Idén online SportmajálisON mozogathattuk meg magunkat

Idén sem maradt el Székesfehérváron a Sportmajális, csak az online térbe költözött: május elsején online edzésbemutatók és sportfoglalkozások részese lehetett minden mozogni vágyó a város honlapján keresztül. Az egyes foglalkozások között szakemberek, edzők és sportolók adtak hasznos tanácsokat.
2020.05.01. 18:56 |

Az Alba Fehérvár Kosárlabda Klub és Alba Fehérvár KC sportolói új közös projektjükről, az online tesiórákról is beszéltek. A sport és a művészet határán található a tánc: az online eseményben szó volt arról is, hogy a néptáncosok hogyan próbálnak ebben az időszakban, illetve miként lehet összetartani a népes táncegyesületeket, klubokat.

A Sportmajális on-line edzésfolyamát ITT tudja visszanézni!

SportmajálisON résztvevői:

 • Cristina Porres Mormeneo (Székesfehérvári Balett Színház): balett alapú erősítő torna családoknak
 • Horváth Balázs: saját testsúlyos intervall edzés
 • Horváth-Polgár Dóra: pilates
 • Kelemen Nikolett (MÁV Előre SC – N’Joy Sport & Tánc Stúdió): senior torna és gerinctorna
 • Müller Judit: jóga
 • Rozs Gergely: calisthenics edzés
 • Rusznák Renáta: izomformáló, állóképességet és mozgáskoordinációt fejlesztő edzés
 • Wang Arnold: alakformáló és zsírégető edzés

Az edzések között Ballagó Enikő gyógytornász látta el a nézőket hasznos tanácsokkal az otthoni mozgáshoz és a sportsérülések elkerüléséhez. „Karanténos” sportolásukról az Alba Fehérvár Kosárlabda Klub, az Alba Fehérvár Kézilabda Klub, a MOL Fehérvár FC és a Hydro Fehérvár AV19 játékosai beszéltek majd, Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyesület művészeti vezetője pedig a táncosok mostani próbáiról osztott meg kulisszatitkokat.

Sport

 1. Megkezdték a felkészülést a fehérvári kézilabdázók, Triscsuk ismét az Albában

  Június 2-án megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. A csonkán félbemaradt előző bajnokság után új igazolásokat mutattak be a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. Köztük nagy visszatérő is akad, Triscsuk Krisztina, aki akár a fehérvári klub történetének legjobb góllövőjévé is válhat az előttünk álló szezonban.

  2020.06.03.
 2. A hetedik helyezett Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Június 6-én, szombaton 19 órakor a Kisvárda együttesét fogadja a Vidi a MOL Aréna Sóstóban. A VidiShopban és a mérkőzés napján a stadionnál nem lesz jegyértékesítés, kizárólag elővételben, online lehet csak belépőket vásárolni. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek.

  2020.06.03.
 3. Visszatérhettek a vízre és már versenyeztek is a VVSI fiataljai

  Évadnyitót idén nem tarthattak a VVSI-ben, hiszen a veszélyhelyzet miatt gyakorlatilag el sem kezdődhetett a szezon. Az intézmény március közepén teljesen bezárta kapuit. Az enyhítések után május elejétől visszatérhettek a gyerekek a vízre, az edzéseket kis csoportokban, csak kis létszámú hajóegységekben lehet tartani.

  2020.06.02.
 4. A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet

  Az „újraindulás” után a teniszezők reagáltak a leggyorsabban, és próbáltak mihamarabb visszatérni a rendes kerékvágásba. Talán nem véletlenül, hiszen a sportág sajátossága okán – egy-egy sportoló a pálya két végében, hálóval elválasztva – a biztonságosan űzhető testmozgások közé tartozik.

  2020.06.02.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak