Ilyen volt a TESZ#2020 kihívás - kihirdették a nyerteseket

A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt idén a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezték meg. A 9. TESZ futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. A november 15-én lezárult mozgalmas versenyhónap eredményeit a már zajló „Hulladékcsökkentési hét” programjai között ismertették a szervezők.
2020.11.24. 14:34 |

A Depónia Nonprofit Kft. kreatív kihívására 21 résztvevő 35 posztja és 61-féle alkotása érkezett be a határidő lejártáig. A pályázat témái a hulladékmegelőzés és az újrahasználat voltak, a zsűrinek pedig nem volt egyszerű dolga, hiszen nagyon ötletes pályaműveket készültek, amelyeket Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője méltatott az eredményhirdetésen: „A jelen körülmények miatt újra kellett gondolnunk a Depónia-futást. Korábban a tömegfutásra jelentkezéskor PET-palackot gyűjtöttünk. Depóniásként a miénk a T, azaz a Tiszta betű, amely miatt most hulladékcsökkentés került az újragondolt kihívás középpontjába. A versenyben az első 3 helyezettet díjaztuk, így fel kellett állítanunk egy pontozási sorrendet, melyek szempontjai a felhasználhatóság, az ötletesség, az újszerűség és a hulladék különlegessége, aránya voltak.”

Az eredményekről ma Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Hirt Károly, az ARAK elnöke számoltak be.

Ez alapján a TESZ#2020 – Depónia kihívás 1. helyezettje Baloghné Szórád Gizella lett, aki használt pántolószalagból kosarat készített, a 2. helyezett Hedlicska Ágnes lett egy cserepekből készített cicajátszótérrel, a dobogó 3. fokára pedig Molnár Marietta léphetett, aki társasjátékokhoz készített tárolódobozt. A Székesfehérvári István Király Általános Iskola 2.c osztálya „Újratervezés” című videójával pedig elnyerte a zsűri különdíját. A három legjobbnak ítélt résztvevő számára 30-20-10 ezer forintos utalványt juttatnak majd el a szervezők, míg a különdíjas osztály számára depóniás ajándékcsomagokat küldenek.

Az ARAK kihívására, a Futással az iskoláért! TESZ#2020-ra rengetegen jelentkeztek, a 3894 feltöltött futással összesen 31788,9 km tettek meg az iskolákért a résztvevők. Hirt Károly, az ARAK elnöke elmondta, hogy a közösségi kezdeményezés nem volt új a TESZ-futók számára. „Az ARAK minden évben díjazta a legaktívabb iskolákat. Ennek folytatásaként idén virtuálisan gyűjthették a futók a kilométereket az iskolák számára. A 300.000 Ft-os sportszervásárlási utalványt az eredmények feldolgozása után az alábbi 10 legtöbb km-t gyűjtött iskolák között osztjuk szét, valamint az intézmények a szokásos TESZ pólókból is arányosan kapnak majd.”

Első helyen végzett az István Király Általános Iskola (10672 km, 1046 futás), második lett a Széna Téri Általános Iskola (7056 km, 884 futás), harmadik az Árpád Technikum és Szakképző Iskola (3656 km, 492 futás), negyedik helyen végzett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (2682 km, 312 futás), ötödik helyezett a Németh László Általános Iskola (1946 km, 538 futás), hatodik lett a Vasvári Pál Általános Iskola (1723 km, 176 futás), hetedik a Tóvárosi Általános Iskola (886 km, 94 futás), nyolcadik a Kodolányi János Gimnázium (837 km, 78 futás), kilencedik helyen végzett a Hétvezér Általános Iskola (794 km, 69 futás) és a tizedik helyre a Tóparti Gimnáziumot futották be a résztvevők 462 km-rel, 80 futással.

Sport

 1. 2-1-re kikapott Kisvárdán a MOL Fehérvár FC

  A második helyen álló MOL Fehérvár FC 2-1-re kikapott Kisvárdán a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen. A szeptember végi összecsapást a Fehérvár kérésére halasztották el, mert akkor az Európa-liga selejtezőjében készült sorsdöntő mérkőzésre a főtáblára jutásért.

  2021.01.27.
 2. Javított az Alba Fehérvár KC – magabiztos győzelem a Békéscsaba ellen

  A múlt heti, Kisvárda elleni hazai vereséget (25-27) követően a Békéscsabát fogadta az Alba Fehérvár KC a Köfém Sportcsarnokban. Józsa Krisztián együttese végig vezetve, simán győzött a sereghajtó ellen, és immár nyolc ponttal áll a tabella nyolcadik helyén.Alba Fehérvár KC - Békéscsaba 35-28 (18-13)  

  2021.01.27.
 3. Amerikai-nigéria állampolgár a fehérvári kosarasok ötödik légiósa

  Négy amerikai légiós mellé egy ötödiket is igazolt az Alba Fehérvár, Zaid Hearst személyében, aki nigériai állampolgársággal is rendelkezik. A huszonhét éves játékosnak komoly európai rutinja is van, legutóbb Franciaországban kosarazott.

  2021.01.27.
 4. Korán nagy hátrányba került, csak felzárkózni tudott az Alba Szombathelyen

  A regnáló bajnok ottohnában kapott ki először hat győzelem után az Alba Fehérvár. A szombathelyi Falco tíz pont fölötti előnyt épített ki az első negyed végére, utána pedig visszaverte az Alba komolyabb zárkózási kísérleteit. Vojvoda Dávid 25 ponttal zárt, de védekezésben és a lepattanók összeszedésében nem remekelt a csapat, amely végül tizeneggyel kapott ki.

  2021.01.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak