a szentmise végén áldja meg az új kenyeret és kéri Isten áldását valamennyi magyar család kenyerére és életére.

  2019.08.19.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek