Időpont-egyeztetés nélkül, inkubátorban fogadja télen a sérült madarakat a sukorói Vadmadárkórház

Téli nyitvatartásra váltott ettől a hónaptól a sukorói Vadmadárkórház. A talált, sérült madarakat folyamatosan fogadják, fűtött inkubátorban lehet őket elhelyezni. Az egyre nehezedő gazdasági helyzet a kórházat is érinti, ezért kérik, hogy aki teheti, felajánlásával, karácsonyi ajándékkal támogassa a mindennapi működést.
2022.11.24. 11:11 |
Időpont-egyeztetés nélkül, inkubátorban fogadja télen a sérült madarakat a sukorói Vadmadárkórház

A sukorói Vadmadárkórházban november 1-je és március 1-je között tart a téli működési rend.

Ez idő alatt minden beteg, sérült madarat az inkubátor segítségével fogadnak folyamatosan, időpont-egyeztetés, várakozás, telefonálás nélkül. Az inkubátor fűtött és madár érkezése esetén automatikusan üzenetet küld a gyógyítók telefonjára, akik így gyorsan az állat segítségére sietnek. A madarak ellátása így folyamatos és zavartalan.

Közben a nehéz gazdasági helyzet a Vadmadárkórházban is egyre inkább érezteti hatását.

Azzal a kéréssel fordulnak mindenkihez – magánszemélyekhez, cégekhez egyaránt –, hogy lehetőségük szerint támogassák a gyógyító tevékenységet és adjanak új esélyt az egészséges, szabad életre.

A Segítsünk együtt, hogy repülhessenek! kezdeményezés keretében az alábbi elérhetőségeken várják a támogatásokat:

Számlaszám:10400889-50505448-49551016,
IBAN: HU89,
SWIFT code: OKHB HUHB
Bankkártyás vagy Paypal támogatás, EZEN az oldalon lehetséges. 

Közélet

 1. Köszönet a segítőknek

  Ünnepélyes keretek között adták át a Csengőszó-díjat a Titkok Házában. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését idén Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa vehette át, aki az elmúlt két évben tevékenyen részt vett négy nagyszabású esemény megszervezésében, a közös együttműködésen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, valamint részt vett a csomagok osztásában, szervezte a kollegák részvételét az eseményekre.

  2022.12.03.
 2. Ökumenikus jótékonyság

  Színvonalas ünnepi műsorral várták a résztvevőket idén is az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A nagyszabású esemény bevételét – közel 800 ezer forintot - két anyaországon túli magyar közösség, a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára ajánlották fel.

  2022.12.02.
 3. Kora tavasszal átadják a déli összekötőt

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utakat összekötő út kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 4. Már kaphatók a jövő évi matricák

  Már kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. megújult honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

  2022.12.02.