Idén is több kilométernyi ünnepi fényfüzér díszíti Székesfehérvárt

Az advent örömteli, hangulatos időszaka az évnek. Bár az idei ünnepvárás sok szempontból eltér a hagyományainktól, a díszkivilágítás azonban elmaradhatatlanul ragyog idén is Székesfehérvár utcáin. A Belvárosban szombaton délután ötkor kapcsolják fel az ünnepi fényeket. 

2020.11.28. 08:44 |

Tucatnyi szakember október óta dolgozott azon, hogy advent kezdetére felszerelje a több kilométernyi kábelt, fényfüzért és egyéb dekorációkat. A Zichy-ligetbe és egyes belvárosi utcákba idén nem került díszvilágítás, viszont hangsúlyosabban dekorálták a városrészeket – tudtuk meg Vörös Tamástól, a Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának vezetőjétől.

Székesfehérváron október 10-én kezdődött el az ünnepi díszkivilágítás felszerelése. A Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának munkatársai és a villanyszerelő szakemberek körülbelül 5 kilométernyi fényfüzért, mintegy 2 kilométernyi elektromos kábelt és egyéb dekorációkat tettek a helyükre. A Várkörút dekorációja egész évben a helyén maradt, mert ennek a felszerelése hosszadalmas és bonyolult, ezen kívül azonban minden mást újonnan kellett feltenni a Városház téren, a Fő utcán és a kapcsolódó területeken – mondta Vörös Tamás csoportvezető.

A szakember hozzátette, hogy a Zichy ligetbe a Kori Liget elmaradása, míg az Oskola és az Ady Endre utcákba az ott zajló építkezés miatt idén nem tettek dekorációt, az egyes városrészekbe viszont igen, így került például ünnepi dísz a Csónakázó-tó szigetére, a Németh László Általános Iskolához, a Tóvárosi Általános Iskolához, a Nyitrai úti ABC-hez, a MOL Aréna Sóstóhoz és a Sarló utcába.

Fontos szempont volt idén is, hogy a fényforrások mindegyike LED technológiával működik, azaz energiatakarékos.

Fehérvári színes

 1. A Loveinfo-t is fejlesztette a Széna Egyesület az Arconic támogatásával

  A 25 éves SZÉNA Egyesület - az Arconic Foundation támogatásának köszönhetően – sikeres mentális egészségprojektet valósított meg székesfehérvári általános- és középiskolákban. Céljuk volt a LoveInfo program fejlesztése, mely a fiataloknak szexuális nevelést, drogprevenciót egyaránt szolgáló, mobil applikáció, ami iOS-en és Androidon is elérhető app. A LoveInfo program webes felülete is elérhetővé vált a www.loveinfo.hu címen. 

  2021.01.27.
 2. Közterületi ültetésre is felajánlhatják a gyökeres fenyőket

  A Városgondnokság arra kéri azokat, akik gyökeres fenyőfát díszítettek fel karácsonykor és azt nem tudják vagy nem akarják elültetni saját kertjükben, hogy felajánlhatják azt közterületi kiültetésre. A felajánló lakók a parkfenntartási csoporttal tudnak egyeztetni a fenyőfáról. A tervek szerint az amúgy is örökzöldes beültetéssel rendelkező Budai - Lövölde háromszögbe ültetnék a fákat.

  2021.01.27.
 3. Mert játszani mindenki szeret - podcast a MintaKINCStár játékfejlesztőjével

  A kisgyermekek a játékon keresztül tanulnak, a játék segíti őket készségeik fejlesztésében. Míg ők azt gondolják, hogy „csak” játszanak, fejlődik a türelmük, kitartásuk, a gondolkodásuk, a kudarctűrő és együttműködési készségük is. A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

  2021.01.27.
 4. Kihirdették a Tollpihe Meseíró Pályázat eredményeit

  Rendhagyó módon, online formában hirdették ki idén a Tollpihe Meseíró Pályázat eredményeit. A versenyre 34 fantáziadús írásművet küldtek be a Fejér megyei általános iskolások. A zsűri tagjai a pályázatot meghirdető Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Facebook oldalán értékelték az alkotók munkáit.

  2021.01.25.
 1. Mi alapján válasszunk elektromos autót?

  Megszületett az elhatározás, hogy környezettudatosabb közlekedési módon autózzon, de hogyan tovább? Az elektromos autók már szinte minden igény kielégítésére alkalmasak, ezért először tisztában kell lenni a saját elvárásainkkal. Székesfehérváron már évek óta egyre több elektromos autót használ az önkormányzat és a városi cégek is.

  2021.01.23.
 2. Iskola-előkészítő foglalkozás lesz február 3-án a Szent Imre Általános Iskolában

  A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda szeretettel hívja és várja az iskolába készülő nagycsoportos óvodások szüleit - a vírushelyzet miatt korlátozottabb lehetőségek között - február 3-án.

  2021.01.23.
 3. A Fehérvár Hero nyerte ’Az Év Applikációja különdíjat’

  A városi felkérésre az Absurd Reklámügynökség által fejlesztett Fehérvár Hero applikációja 'Az Év Applikációja különdíjat' nyerte el. Az Év honlapja pályázatán ’A Közösség’ kategóriában elnyert oklevelét az országos roadshow keretében adták át. A tavaly októberben elindított applikáció különböző, Székesfehérvárral kapcsolatos feladatok teljesítésére hívta a játékos kedvűeket, ezzel is erősítve a helyi közösséget.

  2021.01.22.
 4. A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza vágott vincevesszőt

  A vincevessző ünnepén Csóbor Balázs a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza metszett szőlővesszőt, majd megvizsgálta a rügyek állapotát, hogy nem érte-e fagykár a szőlőt. Ugyancsak a rügyek alapján jósolt a várható termésről: megállapította, hogy a rügyek zöldek és átvészelték az elmúlt napok száraz fagyos időjárását. 

  2021.01.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár