Szombaton ismét lesz Művészkorzó Székesfehérvár belvárosában

A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatér a fehérvári belvárosba: július 3-án, szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen. 
2021.07.03. 08:15 |

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ színes programsorozata, amelynek előadásai minden alkalommal 17 órakor kezdődnek, egészen augusztus 7-ig tart.

A júniusban beköszöntött kánikula jelezte, megérkezett a nyár, ideje van a szórakoztató programoknak is. Tavaly a hosszú bezártság után először a belvárosi Művészkorzón találkozhatott személyesen a közönség régen látott kedvenceivel. A sorozat nagy sikert aratott, a Városház téren és a Zichy ligetben látható, hallható produkciókat élvezettel követték a nézők, törzsközönség is verbuválódott a szombat délutáni eseményekre.

Idén újra várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális központ által szervezett Művészkorzó. A belvárosi programon augusztus 7-ig minden szombaton 17.00 órától lepik meg a művészek az arra járókat: a Vörösmarty Színház művészei és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre, műsoruk után pedig minden héten más hagyományőrző csapat tart harcművészeti bemutatót.

Első alkalommal július 3-án várják a közönséget a Művészkorzó fellépői.

A Városház téren a Vörösmarty Színház színészeit, Egyed Attilát és Molnár G. Nórát láthatják, és fellép a 2019-es Fehérvár Hangja döntőse, a gitáros-énekes Gyánó Huba is. A Fejér Baranta Hagyományőrző Egyesület tagjai időutazásra hívják a közönséget, bemutatójuk 17.30 órakor kezdődik, szintén a Városház téren, ahonnan csata közben magukkal viszik a közönséget a Zichy ligethez. A Zenepavilonban 18.00 órától a komolyzene kedvelői az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeiből álló vonósnégyes koncertjét élvezhetik: Bondor Erika (hegedű), Nyári Kornél (hegedű), Balogh Zsuzsanna (brácsa) és Valkó Béla (gordonka) játszanak majd a hangulatos környezetben.

Székesfehérváron a nyár elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a belvárosban, a Vörösmarty Színház előtt. Szombatonként a belvárosban járók ezentúl mindig más és más bábokkal találkozhatnak majd, „akikkel” közelebbről is megismerkedhetnek, és persze fotózkodhatnak is velük.

A belvárosi Művészkorzó védettségi igazolvány nélkül is látogatható program.

Fehérvári színes

 1. Kóruskoncert és kardforgató hagyományőrzők is lesznek a szombati Művészkorzón

  Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart hagyományőrző bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban az Alba Regia Vegyeskar koncertje zárja a programot. 

  2021.07.31.
 2. Természetes házipatika Lencsés Rita gyógynövényszakértővel

  A nyár derekán szépen gyűlnek a kúrákhoz vagy alkalmi kezeléshez való szárítványok különféle teáknak, a kikevert krémek, a bőrápolásra használható tinktúrák és olajos kivonatok. Két hétházpusztai egy-egy hétvégés gyógynövénytábor már lezajlott Lencsés Rita szakértő vezetésével, aki a begyűjtés, a tárolás és a felhasználás praktikáiba is beavatta a résztvevőket.

  2021.07.30.
 3. Olimpia a Bregyóban a Napraforgó tábor résztvevőivel

  Olimpiát rendeztek a Napraforgó Tábor résztvevőinek bójákkal, pingponglabdákkal, vizespalackokkal és vízzel lebonyolított versenyszámokkal, hogy a gyerekek összemérjék, ki a leggyorsabb, legügyesebb. A bregyóbeli sportnap díszvendége Kovács István hosszútávfutó, olimpiai fáklyavivő volt.

  2021.07.30.
 4. Boglárka nap a természetben! - sétát szerveznek vasárnap

  Ünnepeljük együtt a Boglárkákat a természetben, egy könnyű sétával. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében augusztus 1-én, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek.

  2021.07.30.
 1. Vadvirágok után kutatva folytatódik vasárnap a Herbarius túra

  Augusztus 1-jén szombaton Bodajkra látogathatunk a Herbarius túra keretében, ahol vadvirágok után kutatva tehetünk sétát. Apróbojtorjánt, zsályát, kakukkfüvet, csalánt, aranyvesszőt, cickafarkat, útifüvet gyűjthetnek a résztvevők.

  2021.07.30.
 2. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 3. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 4. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22